دیواربین هنرمندان ودولت حادثه تلخ سینمای کشور/ایجادمدرسه عالی سینما

خبرگزاری شبستان:رئیس سازمان سینمایی کشور از طراحی سینماکارت خبر داد و گفت: به وجود آمدن دیواری بین هنرمندان و دولت از تلخ ترین حوادث تاریخ سینمایی کشور است.

به گزارش  خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الله ایوبی، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان سینمایی کشور، شب گذشته(7 خرداد)، در نشستی با هنرمندان و فعالان سینما، با اشاره به اینکه به وجود آمدن دیواری بین هنرمندان و دولت از تلخ ترین حوادث تاریخ سینمایی کشور است، اظهار کرد: این دیوار باعث ایجاد بی اعتمادی هایی بین هنرمندان عرصه سینما و دولت مردان ما شد.


وی با بیان اینکه بدبین شدن جامعه اثرگذار و متدین کشور نسبت به سینما اقدام ناخوشایند دیگری بود که در عرصه سینما افتاد، افزود: در این میان گروه های مختلف برای از میان به در کردن رقبای خود از عرصه سینما رفتارهای ناشایستی همچون متهم کردن دیگری را از خود نشان می دادند.

 

سینمای ایران  نجیب، شریف و خادم ارزش های انقلاب است
ایوبی سینمای ایران را نجیب، شریف و خادم ارزش های انقلاب دانست و تاکید کرد: ما در کشوری زندگی می کنیم که نه تنها می توانیم از سینما ایران حرف بزنیم بلکه می توانیم از سینمای مشهد هم حرف هایی داشته باشیم.


وی در همین زمینه ادامه داد: این در حالی است که بسیاری از کشورها از جمله کشورهای عربی، افغانستان، تونس وسایر کشورها آرزو دارند که از سینمای کشور آن ها هم صحبت شود چرا که تولیدات فیلم بلند آن ها در سال به 3 فیلم هم نمی رسد و فیلم های آن ها اغلب دوبله فیلم های اروپایی است.


رئیس سازمان سینمایی کشور بیان کرد: در خصوص سینما داخلی کشور شاید بتوان مدعی شد که حال افراد سینماگر ما بد است اما سینمایی که در سال حدود 100 فیلم تولید می کند و در جشنواره بین المللی کن دو داور ایرانی وجود دارد، وضعیت ناامید کننده ای ندارد.

 

سینمای کشور به رغم همه مشکلات وضعیت مناسبی دارد
وی با اشاره به اینکه سینمای کشور به رغم همه مشکلات وضعیت مناسبی دارد، ابراز کرد: امیدواریم اتفاقات خوبی برای کل سینمای کشور بیفتد.


وی با بیان این مطلب که سینمای ایران حامی بزرگی همچون مقام معظم رهبری را دارد که پای سینمای کشور ایستاده اند و سینما امروز مرهون توجه ایشان است، خاطر نشان کرد: خوشبختانه امام جمعه مشهد نیز نگاه بسیار مثبتی به این قضیه دارند.


معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از مشکلات اصلی سینمای ایران را مشکلات زیرساختی آن دانست و افزود: کشوری که سالی 100 فیلم تولید می کند در حالی که 300پرده برای اکران فیلم هایش ندارد جای تاسف دارد.

 

فقط 60 فیلم در طول سال دیده می شود 

وی با بیان اینکه در کل کشور 30 دفتر پخش فیلم داریم و رونق بخشیدن به این بخش می تواند بازار اکران فیلم های ما را سروسامان دهد، ادامه داد: از مجموع فیلم های تولیدی در طول سال 60 فیلم شانس دیده شدن دارند.


ایوبی اشاره ای به دیجیتال شدن سینماهای کل کشور داشت و اظهار کرد: در حال حاضر تهران و شهرستان ها فیلم های سینمایی را همزمان با هم می بینند و این امر ما را به عدالت نزدیک تر کرده است.


وی با بیان اینکه برای افزایش تعداد سالن ها و ساخت و ساز سالن های سینما در کشور به سراغ بخش خصوصی و مجتمع های بزرگ فرهنگی رفتیم، گفت: وزارت ارشاد در حال حاضر بیش از 100 مجتمع فرهنگی در کشور دارد که از این ظرفیت برای افزایش تعداد سالن های سینمایی خود می توانیم استفاده کنیم.

 

کمبود سینما در یک هزار و 14 شهر کشور
رئیس سازمان سینمایی کشور با ابراز تاسف از عدم وجود سینما در یک هزار و 14 شهر کشور، بیان کرد: یعنی آنکه بیش از 30 سال است که بخش عمده ای از مردم ما اصلا سینما نرفته اند.


وی با اشاره به اینکه نبود سینما در شهری ادیب پرور همچون نیشابور برای ما تاسف بار است، گفت: ما به دنبال سالن هایی در کشور هستیم که کاربری سینمایی داشته و راه اندازیشان کنیم و به عنوان نمونه در تبریز 10 سالن در این خصوص پیدا کردیم که نصف هزینه های راه اندازی آن را وزارت ارشاد و مابقی آن را استانداری تقبل کرد و در سایر استان ها هم نمایندگان دولت در استان ها این همکاری را داشته باشند.


وی از طراحی شدن سینما کارت خبر داد و گفت: تمام سینماهای کشور به صورت آفلاین می توانند این کارت ها را شارژ کرده و در حال حاضر در اختیار کارکنان ادارات ارشاد سراسر کشور قرار دارد و به این صورت که 60 هزار تومان را اداره ارشاد و 40 هزار تومان آن را فرد پرداخت کرده و می تواند از این کارت برای حضور در سینما در طول سال استفاده نماید.


ایوبی خاطر نشان کرد: در جهت ترغیب مردم به سینما و جذب مردم به سینماهای کشور باید این سینما کارت ها را ابتدا در بین ارگان هایی همچون بسیج، سپاه و ادارات مختلف گسترش دهیم.

 

اهالی عرصه سینما در سایر استان ها در شهرهای خود بمانند و به فکر کوچ کردن نباشند
وی با اشاره به اینکه اهالی عرصه سینما در سایر استان ها در شهرهای خود بمانند و به فکر کوچ کردن نباشند و ما از آن ها حمایت خواهیم کرد، تاکید کرد: سینماگران سایر شهرها باید در شهرهای خود کمیته ای کاری تشکیل دهند و حرف های خود را دراین کمیته بیان کرده و ما نیز این استقبال کننده این حرف ها هستیم.


رئیس سازمان سینمایی کشور ابراز کرد: در طول سال جشنواره های سینمایی بسیاری برگزار می شود که برگزاری بخش عمده ای از این جشنواره های در کل کشور می تواند شور و حالی در اهالی سینمای استان ها ایجاد کند.


وی با تاکید بر نگاه تمرکززدایی گفت: به تمرکززدایی باور دارم و باید به سمت آن برویم به جهت دادن اختیار بیشتر به استان ها، از امروز این اختیار به خراسان رضوی داده می شود که به عنوان اولین استان در کشور شورایی تشکیل دهند و برای گرفتن مجوز پروانه فیلم های بلند غیرسینمایی به این شورا مراجعه کنند و نیازی به مراجعه به تهران برای دریافت پروانه ساخت فیلم بلند نداشته باشند.

 

ایوبی با اشاره به اینکه متاسفانه فیلم های هنری، تجربی و کوتاه و مستند شانس دیده شدن را ندارند، بیان کرد: صدا و سیما فرصتی است که این فیلم ها دیده شوند که از این فرصت محرومیم.

 

سینما بدون فیلم های تجربی معنا ندارد
وی با بیان اینکه در هر جای دنیا که دولت ها دغدغه سینما دارند از فیلم های فرهنگی و هنری حمایت می کنند، گفت: سینما بدون فیلم های تجربی معنا ندارد.


معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه در حال حاضر در تهران 5 سالن به سینما هنری و تجربی اختصاص داده شده است، ابراز کرد: در مشهد نیز اگر سالنی دراین خصوص سراغ دارید چه در دانشگاه باشد و چه در مجتمع های فرهنگی، اداره کل ارشاد این سالن را برای اکران فیلم های تجربی و هنری در اختیار بگیرد و ما قرارداد می بندیم.


وی در ادامه سخنان خود اشاره ای به جشنواره فیلم فجر داشت و افزود: در حال حاضر جشنواره فیلم فجر به صورت همزمان در 30 استان کشور برگزار می شود و این امر شور و هیجان خاصی را در مردم سراسر کشور به وجود آورده است.

 

حق خراسان رضوی و مشهد با داشتن یک سالن سینما برای اکران فیلم های جشنواره فیلم فجر ادا نمی شود
ایوبی با اشاره به اینکه حق خراسان رضوی و مشهد با داشتن یک سالن سینما برای اکران فیلم های جشنواره فیلم فجر ادا نمی شود و فکر ویژه ای در این خصوص برای این استان خواهیم داشت، گفت: مسئله فرهنگ و هنر باید دغدغه اصلی مدیران اصلی شهرها باشد و ادارات ارشاد به تنهایی نمی توانند اقدامی جدی داشته باشند.


وی با بیان اینکه خراسان رضوی استان معینی برای کشورهای فارسی زبان است، اذعان داشت: خراسان رضوی و مشهد می تواند به کشورهای فارسی زبان در عرصه های مختلف سینمایی کمک کند.


رئیس سازمان سینمایی کشور با اشاره به اینکه مشهد تا سال 1400 به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام می شود، تاکید کرد: از اکنون باید به پیشواز آن برویم و نسبت به ارتقاء وضع فرهنگ و هنر این شهر اقدامات شایسته و در خوری صورت گیرد.

 

ایوبی خطاب به اهالی سینمای مشهدی، گفت: سازمان سینمایی کشور اهالی سینما در شهرستان ها را قبول دارد و اعتقاد داریم و نمی خواهیم که جلو پای شما مانع تراشی کنیم و به دنبال جلب اعتماد شما نیز هستیم.

وی از تشکیل معاونت مطالعات و تحقیقات در سازمان سینمایی کشور خبر داد و بیان کرد: بالا بردن دانش سینمایی از برنامه های جدی ماست و برای آن بودجه ای در نظر گرفته ایم.


ایوبی اشاره ای به تاسیس مدرسه عالی سینما داشت و افزود: چند کشور بزرگی که مدعی سینما در دنیا هستند در کنار دانشگاه های سینمایی خود این مدارس را نیز دارند.

 

مدرسه سینمایی بزگترین و مجهزترین کارگاه سینما در کشوراست

وی مدرسه سینمایی را بزگترین و مجهزترین کارگاه سینما در کشور دانست و اظهار کرد: بزرگان سینما کشور عضو این مدرسه هستند که جهت دهی به سینما را انجام می دهند.


معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سینما را زبانی دانست که ساخته دست بشر است و در کنار سایر زبان ها همچون تئاتر، رمان، ادبیات، تصویر، سینما زبانی برای گفتگو حرف زدن است و ادامه داد: ایرانیان به این زبان به خوبی می توانند سخن بگویند.


پایان پیام/

 

کد خبر 371595

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha