حجت الاسلام حمیدرضا سلیمانی، دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد سراسر کشور در گفت وگو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به جایگاه «هنر» به عنوان ابزاری در راستای ترویج و گسترش مفاهیم دین گفت: همان طور که علم ابزار فرهنگ محسوب می شود، هنر نیز ابزار فرهنگ است بنابراین باید نگاه خود را نسبت به هنر اصلاح کنیم تا بتوانیم از این ظرفیت برای انتقال پیام بهره بگیریم.
وی ادامه داد: باید به گونه ای از تمامی رشته های هنری بهره ببریم که در نهایت پیام قرآن و اهل بیت(ع) و ارزش هایی که به آنها معتقد هستیم با استفاده از ابزار هنر منتقل شود و در این زمینه باید به استعداد گروه های مختلف سنی توجه کنیم. مثلا ممکن است برخی در نوشتن یک مقاله مهارت داشته باشند که در شرایط فعلی قلم آنها چندان فاخر نباشد اما «مسجد» می تواند برای آنها فضایی ایجاد کند و این نگارش به تدریج فرد را از سطحی که هست به سطح بالاتری هدایت می کند.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر ایجاد زمینه مناسب در مساجد برای جذب افراد فرهیخته خاطر نشان کرد: رفت و آمد چنین افرادی به مساجد برای جوانان مثمرثمر است چراکه افرادی با سطح علمی بالا می توانند در موضوعات مختلف جوانان را راهنمایی و کمک کنند. به عنوان مثال یک جوان در حوزه ساخت بازی های رایانه ای موفق است بنابراین باید زمینه را برای فعالیت او آماده کنیم تا از این ابزار برای انتقال پیام دینی استفاده کند. بنابراین هنر از این جهت که به ماندگاری پیام کمک می کند بهترین فرصت برای انتقال پیام ارزشمند است.
دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد سراسر کشور گفت: قرآن از ابزار فصاحت و بلاغت استفاده کرده و با این ادبیات استثنایی توانسته است پیام را به جهانیان منتقل کند. قرآن کریم سراسر هنر و بالاترین فرصتی است که از آن برای هدایت بشر استفاده شده است.
وی خاطر نشان کرد: نباید هنر را به عنوان هدف در نظر بگیریم بلکه باید به عنوان ابزار نگاه کنیم و زمانی این ابزار ما را به مقصد می رساند که از اطلاعات لازم در حوزه دین و ارزش های خود با خبر باشیم و اگر بی خبر هستیم از ابزار و مشاوران بهره بگیریم.
پایان پیام/
نظر شما