توسعه مبادلات تجاری وارتقا سطح  همکاریهای مشترک دو جانبه در دریای خزر

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل منطقه آزاد انزلی ومدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی اکتائو برگسترش مبادلات اقتصادی،تجاری،ترانزیت، توسعه خدمات بندری وحمل ونقل کالا باهدف ارتقا سطح همکاری‌های دوجانبه دردریای خزر تاکیدکردند.

 به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان،رضا مسرور، رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی در این جلسه با بیان اینکه دو منطقه می‌توانند مکمل و همکار خوبی در زمینه تجارت و ترانزیت بین المللی باشند، افزود: راه اندازی کریدور جدید تجاری میان ایران و چین (چین- بندراکتائو- بندرانزلی) که هزینه و زمان حمل ونقل کالا در مسیر تجاری چین-ایران راکاهش می‌دهد در گسترش مبادلات و مناسبات تجاری دو کشور تاثیر گذار است.


وی خواستار برقراری ارتباط بیشتر ما بین بازرگانان و فعالان بخش خصوصی دو منطقه شد و تصریح کرد: تبادل هیأت‌های تجاری و بازاریابی دو منطقه و تشکیل شورای مشترک بازرگانی جهت ایفای نقش در توسعه و تقویت همکاری‌ها و مبادلات تجاری از مهمترین اهداف برگزاری این نشست‌های دو جانبه است.


مسرور با تاکید برتوسعه همکاری‌های منطقه‌ای و تحکیم و تعمیق مناسبات اقتصادی و بازرگانی بویژه در سطح حوزه دریای خزر اظهار کرد: دو طرف می‌توانند با توجه به ظرفیت‌ها، توانمندی‌ها و امکانات بنادر دو منطقه نسبت به تقویت و توسعه همکاری‌های دو جانبه در بخش‌های تجاری و صادراتی، ترانزیت، حمل و نقل کالا و ارتقاء سطح مبادلات بندری و تخلیه و بارگیری اقدام کنند.


وی محصولات کشاورزی و میعانات نفتی را دو حوزه ارزشمند برای همکاری سرمایه گذاران دو کشور ارزیابی و گفت: آمادگی خود را به منظور تأسیس شرکت‌های مشترک ایرانی- قزاقی برای توسعه همکاری‌ها میان دو منطقه اعلام می‌کنیم.


مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی خواستار بهره گیری تجار و بازرگانان قزاقستان از ظرفیت‌های ترانزیتی و حمل و نقل کالا در بندر انزلی شد و از شروع به کار شرکت مدیریت صادرات با اولویت صادرات محصولات کشاورزی ایران با حضور صادرکنندگان نمونه کشور در منطقه متبوع خود خبر داد و گفت: این شرکت می‌تواند با مشارکت بازرگانان کشور قزاقستان سرمایه گذاری مناسبی در زمینه بهره گیری از ظرفیت‌های صادرات محصولات کشاورزی ایران به قزاقستان بعمل آورد.


وی با بیان اینکه تفاهم نامه پیشنهادی با هدف گسترش مبادلات اقتصادی و توسعه همکارهای دو جانبه با استفاده از امکانات موجود و بالقوه دو منطقه تهیه شده افزود: حمایت از سرمایه گذاران و اعمال مزایای قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برای بازرگانان دو کشور، برگزاری کارگروه‌های همکاری دوجانبه به میزبانی هریک از طرفین، ایجاد شرکت‌های حمل و نقل مشترک، امکان فعالیت بانک‌ها و شرکت‌های بیمه‌ای و برگزاری نمایشگاه‌های مشترک توانمندی‎های بخش دولتی و خصوصی از جمله مهمترین بندهای این تفاهم نامه است.


امیر بیگ تولیگنف مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی اکتائو، حضور مدیران ارشد استان گیلان در روز تعطیل را بیانگر اهمیتی دانست که برای گسترش همکاری‌ها با قزاقستان قائل هستند و افزود: این سفر پیرو مذاکرات اولیه با مدیرعامل منطقه آزاد انزلی درچهاردهمین اجلاس اتاق‌های بازرگانی حوزه خزر در آستاراخان انجام شده و با توجه به لزوم تسریع در تحقق مباحث توافق شده، در اولین فرصت در منطقه آزاد انزلی حضور پیدا کردم.


وی با بیان اینکه منطقه ویژه اقتصادی اکتائو با گذشت 10سال از زمان ایجاد، منطقه جوانی محسوب می‌شود، خواستار بهره گیری از تجربیات منطقه آزاد انزلی در زمینه تدوین وایجاد مزایا و مشوق‌های قانونی برای جذب سرمایه گذار شد.


مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی اکتائو محدوده منطقه خود را 2 هزار هکتار اعلام کرد و درخصوص مزایای سرمایه گذاری در این منطقه گفت: زمین و زیرساخت‌های اولیه از سوی دولت به صورت مجانی در اختیار قرار می‌گیرد، امکان ثبت شرکت‌های خارجی وجود داشته و هم اکنون 25 شرکت در این منطقه به ثبت رسیده که متأسفانه هیچ کدام ایرانی نیستند و تا سال 2028 میلادی از هر گونه ساخت و سازی عوارض اخذ نخواهد شد و شرکت‌ها از مالیات معاف هستند.
 

وی اضافه کرد: 90 درصد محصولات تولیدی در محدوده این منطقه در اختیار شرکت تولیدکننده قرار گرفته و شرکت‌ها برای مواد اولیه و دستگاه‌های مورد نیاز خطوط تولید خود از پرداخت عوارض معاف هستند.


امیر بیگ تولیگنف خواستار ثبت و حضور شرکت‌های ایرانی بخصوص در زمینه‌های چون نفت، محصولات شیمیایی، ماشین آلات صنعتی و فرآوری چرم در منطقه متبوع خود شد و افزود: از پیشنهاد مدیرعامل منطقه آزاد انزلی برای همکاری در ایجاد کریدور تجاری میان ایران و چین، از طریق بندر اکتائو استقبال کرده و در حال حاضر مشغول بررسی چگونگی فعال سازی این کریدور هستیم.


وی با اشاره به نیاز بازار قزاقستان به محصولات کشاورزی، از سرمایه گذاران ایرانی در زمینه ساخت سردخانه برای صادرات وترانزیت محصولات سردخانه ای کشور قزاقستان از طریق منطقه ویژه اکتائو دعوت کرد.


مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی اکتائو در پایان تصریح کرد: مسائل و درخواست‌های شرکت‌های کشتیرانی و حمل و نقل ایران را به مسئولان ذی ربط انتقال داده و پیگیر برطرف شدن آنها خواهم بود.


پایان پیام/

 

کد خبر 372040

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha