به گزارش خبرگزاری شبستان این کتاب شامل گزیده بیانات رهبر معظّم انقلاب اسلامی در بزرگداشت مقام جانباز و نیز اشعار بیش از شصت شاعر ایرانی از جمله: رضا اسماعیلی، علی انسانی، میلاد عرفانپور، علیرضا قزوه، ولی الله کلامی زنجانی، مصطفی محدثی خراسانی است که در پاسخ به مطروحهی رهبر انقلاب و در پاسداشت مقام جانباز سروده شده است.
کتاب حاضر گزیدهای از بیانات رهبر معظّم انقلاب اسلامی دربارهی جانبازان و پاسخ 63 نفر از شاعران انقلاب به مطروحهی معظّمله با موضوع "جانبازان" و نیز گزیدهی تصاویر در دیدار جمعی از جانبازان قطع نخاعی.
بنابر گزارش انتشارات انقلاب اسلامی رسالت شاعر امروز، تجلیل از مقام شامخ جانبازان و ایثارگران و شرح ایستادگیها و شورآفرینیهای آنان، با بهرهمندی از ابزار ادبیات و هنر و خلّاقیّت است؛ امری که مقام معظّم رهبری در دیدار با شاعران آیینی (25/3/1390) آن را از دغدغههای خود دانستند و به موضوع جانباز شهید یعنی جانبازی که بعد از مدّتی به شهادت میرسد، اشاره فرمودند.
در پایان این دیدار، یکی از شاعران از حضرت آیتالله خامنهای خواست که در این موضوع «مطروحهای» را طرح فرمایند تا شاعران به استقبال آن، شعر بسرایند. ایشان نیز ساعتی پس از پایان محفل، مطروحهای را اعلام و از شاعران آیینی خواستند تا براساس آن شعر بسرایند. متن مرقومه به شرح زیر است:
بسمه تعالی بفرمایید اگر دوستان مایلند، این مطلع را بسازند خطاب به جانباز شهید:
رندانه آخـــر ربودی جامی ز خمخانهی دل/خونین چو برگ شقایق، رنگین چو افسانه دل
این کتاب به چاپ دوّم رسیده و تا کنون 8000 نسخه از آن توسط انتشارات انقلاب اسلامی وارد بازار گردیده است.
فرازی از کتاب
جانبازان، بافضیلتتر از شهیدان
یکوقت در مورد جانبازها فکر مىکردم، که به نظرم رسید گاهى فضیلت آنها از شهدا هم بیشتر است. جانباز کسى است که بعد از آنکه قسمتى از بدنش را در راه خدا داد و عضو یا اعضاى شهیدى را با خودش همراه کرد و در بقیهى مدّت زندگى و عمرش هم متّقى و شکرگزار بود و عمل صالح انجام داد، خداى متعال در مورد اینگونه از مجروحین جنگ در قرآن مىفرماید: «الّذین استجابوا لله و الرّسول من بعد ما اصابهم القرح للّذین احسنوا منهم و اتّقوا اجر عظیم». کلمهى «عظیم» در پایان این آیهى شریفه، قابل تأمّل است.
یک نمونه مطروحه:
سیّدجواد منوّرزاده
رندانه آخر ربودی جامی ز خمخانهی دل
خونین چو برگ شقایق، رنگین چو افسانهی دل
جامی که چون نوش کردی، عالم فراموش کردی
خوردی و دستی فشاندی، اندر طربخانهی دل
در گوش جانان چه گفتی؟ دست از علایق چو شُستی
با طایر گلشن قدس، گشتی تو همخانهی دل
تو شمع سوزنده بودی، نور فروزنده بودی
لختی نماندی و رفتی، با پرّ پروانهی دل
سودای جانانه داری، در سر چه افسانه داری؟
گر قصد جانانه داری، برگو ز افسانهی دل
برگو چه جامی ربودی، کز جان جانان شنودی
خونین چو برگ شقایق، رنگین چو افسانهی دل
چون دل به دلداده دادی، جامی پُر از باده دادی
رندانه آخر ربودی جامی ز خمخانهی دل
علاقهمندان برای اطلاع از نحوهی تهیّه کتب فوق میتوانند با شماره تلفنهای 66493548 و66483695 تماس حاصل نمایند و یا به پایگاه اطلاع رسانی WWW.BOOK-KHAMENEI.IR مراجعه کنند.
پایان پیام/
نظر شما