متأسفانه در امر تبلیغ حجاب بسیار کم‌کاری شده است

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام غلامی گفت: باید به نقش اصیل ترویج عملیاتی‌شدن حجاب پی برد و فواید حجاب برتر را به صورت عملی در جامعه نمایش داد تا باور مردم به عمل نزدیک شود.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام غلامی، رییس مرکز پژوهش‌های علومی انسانی- اسلامی صدرا با حضور در همایش بانوان مبلغ و فرصت‌های پیش‌رو به بیان سخنانی پیرامون حجاب و منزلت زن مسلمان پرداخت.

وی حجاب و عفاف را جزء مسلمات اسلام و زندگی انسان عنوان کرد و گفت: در عمر انقلاب اسلامی و به‌ویژه در 10 سال اخیر تلاش‌های بسیاری شد تا حجاب اسلامی را از دایره مسلمات اسلام خارج کنند که این نوع نگاه ناشی از سیاسی‌کردن موضوع عفاف و حجاب است چنانچه این مدعیان طی این سال‌ها هیچ‌گونه نگاه علمی در ادعاهای خود نداشته‌اند.

وی در ادامه گفت: در پاسخ این افراد آیات و روایات متعددی موجود است که به اثبات حجاب و چیستی و ماهیت آن می‌پردازد.

حجت‌الاسلام غلامی در ادامه افزود: عده‌ای دیگر حجاب را یک جزء از احکام پرتعداد اسلام عنوان می‌کنند و سختگیری و اهتمام ویژه بر آن را در حالی که به احکام دیگر کمتر پرداخته می‌شود، اشتباه می‌دانند که در جواب آنان باید گفت حجاب اگرچه در حوزه فردی اهمیت بسیار دارد اما در حوزه اجتماعی نقش مهم‌تری را به نسبت احکام دیگر ایفا می‌کند که چنانچه به آن اهتمام ویژه نشود آثار مخرب و بسیار پیچیده‌ای دارد.

وی با بیان اینکه بی‌حجاب‌ها همواره در معرض ناامنی اجتماعی قرار دارند، افزود: کسانی که حجاب را رعایت می‌کنند در امنیت بیشتری قرار دارند به طوری که نظرات یک نظرسنجی در غرب نشان می‌دهد از هر 5 زن اروپایی 4 نفر مورد تعرض خیابانی قرار می‌گیرند.

حجت‌الاسلام غلامی در ادامه به کالبدشکافی بی‌حجابی پرداخت و گفت: خودنمایی در مسئله بی‌حجابی نقش محوری دارد که این مسئله از فقدان شخصیت نشأت می‌گیرد و نوعی مشکل شخصیتی و روانی است که علت آن سبک زندگی غربی می‌باشد. سبک زندگی غربی هویت‌ها و منزلت‌های کاذب برای انسان تعریف می‌کند.

وی در ادامه تصریح کرد: اکثریت زنان ایرانی بر حجاب اسلامی اعتقاد دارند، چنانچه بر اساس نگرش‌سنجی علمی که در سال 91 انجام پذیرفت بیش از 90 درصد خانم‌ها به حجاب اسلامی باور کامل دارند و مطالعات میدانی حکایت از آن دارد بیش از 50 درصد زنان حجاب برتر را رعایت می‌کنند.

رییس مرکز پژوهش‌های علومی انسانی- اسلامی صدرا با اشاره به اینکه بین باور و عمل فاصله است، گفت: با توضیحاتی که گذشت باید به نقش اصیل ترویج عملیاتی‌شدن حجاب پی برد و فواید حجاب برتر را به صورت عملی در جامعه نمایش داد تا باور مردم به عمل نزدیک شود.

حجت‌الاسلام غلامی با فرهنگی‌خواندن مسئله حجاب گفت: وجهه سیاسی مسئله حجاب بسیار کمرنگ است و دامن‌زدن به وجهه سیاسی آن کاذب می‌باشد چرا که حضور همین افراد بی‌حجاب در راهپیمایی‌ها و صندوق‌های رأی دلیل این مدعا است.

وی افزود: متأسفانه در امر تبلیغ حجاب بسیار کم‌کاری شده است اما علی‌رغم این کم‌کاری شاهد گرایش به حجاب در کشور هستیم که دلیل آن فطری‌بودن مقوله حجاب می‌باشد و همیشه فطرت‌های سالم به صورت خودجوش به حجاب گرایش می‌یابند حتی اگر در معرض آموزش حجاب قرار نگرفته باشند.

وی با اشاره به نفوذ سبک زندگی غربی افزود: هدف سبک زندگی غربی تبدیل زن ایرانی به یک عنصر بی‌درد و بی‌تفاوت است چرا که زنان ما نقش‌های پررنگی از زمان پیروزی انقلاب اسلامی در عرصه‌های متفاوت داشته‌اند و به همین جهت غرب به دنبال ضربه‌زدن به این نقش‌پذیری زنان می‌باشد.

وی حذف زن از میدان‌های سیاسی و بی‌تفاوت‌کردن او از تصمیمات کلان جامعه را خطر بزرگی دانست و گفت: بایستی برنامه‌ریزی مناسبی در مقابل این سبک زندگی انجام شود چرا که غرب پس از گرفتن هویت از زنان در ادامه این سبک زندگی، زن را به کالای اقتصادی مبدل خواهد کرد و نوعی استفاده ابزاری از زنان را رایج می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: در امر ترویج حجاب بایستی به تثبیت حجاب نیز اهمیت داد و با تشویق و تقویت جایگاه شخصیت زنان باحجاب در جامعه می‌توان به تثبیت و الگوشدن آن کمک کرد.

وی با تکرار اینکه امر حجاب یک امر فرهنگی است، گفت: حجاب امری فرهنگی است اما این بدین معنا نیست که افراد در امر حجاب هنجارشکنی کنند و با آنها مقابله نشود و قانون هم در این زمینه روشن است اما متاسفانه همان‌هایی که ادعای قانون‌مداری دارند شهره دولتی‌شدن دین را مطرح می‌کنند و باید کار سلبی بر اساس قانون در کنار کار فرهنگی در حوزه حجاب انجام پذیرد.

پایان پیام/


 

کد خبر 373105

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha