ارزان بخری، مفت بیمار می شوی

خرید ارزان و پوشیدن لباس مارک به جایی رسیده است که افراد جامعه حاضرند با استفاده از لباس های دست دوم و به اصطلاح خارجی سلامت خود را ارزان بفروشند.

 اشاره: هرساله در کشور با توجه به سلیقه و نیاز مشتری (افراد جامعه) شاهد افزایش یا کاهش بعضی از  فروشگاه ها یا مغازه ها در سطح شهر هستیم، یکی از این فروشگاه ها که همچنان بر تعدد و تنوع آنها در جامعه افزوده می شود، فروشگاه های  لباس های دست  دوم یا همان تاناکورا فروشی است. با توجه به اینکه در کشور  مشکلی با عنوان تولید پوشاک وجود ندارد و افراد می توانند تا حدود زیادی بدون دغدغه پوشاک مورد نیازشان را تهیه کنند ولی چندی است که سود جویان، پوشاک دست دوم  و بی کیفیت خارجی را وارد کشور می کنند که با این کار نه تنها هر ساله  ارز زیادی از کشور خارج می شود بلکه بیماری های پوستی را برای هموطنانمان به ارمغان می آورد. آنچه در پی می خوانید می خوانید گذر خبرنگار شبستان به یکی از مغازه های تاناکورایی و نظرات کارشناسان در این باره است.   

 

 پوشیدن لباس مارک به چه قیمت؟ 

مقابل یکی از مغازه های فروش لباس های دست دوم یا همان تاناکورا ایستاده ایم. گرمی هوا و بوی ناشی از مواد شیمیایی که به لباس ها زده شده است نفسم را بند می آورد. داخل مغازه رفتم، انواع و اقسام لباس ها در آن جا وجود داشت از لباسهای تریکو خانگی گرفته تا شلوار جین، انواع تی شرت ها، کت، کاپشن، لباس های شب زنانه و انواع کفش و صندل. لباس ها دسته دسته در رگال آویزان شده بود، با ظاهر چروک و غبارگرفته به همراه قیمت فروش.

 

انواع تی شرت ها با قیمت شش تا هشت هزار تومان، انواع شلوار تریکو و نخی با قیمت دو تا شش هزار تومان، کت های مردانه هم از چهار تا 12 هزار تومان و لباس های شب هم 15 هزار تومان قیمت داشت. صاحب مغازه مردی آرام بود و با لهجه خاص گفت: خانم مهندس این لباس ها اکثراً اروپایی هستند و از کشورهای پاکستانی و دبی به ایران فرستاده می شود.

 

در کنار قفسه کفش ها خانمی 30 ساله با ظاهری آرایش کرده و امروزی یک لنگه کفش تابستانی را پوشیده و به دنبال لنگه دیگر می گشت و درباره خریدش از این مغازه ها گفت: من اغلب لباس ها و کفش هایم را از این فروشگاه تهیه می کنم.

 

وی افزود: این لباس هیچ فرقی با لباس های نو ندارد، اگر توجه کنید، می بینید که جلوی کفشم برند (نایک اصل) حک شده که اصل این کفش 80 – 90 هزار تومان قیمتش است، ولی حالا با 15 هزار تومان من یک کفش اصل خریدم.

 

مشتری دیگر این فروشگاه تاناکورایی (وحید) مرد جوانی که مشغول تماشای شلوارهای کار در رگال است، درباره انتخابش گفت: من در مکانیکی کار می کنم و اغلب لباس هایم که از این مغازه خرید می کنم را به عنوان لباس کار در مغازه می پوشم، در ضمن بعضی از کت و شلوارهایش هم مناسب است.

 

کهنه پوش دیگران نشویم

با دیدن این آشفته بازار پوشاک و مشتریان این فروشگاه ها نظرات مجید ابهری، مشاور کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ر اجویا شدیم. 

 

 وی درباره تنوع و تعدد مصرف لباس های تاناکورا گفت: بعضی از سودجویان  در کشورهای به اصطلاح پیشرفته پوشاک دست دوم  متعلق به بیماران یا پوشاک کهنه که خانواده ها در حراج کلیسایی در معرض فروش می گذارند را جمع آوری کرده و به ظاهر به قصد کمک ولی در اصل با هدف کسب منفعت توسط سرمایه داران به کشورهای جهان سوم می فرستند.

 

ابهری افزود: اغلب دولت ها این واردات این نوع پوشاک را ممنوع کرده و با توزیع آنها مقابله می کنند. بعضی از بیماری های جدید از جمله بیماریهای پوستی میکروبی که در کشور ما سابقه نداشته و بعضی از بیماری های ویژه مناطق اروپایی مثل لک های پوستی توسط همین پوشاک به افراد جامعه سرایت می کند.

 

وی با ابراز تأسف از این موضوع که در میان این پوشاک لباس های استوک (خارج از مد) نیز به طور انگشت شمار وجود دارد که هنوز برچسب آنها کنده نشده است، گفت: در بررسی های میدانی از عمده فروشان این لباس ها در بلوچستان در هر بسته چهار نوع از این لباس ها وجود دارد که آنها خارج از مد و زده دار هستند.

 

حراج بیماری پوستی در لباس های تاناکورا 

ابهری درباره عوارض استفاده از این  لباس ها گفت: متأسفانه بعضی از افراد به عنوان پوشاک خارجی این لباس ها را خریداری کرده و از آنجا که بعضی از میکروب ها با شست و شو از بین نمی روند خود و خانواده شان را در معرض انواع بیماری ها قرار می دهند.

 

مشاور کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی افزود: گروهی دیگر از مشتریان تاناکورا فروشی ها افرادی هستند که توانایی خرید پوشاک مطلوب را ندارد، درضمن برای اطلاع این قشر باید گفت: خرید لباس های کشورمان به این پوشاک برتری دارند.

 

مسئولان سلامت عمومی را جدی بگیرند

این آسیب شناس اجتماعی از مسئولان خواست تا سلامت عمومی را جدی بگیرند و برای مقابله با این معضل در جامعه به طور جدی با توزیع این پوشاک مبارزه کرده و اجازه ندهند به بهانه اشتغال زایی این خیانت ها به مردم  کشور شود.

 

ان شاالله که درست شسته می شود!

محمدسعید میر آیین سرپرست کارشناس بهداشت جنوب نیز درباره مشکل شایع بهداشتی لباس های دست دوم گفت: این لباس ها از کشورهای خارجی وارد می شود. آلودگی ومیکروب این لباس ها در شست و شو با  آب داغ از بین می رود، آن هم به این دلیل که اکثر میکروب های بیماری زا اگر در دمای بالا 80 درجه به مدت 20 دقیقه شسته شود آلودگی میکروبی آن از بین می رود، اما متأسفانه مشخص نیست البسه فوق در چه درجه حرارتی شست و شو و ضدعفونی می شود از این رو جای تأمل دارد.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 37311

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha