مصرف سموم در کشاورزی استان 3 برابر میانگین کشوری است

خبرگزاری شبستان: مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان اعلام کرد: مصرف سموم در بخش کشاورزی گلستان سه برابر میانگین کشوری است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، اسماعیل مهاجر، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گلستان، روز گذشته (12 خرداد) در مصاحبه مطبوعاتی با خبرنگاران افزود: دغدغه اصلی کنونی کشور، بحث برنامه ریزی راهبردی محیط زیست، حفظ و ارتقای مولفه های محیط زیست کشور است.


وی با بیان اینکه کشور با بحران محیط زیست در بخش طبیعی و آلودگی ها درگیر است، خاطرنشان کرد: با برنامه ریزی هایی در سطح سازمان و استان و کنترل آلاینده ها، باید ارتقاء سطح محیط زیست استانی را به ارمغان آوریم.


مهاجر مصرف سموم در بخش کشاورزی استان را سه برابر میانگین کشوری اعلام کرد و اظهار داشت: این عامل شیمیایی و خطرناک، از عوامل بیماری های سرطان مری در گلستان است.


مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان در خصوص آلودگی آب های سطحی، گفت: این آب ها توسط کودهای شیمیایی آلوده می شوند که در نتیجه مرگ و میر ماهیان و آبزیان را به دنبال خواهد داشت.


وی با بیان اینکه قرار نیست توسعه داشته باشیم که کاهش سطح جنگل ها و مناطق را به دنبال داشته باشد، اذعان داشت: کاهش کمی و کیفی جنگل ها و درختان در مناطق مختلف و تنک شدن درختان موجب کم شدن و از بین رفتن پوشش گیاهی در بالادست ها می شود که نهایتآ این عوامل به وقوع سیل دامن می زنند.


مهاجر کشور را مواجه با بحران های مختلف زیست محیطی دانست و عنوان کرد: اگر اطلاع رسانی مناسب انجام گیرد، آموزش های لازم تدارک دیده شود و به حساسیت ها در بخش های گیاهی و جانوری رسیدگی شود، بسیاری از مشکلات رفع خواهد شد.


مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان اذعان داشت: بدون شناخت ضعف ها و کمبودها و فقط توجه به قوت ها، بحران را روز به روز تشدید می کند.


پیش بینی تنفس 10ساله به بهره برداری از جنگل ها
مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان با اشاره به بخش بهره برداری از جنگل، تصریح کرد: تمام طرح های بهره برداری در آینده ای نزدیک، با طرح تنفس 10 ساله بهره برداری از جنگل ها مواجه خواهند شد.
 

مهاجر با بیان اینکه احیا و حفاظت از جنگل های هیرکانی مدنظر این طرح است و محیط زیست پشتیبان آن است، خاطرنشان کرد: این طرح در دستور کار قرار گرفته و در آینده ای نزدیک در راستای حفظ و احیای مناطق جنگلی و پوشش های گیاهی، اجرا خواهد شد.


وی افزود: گلستان در بخش محیط زیست به خصوص محیط زیست انسانی، کنترل نسبی نسبت به صنایع انجام داده و با تدارک امکانات و سنسورها در این راستا، پالایش آنلاین انجام می دهد.
 

مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان همچنین به بخش محیط طبیعی اشاره کرد و اظهار داشت: تا کنون پیگیری هایی در این بخش در خصوص ارتقای سطح مناطق با افزایش سطوح مدنظر صورت گرفته تا با بهره گیری از آثار مثبت طبیعی، از تخریب جلوگیری کنیم.


مهاجر در خصوص مهندسی رودخانه ها، اذعان داشت: برداشت شن و ماسه از رودخانه های استان متوقف شده و فقط یکسری مناطق خاص جانمایی شده و اگر در جایی موردی خلاف قانون مشاهده شود، قاچاق بوده و با عاملین آن برخورد می شود.


تعداد کم محیط بانان از معضلات بخش محیط زیست/ هر 6 هزار هکتار یک محیط بان!
مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان به بخش تامین نیروی انسانی در سازمان محیط زیست اشاره کرد و افزود: چارت محیط زیست کشور کاملا عوض شده ولی این تغییرات در استان بسیار کمتر بوده است.


مهاجر خاطرنشان کرد: طبق نیروهای در اختیار و سطح مناطق ماموریتی، اکنون در هر 6 هزار هکتار یک محیط بان فعال است که این خود معظل بزرگی برای محیط زیست استان است.


وی ادامه داد: اکنون به دنبال تامین اعتبار و مجوز پذیرش 300 نیرو در قسمت های مختلف سازمان محیط زیست هستیم تا اینگونه قسمتی از معظلات حفاظتی و کاری را برطرف کنیم.


مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان در خصوص تعامل محیط زیست با صنعت، گفت: همانگونه که محیط زیست از اشتغال و درآمدزایی حمایت می کند، اما نباید به بهانه آن توسعه آلاینده ها را به جامعه تحمیل کنیم و در نهایت محیط زیست در تقابل با صنعت نیست، بلکه در تعامل با آن است.


جزیره آشوراده جزء مناطق غیرقابل واگذاری ولی قابل بهره برداری است
مهاجر تصریح کرد: جزیره آشوراده جزء پناهگاه حیات وحش میانکاله محسوب می شود که منطقه ای غیرقابل واگذاری ولی قابل بهره برداری است.


وی ادامه داد: این منطقه جزء مناطقی برنامه ریزی شده که کار اکوتوریسم در آن صورت گیرد و این یعنی از محیط طبیعی آن بهره برداری شود، بدون آنکه ساخت و سازی در آن رخ دهد.


مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان بیان داشت: هتل ها، پلاژها و محل های اقامتی باید خارج از آن ساخته شود و از جزیره فقط به عنوان مکانی برای طبیعت گردی استفاده شود.


مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان ضمن تاکید بر غیرقابل واگذار بودن آشوراده و در عین حال قابل بهره برداری بودن آن تصریح کرد: پرونده جزیره آشوراده بسته نشده، بلکه مطالعاتی در جهت طرح های گردشگری آن در حال انجام است.


مهاجر در جواب خبرنگاری در خصوص بهره برداری از جنگل و برداشت از رودخانه جعفرآباد، گفت: طبق آمار برداشت ها و قطع درختان، بیش از 30 درصد از بهره برداری ها محدود شده و در آینده این محدودیت با طرح اعمال محیط زیست شدیدتر می شود.


وی ادامه داد: طبق قانون جدید، جلوی فعالیت های برداشت از رودخانه ها گرفته خواهد شد و فقط رودخانه جعفرآباد است که با توجه به مجوز قبلی خود، فعالیتش را ادامه می دهد و در صورت اتمام قرارداد، برداشت متوقف می شود.


مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان از ایجاد 42 هزار کیلومتر جاده در سطح جنگل ها ابراز نگرانی کرد و اظهار داشت: جاده سازی های بی رویه به شدت به جنگل های هیرکانی آسیب می زند و باید بنا بر رعایت اصول این مهم کنترل شود.


آلودگی نیتراتی خطری برای منابع آبی استان
مهاجر در خصوص آلاینده های آب در سطح استان افزود: آلودگی نیتراتی بر اثر استفاده از سموم شیمیایی در مزارع ایجاد می شود و با توجه به استفاده بالای مصرف کود در مزارع استان، خطر آلودگی نیتراتی برای منابع آبی استان وجود دارد.


وی به مصرف سه برابر کود در مزارع استان نسبت به میانگین کشوری اشاره کرد و اذعان داشت: این آلودگی باعث افزایش اکسیژن آب و رشد گیاهان آبزی می شود که با توجه به مصرف اکسیژن آب توسط این گیاهان، با کاهش اکسیژه آب و در نهایت مرگ آبزیان مواجه می شویم.


مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان ادامه داد: تعداد آبزیان در رودخانه ها به شدت کم شده است که این مهم نشان می دهد رودخانه های ما مملو از نیترات است که شرایط مناسبی نیست.


مهاجر خاطرنشان کرد: آب شرب استان گلستان کنترل شده است و حالت میکروبی آن بسیار کم است، اما استخرها و شنابه ها دارای آلودگی ها و آلاینده های شیمیایی و میکروبی هستند که برگشت پذیر است.


وی همچنین با اشاره به جمع آوری آب های فاضلاب و هدایت آن به سمت سیستم فاضلاب، افزود: با جلوگیری از ورود فاضلاب ها به درون رودخانه ها، خاکشویی در رودخانه ها اتفاق نمی افتد و خودپالایی صورت می گیرد.


ترمیم جاده پارک ملی گلستان به عنوان زخمی 60 ساله
مهاجربا اشاره به جاده پارک ملی گلستان به عنوان زخمی 60 ساله برای استان، تصریح کرد: با توجه به تصویب دولت در خصوص نامطمئن و ناپایدار بودن جاده پارک ملی گلستان و در ادامه بازدید وزیر مسکن و شهرسازی، قول اتمام مطالعات در راستای ساماندهی این جاده و تامین اعتبار آن از سوی دولت داده شد.


مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان با بیان اینکه قرار است با اجرای این طرح، جاده به عنوان بزرگراه تلقی شود، اظهار داشت: انجام این مهم موجب توسعه 150 روستای همجوار می شود.


وی به برنامه پنج ساله سازمان در جهت رشد و توسعه اشاره کرد و افزود: بررسی وضعیت موجود محیط زیست استانی در بخش های طبیعی و نیروی انسانی صورت گرفته است.


مهاجر ادامه داد: در بخش محیط طبیعی یکسری جابجایی های مدیریتی داشته ایم و همچنین در بحث سرشماری حیات وحش، مدل مقایسه ای انجام داده ایم تا با شناخت مواردی که بر تخریب محیط زیست دامن می زند، ساماندهی هایی درخور با موضوع انجام دهیم.


مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان با بیان اینکه در بخش نظارت و پایش در صنایع نیز وارد شده ایم، اعلام کرد: اخیرا اقدامی در سطح بین الملل با عنوان ایجاد پارک ملی صلح و دوستی بین ایران و ترکمنستان در سطح 250 هزار هکتار داشته ایم.
 

پایان پیام/

 

کد خبر 373224

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha