هزاران پرستار هم جایگزین فرزند برای پدر و مادر در دوران کهولت نمی‌شوند

خبرگزاری شبستان: یک روان‌شناس با بیان اینکه تنهایی دوران کهولت با سرمایه جبران نمی‌شود، گفت: افراد نیازهای عاطفی دارند که هزاران پرستار هم جایگزین فرزندان برای پدر و مادر در دوران کهولت نمی‌شوند.

علی کریمی، روانشناس و استاد دانشگاه و حوزه در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان درباره افزایش جمعیت در کشور گفت: جمعیت ستون‌های آینده جامعه را تشکیل می‌دهد.

 

وی افزود: اگر کشوری جمعیت مناسبی داشته باشد جامعه‌اش را از جهت اقتصادی، اجتماعی و نظامی تأمین می‌کند در غیر این صورت دچار آسیب می‌شود.

 

کریمی اظهار کرد: اثرات کاهش جمعیت در کشور در آینده مشخص می‌شود، هنگامی که یک مسئله در فرهنگ جامعه جا افتاد برداشتن آن خیلی سخت است.

 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه اگر امروز افراد تمایل به فرزندآوری ندارند این مسئله به فرهنگ‌سازی در سال‌های قبل برمی‌گردد، تصریح کرد: در سال‌های گذشته بنا بر شرایطی که موقت بود شعار "فرزند کمتر زندگی بهتر" داده شد که این ذهنیت در جامعه گسترش پیدا کرد و به یک مسئله فرهنگی تبدیل شد.

 

وی گفت: اکنون پیامدهای کاهش جمعیت را نمی‌بینیم بلکه در آینده هنگامی که با پیری جامعه روبرو شدیم آن موقع متوجه می‌شویم که چه آسیب‌هایی داشتند.

 

کریمی اظهار کرد: امروزه در قشر متوسط شرایط و نیازهای کنونی مهم است و آینده‌نگری ندارند.

 

کریمی با بیان اینکه ما نباید اکنون انتظار داشته باشیم پیامدهای کاهش جمعیت را شاهد باشیم بلکه جامعه باید از چالش‌هایی که در آینده با آن روبرو می‌شود، هراس داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه پس از آمارگیری سال 90 متوجه سیل نزولی جمعیت شدیم، اظهار کرد: باید پیامدها را برای مردم واضح و ملموس کنیم و اینکه تنها بگوییم با جمعیت پیر در آینده روبرو می‌شویم، کافی نیست بلکه باید شخص متوجه باشد برای خود چه اتفاقی می‌افتد.

 

این استاد دانشگاه بیان کرد: خانه سالمندان محصول تک‌فرزندی است، در کشورهایی که خانواده‌ها فرزندان کمتری داشته‌اند خانه سالمندان زیاد است.

 

وی افزود: حتی اگر مرد یا زنی که دارای فرزند نیست و یا یک فرزند دارد به خانه سالمندان هم نرود اما زندگی خوبی در آینده ندارد.

 

کریمی افزود: انسان‌ها نیاز به کسانی دارند که با آنان ارتباط برقرار کنند و نیاز عاطفی آنان را برطرف نمایند.

 

این روان‌شناس اظهار کرد: انسان‌ها با گذشته خود ارتباط دارند و هنگامی که یک انسان تنها می‌شود اگر فرزندی در کنار خود نداشته باشد به لحاظ عاطفی در تنهایی خود می‌سوزد.

 

وی تاکید کرد: باید برای افراد جامعه روشن کنیم که فرزندآوری به خاطر خود آنان است. اگر امروز حاضر نیستند سختی تربیت و بزرگ‌کردن فرزندان را به عهده بگیرند در دوران پیری سرمایه‌ای نخواهند داشت چرا که کسی نیست آنان را از تنهایی درآورد اما باید بدانند که فرزندان سرمایه دوران پیری هستند.

 

وی با بیان اینکه باید در زمینه فرزندآوری کار فرهنگی صورت گیرد، تصریح کرد: باید به لحاظ اعتقادی افراد را تقویت کرد چرا که روزی را خداوند می‌دهد.

 

وی ادامه داد: حتی آن دسته از افرادی که دیدگاه الهی ندارند باید بدانند اگر چند فرزند داشته باشند بدانند در دوران سالمندی فرزندان کمک‌دست آنان می‌شوند.

 

وی افزود: اگر افراد فرزند نمی‌آورند تا رفاه بیشتری برای خود داشته باشند، اشتباه می‌کنند چرا که آنان در آینده نیاز به انس و الفت دارند و هزاران پرستار نمی‌تواند جایگزین فرزند در دوران سالمندی شود حتی اگر سرمایه‌هایی در دوران جوانی جمع کرده‌اند نمی‌تواند جایگزین فرزند برای پدر و مادر در دوران سالمندی باشد و تنهایی با پول جبران نمی‌شود.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 373343

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha