بردی که مقتدرانه نبود

خبرگزاری شبستان: مسابقات بین‌المللی قرآن کریم در حالی به اتمام رسید که رقابت تنگاتنگ، مانع برد مقتدرانه نمایندگان ایران شد.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزای شبستان، سی و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم بعد از شش روز رقابت فشرده در رشته‌های حفظ و قرائت قرآن کریم به پایان رسید. این در حالی بود که رقابت‌ فینالیست‌ها چنان تنگاتنگ و سایه‌به سایه بود که حقیقتا امکان پیش‌بینی نفر اول نبود.


اقدام مناسبی که مسئولان برگزاری مسابقات در این دوره انجام داده بودند این بود که بین مراسم فینال و مراسم اختتامیه یک روز فاصله تعیین کردند تا در صورت اعتراض، فرصت بازبینی دقیق فیلم تلاوت قاریان و حافظان وجود داشته باشد. دقیقا بعد از اتمام مراسم فینال گمانه‌زنی‌ها برای پیش بینی نفر اول آغاز شد. رسانه‌ها نیز در تکاپوی زیاد روشن شدن این موضوع بودند.


تمامی این عوامل دست به دست هم داد تا ساعاتی پیش از مراسم اختتامیه تکلیف نفرات برتر همچنان مشخص نشود. این موضوع از دو رویکرد قابل بررسی است یکی اینکه اجرای نمایندگان ایران آنقدر چشمگیر و عالی نبود که با فاصله‌ای زیاد از رقبای خود به حرف و حدیث‌های میزبانی ایران و سنت کسب رتبه اولی در مسابقات توسط نمایندگان کشورمان پایان دهند و از طرفی جای خوشحالی دارد که سطح رقابت‌های فینال چنان نزدیک بهم بود که کار پیش بینی نفر اول را با دشواری جدی مواجه کرده بود.


جایگاه مسابقات و قانونی نانوشته
اساسا چندین سال است که در مسابقات بین المللی قرآن کریم که جمهوری اسلامی ایران میزبان آن است، به صورت متوالی قاری و حافظ کشورمان اول می شوند. این امر باعث شده استکه افرادی گمان کنند که یک قانون نانوشته است که میزبانی هر کشوری، قهرمانی نمایندگان آن را به دنبال دارد و نمی شود که غیر از این صورت گیرد.


همین امر در مسابقات بین المللی سایر کشورها رخ می دهد و نمایندگان ایران با وجود شایستگی، رتبه ای به دست نمی آورند و حق آن با ناداوری نادیده گرفته می شود. اما چیزی که در مسابقات کشور ما باعث برتری نمایندگان ایران می شود و متسابقان خارجی به آن کم توجه هستند، اهمیت بسیار زیاد تجوید در آیین نامه ها است و ای بسا که اگر آنها نیز توجه لازم را به این موضوع کنند، سنت همیشگی برد میزبان شکسته شود.


سه دهه مسابقات بین المللی قرآن که توسط سازمان اواقف و امور خیریه و همکاری سایر سازمان ها برگزار می شود، تبدیل به برنامه ای جهانی برا ی معرفی فعالیت های قرآنی کشورمان شده است و بزرگترین و اولین اثر را در خود مهمنان خارجی دارد که از نزدیک شاهد فعالیت های قرآنی کشورمان و استقبال بی نظیر مردم به این رقابت ها هستند. این موضوع باعث شده است که آنها در برگشت خاطراتی ا زایران تعریف کنند که برخلاف آن چیزی است که رسانه های غربی برای آنها به تصویر کشیدند.


افزایش قابل توجه جوایز در آخرین دقایق
مسابقات بین‌المللی قرآن طی بیش از سه دهه فعالیت خود، تبدیل به یک برند در جهان اسلام شده است. این برتری بیشتر در زمینه کیفیت مسابقات و قضاوت هیئت داوران و استقبال چشمگیر مردم است. هرچند که میزان جوایز آن با جوایز مسابقات کشورهای عربی که بیش از یک صد میلیون تومان است فاصله دارد.


پیش از این اعلام شده بود که میزان جایزه نفر اول 35 میلیون تومان باشد ولی در آخرین دقایق میزان جایزه نفر اول، 60 میلیون تومان اعلام شد. توجه و تکریم به جایگاه قاریان و حافظان قرآن کریم امری پسندیده است اما باید مراقب این قضیه باشیم که مسابقات بین‌المللی قرآن کشورمان به سمت و سویی حرکت نکند که همچون مسابقات قرآن سایر کشورها، جایزه کلان نقدی علت رونق رقابت‌ها شود.
 

مخاطبان اصلی رقابت‌ها چه کسانی هستند؟
در دو سال گذشته و در پی استقبال مردم از مسابقات، حجت‌الاسلام والمسلمین علی محمدی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه عنوان کرده بود که شایسته است به منظور حضور هرچه بیشتر مردم، مجموعه‌ای جداگانه برای این کار ساخته شود که شاهد حضور جمعیت صدهزارنفری علاقه‌مندان باشیم.


در اینکه آحاد مردم به برنامه‌های دینی و قرآنی علاقه دارند شکی نیست. اما با نگاهی به گروه‌های حاضر در سالن در می‌یابیم که بیشتر افراد به صورت منسجم از ادارات، نهادها، موسسات قرآنی، امام زادگان، پایگاه‌های بسیج، مدارس تهران و شهرستان‌های مجاور و ... به مسابقات می‌آیند. فراهم کردن وسیله ایاب و ذهاب برای دورترین علاقه‌مندان قرآنی امری مطلوب است اما به راستی جمعیت واقعی این برنامه‌ها به چه میزان است؟ چه تدابیری باید اتخاذ شود که این فضا برای عموم مردم دیندار کشورمان جذاب باشد؟

پایان پیام/

 

کد خبر 373422

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha