15خردادرژیم ستم شاهی را ازهم گسیخت/هرملتی باایران باشد به آزادی می رسد

خبرگزاری شبستان: وزیر اطلاعات با بیان اینکه15خرداد زمینه فروپاشی رژیم ستم شاهی را فراهم کرد، گفت: هر ملتی دست در دست ایران دهد به استقلال می رسد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، حجت الاسلام سید محممود علوی، وزیراطلاعات ظهر امروز( 15 خرداد) در مدرسه آیت الله آخوند ˈملاعلی معصومی همدانیˈ در جمع روحانیون و چهره های سیاسی گفت: امام راحل 15 خرداد سال 1342 را به علت اینکه هزاران نفر از انسان های خدا جوی در راه دفاع از اسلام بر خاک وخون غلطیدند و مسیر را برای پیروزی جبهه اسلام فراهم آوردند برای همیشه عزای عمومی اعلام کردند.
 

وی افزود: آغاز حرکت انقلاب از سال 40 و همراه شدن آن با تبعید امام(ره) به ترکیه به عنوان فنداسیون و پی انقلاب اسلامی مطرح است که قیام 15 خرداد این فنداسیون را استحکام بخشید.
 

وی با بیان اینکه استحکام یک بنا به شالوده آن است، قیام خونین 15 خرداد 42 را عامل استحکام پایه‌های انقلاب اسلامی برشمرد و خواستار توجه به این مهم شد.
شهدای 15 خرداد استقرار نظام اسلامی را هموار کرند
 

حجت الاسلام محمودی ادامه داد: شهدای 15 خرداد عناصر تأثیرگذاری هستند که با خون خود مسیر پیروزی انقلاب و استقرار نظام جمهوری اسلامی را هموار کردند.
 

وی با تاکید براینکه خدایاری گر انسان های خدای جوی و عقوبت گیرنده انسان های مشرک خواهد بود، اذعان داشت: ویژگی انقلاب اسلامی در ایران استثنایی بودن آن است ،رهبران هر انقلابی زمانی دست به کار می شوند که احتمال موفقیت در ادامه کار بالا باشد و در غیر این صورت ریسک نمی کنند.
 

وزیر اطلاعات عنوان کرد: امام خمینی(ره) در شرایطی وارد عرصه مبارزه شد که همه تحلیل گران سیاسی از ادامه مبارزه ناامید شده بودند.
 

وی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم درباره وجود یاس در بین امت اسلام و ایجاد حرکت انقلابی عنوان کرد: رهبران سیاسی دنیا زمانی به قیام و آغاز حرکت انقلابی دست می زنند که تمامی جوانب و امکانات در محاسبات آنها نتیجه را پیروزی انقلاب ترسیم کند و در غیر این صورت ریسک نکرده و حرکتی آغاز نمی شود.
 

حجت السلام علوی اظهار کرد: اما امام (ره) در زمانی که تمامی تحلیل گران سیاسی شرایط را برای قیام و آغاز حرکت انقلابی مناسب و فراهم نمی دیدند، حرکت و مبارزه خود را آغاز کردند که در این بین هچ تحلیل گری احتمال به نتیجه رسیدن این انقلاب را نمی داد.
 

حرکت انقلابی امام خمینی(ره) را استثنایی و منحصر به فرد است
وی حرکت انقلابی امام خمینی(ره) را استثنایی و منحصر به فرد دانست و افزود: انقلاب امام(ره) برخلاف انقلاب‌های دیگر که در آن تحلیلگران بعد از اطمینان خاطر از مهیا بودن شرایط و به سرانجام رسیدن آن وارد عرصه مبارزه می‌شوند، در برهه‌ای از زمان که هیچ کس تصور پیروزی انقلاب را نمی‌کرد، آغاز شد.
 

وی گفت: انقلاب امام خمینی(ره) در مرحله‌ای شروع شد که همه مردم در یأس و ناامیدی به سر می‌بردند و نقطه امیدی برای آنان وجود نداشت.
 

وزیر اطلاعات ادامه داد: رهبران سیاسی جهان زمانی دست به یک حرکت بنیادین و تغییرات سیاسی ـ اجتماعی تحت عنوان انقلاب می‌زنند که زمینه برای آنان از هر نظر مهیا باشد اما انقلاب امام(ره) در مقطعی آغاز شد که نه شرایط داخلی و نه شرایط داخلی برای این کار مهیا نبود.
 

وی توضیح داد : تمامی انقلابیون قبل از هر حرکتی احتمال شکست یا پیروزی را بررسی و محاسبه کرده و در صورت احتمال شکست هیچگونه حرکتی را انجام نمی دهند در حالی که امام راحل در زمانی که تمامی سیاسیون و مبارزان سیاسی از نتیجه دادن مبارزه ناامید بودند دست به انقلاب زد.
 

وزیر اطلاعات افزود: با وجود فراهم نبودن شرایط داخلی و خارجی در سال 1342هیچ یک از تحلیلگران سیاسی با محاسبات خود احتمال فراگیر شدن مبارزه و حمایت مردم از حرکت های انقلابی را نمی دادند.
 

رژیم ستمشاهی جرأت عملیاتی کردن اصلاحات آمریکایی در ایران را نداشت
حجت الاسلام علوی در توصیف شرایط داخلی ایران در آن دوره گفت: رژیم ستمشاهی در زمان حضور آیت الله بروجردی جرات عملیاتی کردن اصلاحات آمریکایی در ایران را نداشت.
 

وی اظهار داشت: شرایط به گونه ای بود که علی رغم وجودی تعدادی از مراجع در قم ،تهران ومشهد رهبری قوی در بین آنان دیده نمی شد در واقع رهبری واحدی بین نیرو های مذهبی وجود نداشت.
 

وی با تاکید براینکه رژیم شاه در این شرایط در برابر خود مانعی برای اجرای اصلاحات آمریکای نمی دید، افزود: در دانشگاه ها اقلیت هایی مسلمان که فعالیت داشتند به دلیل حال و هوای آن روزها مجبور به استفاده از لوای سوسیالیتی در فعالیت ها خود شدند و نمی شود تصور کرد در دانشگاه ها آنان تحت امر یک مرجع دینی حاضر به آغاز مبارزه باشند.
 

وزیراطلاعات بیان داشت: در بازار نیز که نقش آفرینی هایی در سال های 41 و42 در جریان ملی شدن صنعت نفت داشتند نیز به علت نامهربانی ها با آیت الله کاشانی علاقه ای برای مبارزه دیده نمی شد.
 

دانشگاه ها آغاز حرکت انقلابی بودند
حجت الاسلام علوی ابراز کرد: دانشگاه ها یکی دیگر از مراکزی بودند که می توانست در آغاز حرکت انقلابی و مبارزه نقش موثری داشته باشد که آنها نیز راه مبارزه را دینی و اسلامی نمی دانستند و راه مبارزه سوسیالیستی برای مقابله با امپریالیست را برگزیده بودند.
 

وی افزود: کار به جایی رسیده بود که جوانان مسلمان نیز برای مبارزه باید در کنار اسلام عنوان سوسیالیستی را نیز به کار می بردند همه می دانستند که اگر مرجعی در قم پرچم مبارزه را بالا ببرد از طرف دانشگاه کسی در پشت این قیام قرار نمی گیرد.
 

وزیر اطلاعات، بازار را از دیگر زمینه های همراهی مبارزه و انقلاب دانست و گفت: اما بازار در جریان مبارزات آیت اله کاشانی و مصدق برای ملی شدن صنعت نفت و نامهربانی با آیت اله کاشانی که مورد حمایت آنها نیز بود، روح مبارزه را از دست داده بودند.
 

وی گفت: علما با این استدلال که سیاسیون بعد از دستیابی به اهداف، علما و طلاب را با وجود تحمل سختی‌های بسیار در جریان مبارزات، رها می‌کنند، دیگر قصد ورود به قضایای سیاسی را نداشتند.
 

وی با اشاره به شرایط خارجی و مهیا نبودن آن برای ایجاد یک انقلاب در داخل کشور گفت: دو قدرت آمریکا و شوروی با ایجاد دو بلوک شرق و غرب، هیچ گاه از جریان مستقل و سومی خارج از بلوک‌ خود در جهان حمایت نمی‌کردند که این وضعیت، کار را برای ایجاد یک انقلاب سخت می‌کرد.
 

حجت الاسلام علوی با بیان اینکه امام راحل با توکل به خدا و همراهی مردم، بدون توجه به شرایط موجود داخل و خارج به قیام علیه رژیم ستمشاهی برخاست، افزود: امام خمینی(ره) با تشکیل در گام نخست و با تدبیر، جای خالی رهبری واحد را با ایجاد شورای علمای مجتهدین متشکل از علمای طراز اول قم، آیت‌الله خوانساری در تهران و آیت‌الله میلانی در مشهد پر کرد.
 

وی تاکید کرد: بازخوانی وقایع انقلاب گویای این است که امام راحل در چنین شرایط خفقان سیاسی و بدون امکانات و تجهیزات انقلاب به این مرحله رساند.
 

وی بیان کرد:از دیگر ویژگی های انقلاب این بود که بنیانگذار کبیر انقلاب برخلاف دیگر انقلاب ها نیروهای مسلح را مجزا از رژیم دانسته و به جای برنامه ریزی برای ساقط کردن آن، آنها را فرزندان نظام توصیف کرد.
 

وی افزود: پس از رحلت جانگداز معمار کبیر انقلاب، رهبر فرزانه انقلاب در جایگاه ولایت فقیه سکانداری کشتی انقلاب را در دست گرفتند و تمامی توطئه های دشمن را بر ملا کردند.
 

حجت الاسلام علوی با اشاره به اینکه تحلیل آمریکایی ها این بود که ایران جزیره امن خلیج فارس است، افزود: امام خمینی (ره) هیچگاه نگاه مسلحانه به مبارزه نداشت.
 

مقاومت فلسطین در صف مبارزه با اسرائیل ایستاده اند
وی بیان داشت: با گذشت 25 سال از رحلت امام خمینی(ره) نظام اسلامی در ایران با پشتیبانی از ولایت فقیه پایدار مانده است.
 

وزیر اطلاعات با تاکید براینکه جایگاه حال حاضر ایران اسلامی را مدیون رهبر انقلاب هستیم، افزود: رهبر انقلاب جلوی خارج شدن ریل انقلاب اسلامی را از مسیر خود گرفته است.
 

وی با بیان اینکه شرایط خارجی نیز برای آغاز حرکت انقلاب فراهم نبود، گفت: در آن زمان برای شکل گیری انقلاب باید یکی از کشورهای شوروی یا آمریکا از آن انقلاب حمایت می کردند چرا که دنیا تحت عنوان بلوک شرق و غرب بین این دو تقسیم شده بود.
 

وزیر اطلاعات کشورمان گفت: اگر کشوری می خواست بدون حمایت این دو کشور دست به انقلاب بزند نه تنها حمایت نمی شود بلکه اجازه ظهور این گونه انقلابی از سوی شوروی و آمریکا داده نمی شد اما امام (ره) دست رد به سینه این دو کشور زد.
 

حجت الاسلام علوی اذعان داشت: اکنون حزب الله و مقاومت فلسطین در صف مبارزه با اسرائیل ایستاده اند و هر ملتی دست در دست ایران دهد به استقلال می رسد و همه کشورهای منطقه به دنبال هم پیمانی با ایران هستند.
 

وزیر اطلاعات افزود: مقام معظم رهبری نیز هر زمان که احساس کرده نظام از مسیر خود در حال انحراف است، با قدرت و پیامبرگونه ورود پیدا کرده از انحراف نظام از اصالتهای خود جلوگیری کرده است.
 

امروز ایران جایگاه خود را در دنیا دارد
وی با بیان اینکه امروز ایران جایگاه خود را در دنیا دارد ، بیان کرد: امروز کشورها دست دوستی به سمت ایران دراز کرده اند چرا که ایران به آنها کمک می کند تا بر روی پای خود بایستند.
 

وزیر اطلاعات ادامه داد: بعد از سخنرانی امام(ره)، نیروهای ساواک شبانه به خانه امام ریخته و او را دستگیر کردند.
 

وی گفت: مردم بعد از شنیدن این خبر به خیابان‌ها ریخته و به دفاع از امام خمینی(ره) برخاستند که در این میان ارتش برای از بین بردن قیام به سوی مردم بیگناه آتش گشودند.
 

حجت الاسلام علوی با اشاره به اینکه شاه تصور می‌کرد کار یکسره شده، افزود: این در حالی است که قیام 15 خرداد 42، بمبی شد که 15 سال بعد منفجر شد و انقلاب را به پیروزی رساند.
 

به گفته وی امام(ره) در جریان مبارزات خود برخلاف سیاسیون دنیا هیچ گاه به مبارزه نظامی روی نیاورد و تنها با روشنگری، توکل به خدا و استفاده از ظرفیت مردمی انقلاب را به پیروزی رساند.
 

وزیر اطلاعات تأکید کرد: امروز کشورهای آزاده‌اندیش جهان دست بیعت به سوی ایران اسلامی دراز کرده‌اند که بیداری اسلامی نمونه‌ای از این اعتماد به جمهوری اسلامی است.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 373672

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha