به گزارش خبرگزاری شبستان،عبدالفتاح السیسی پس از مراسم تحلیفش به عنوان رییس جمهوری مصر قول داد تا کشورش را به شیوه ای خاص اداره کند البته هیچ اشاره ای به سازش با جنبش اخوان المسلمین که حدود یک سال پیش از قدرت ساقط شد،نکرد.
السیسی در این مراسم که با حضور بر خی متحدان غربی اش برگزار شد خواستار کار سخت و گسترش آزادی در یک چارچوب مسئولانه به دور از ایجاد آشوب و هرج و مرج شد.
فرمانده سابق ارتش مصر خاطرنشان کرد که مبارزه با تروریسم در حال حاضر در اولویت اول او قرار دارد.
اظهارات او اشاره به اخوان المسلمین داشت که حالا دیگر به زعم مقامات مصری،تهدیدی برای امنیت ملی به شمار می آید.
سیسی در اولین سخنرانی اش برای مردم گفت:برای آنهایی که خون مردم بی گناه را ریختند جایی در راه جدیدی که مصر قرار است بپیماید،وجود ندارد و من در همین جا بلند و واضح می گویم که هیچ ملایمتی با افرادی که خشونت را به کشور بازگردانند و یا بخواهند در حرکت ما به سوی آینده تاخیر ایجاد کنند،وجود نخواهد داشت.
ژنرال السیسی جولای گذشته زمینه سقوط محمد مرسی،رهبر اسلام گرای مصر که در انتخابات قبلی منتخب مردم شده بود را فراهم کرد.
نیروهای امنیتی پس از آن صدها حامی اخوان المسلمین را در خیابان ها کشتند و هزاران نفر دیگر را دستگیر و زندانی کردند.
منتقدان رییس جمهوری جدید مصر ترس از آن دارند که او تبدیل به یک رهبر دیکتاتور دیگر شود که با اندیشیدن به منافع نظامی و ساختار دوران مبارک،امیدها برای بروز و ظهور دموکراسی را ناامید کند.
این در حالی است که طرفدارانش در نزدیکی میدان التحریر که قلب انقلاب علیه دولت حسنی مبارک بود تی شرت هایی را می خرند تصویر سیسی با عینک دودی معروفش بر روی آن چاپ شده است.
رسانه های مصر به تمجید از او پرداخته اند در حالی که چشم خود را بر روی آنچه گروه های حقوق بشری نقض گسترده حقوق انسانی می نامند،بسته اند به این امید واهی که بتوانند ثبات را به کشور بازگردانند و اقتصاد مصر را نجات دهند.
اسرا یوسف،کارشناس دین شناسی در مصر می گوید:سیسی باید در 100 روز اول ریاست جمهوری اش کاری انجام دهد زیرا مردم به دقت کار او را رصد می کنند و ممکن است انقلاب دیگری را به وجود بیاورند.
از سوی دیگر کشورهای غربی هم که از سقوط اخوان المسلمین در مصر خشنود هستند با دقت، گذار سیاسی جدید در این کشور را رصد می کنند.
در حقیقت دوره السیسی فرصت دیگری برای کشورهای غربی و متحدان خلیجی مصر است تا اهداف خود در زمان مبارک را بار دیگر در پیش بگیرند.
سقوط مرسی به عنوان اولین رییس جمهوری منتخب مردم مصر، خوشحالی بزرگی را برای متحدان خلیجی به وجود آورد زیرا آنها قدرت گیری اخوان المسلمین را زنگ خطری بزرگ برای خود می دانستند.
جنبش 86 ساله مصر که دارای شاخه هایی در بسیاری از کشورهاست در حقیقت تهدیدی جدی برای پادشاهی های خلیجی به شمار می آمد.
عربستان سعودی،امارات متحده عربی و کویت،طناب نجات 12 میلیارد دلاری را به صورت نقدی و تولیدات نفتی برای کمک به مصر ارائه دادند تا اقتصاد این کشور را از خطر سقوط، نجات دهند.
این کمک ها پس از آن بود که سیسی بر روی صفحه تلویزیون ظاهر شد و اعلام کرد که اخوان السلمین تمام شده است.
ملک عبدالله،پادشاه عربستان نیز در هفته جاری از مصری ها خواست تا از سیسی حمایت کنند و تاکید کرد که آنها باید آشوب غریب قیام های عربی را از کشورشان دور کنند.
این در حالی است که اقتصاد مصر هنوز درگیر فساد،بروکراسی و کسری بودجه بسیار زیاد است که با سوبسیدهای سوخت که هزینه ای حدود 19 میلیارد دلار در هر سال در بر دارد به شدت افزایش پیدا کرده است.
کارشناسان اقتصادی،رشد اقتصادی را تنها حدود 3.2 درصد در سال مالی جدید مصر که از اول جولای آغاز شده پیش بینی کرده اند که برای ایجاد مشاغل جدید و کاهش فقر در حال گسترش،کفایت نمی کند.
نتایج نظرسنجی اخیر در مصر نشان می دهد که مردم چندان هم به السیسی خوشبین نیستند و گفته اند که با این وجود دو سال به وی برای ایجاد تغییر وقت می دهند.
یک شهروند مصری در این باره می گوید:اگر السیسی موفق نشود حق ندارد جایگاه خود را حفظ کند و باید به بقیه افرادی که اکنون در زندان به سر می برند،بپیونند.
با این وجود با بیرون راندن اخوان المسلمین از عرصه سیاسی،سیسی دارای هیچ اپوزیسیون سیاسی قدرتمندی نیست و بعید به نظر میرید که ارتش نیز روی از او برگرداند مگر اینکه بار دیگر اعتراض های گسترده خیابانی شکل بگیرد.
در این شرایط فرمانده سابق ارتش مصر می تواند قدرت خود را تا آنجا که امکان دارد،حفظ کند.
یکی از کارمندان بخش خصوصی در مصر در این باره می گوید:السیسی بهترین گزینه ای بود که ما داشتیم بنابراین حتی اگر نگران مواضع او در قبال آزادی باشیم و حتی اگر او اجازه دهد تا افراد مبارک دوباره روی کار بیایند باز هم کاری به جز فرصت دادن به رییس جمهوری جدید از دست ما برنمی آید.
تحلیلگران سیاسی بر این اعتقادند که سیسی به چیزی بیشتر از «اصول آهنین» برای ارائه راه حلی به منظور از بین بردن بحران های مصر نیاز دارد و این اصل با سرکوب اخوان المسلمین از همان آغاز قدرت گیری سازگار نیست.
خبرگزاری شبستان:تحلیلگران سیاسی بر این اعتقادند که سیسی به چیزی بیشتر از «اصول آهنین» برای ارائه راه حلی به منظور از بین بردن بحران های مصر نیاز دارد و این اصل با سرکوب اخوان المسلمین از همان آغاز قدرت گیری ساز
کد خبر 374720
نظر شما