صدایتان ر ابالا ببرید نه سطح دریا را

خبرگزاری شبستان: مدیر کل حفاظت محیط زیست استان چهارمحال و بختیاری گفت: تدوین نشدن سند آمایش در استان باعث ایجاد خلا و تهدیدهایی در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از شهرکرد و به نقل از روابط عمومی محیط زیست چهارمحال و بختیاری، سعید یوسف پور، مدیر کل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری امروز"20خرداد" همزمان با سومین روز از هفته محیط زیست در سومین نشست علمی تخصصی دانش توسعه و امایش سرزمین در شهرکرد گفت: تدوین نشدن سند آمایش در استان باعث ایجاد خلا و تهدیدهایی در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی شده است.

 

وی افزود: ضعف آینده نگری در برنامه ریزی ها، طرح ها و مصوبات اجرایی از دیگر مشکلات ناشی از فقدان سند آمایش در استان است که در صورت تهیه این سند این گونه معضلات کاهش می یابد.

 

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان با اشاره به شعار هفته محیط زیست با عنوان (صدایتان را بالا ببرید نه سطح دریا را) اظهار داشت: بحران حوزه محیط زیست در استان فراتر از مرزهای جغرافیایی و سیاسی است که این مسئله در چند سال آینده نگران کننده تر می شود.

 

یوسف پور تصریح کرد: چهارمحال وبختیاری با نزدیک به هزار و 100گونه گیاهی و 295گونه جانوری مهره دار با رقم 28.5 درصد گونه بومی در هر میلیون هکتار بالاترین میزان تنوع زیستی کشور را داراست.

 

وی اظهار کرد: پسماندهای شهری و صنعتی، تخریب جنگل ها به خاطر زغال گیری و سد سازی، انتقال آب بین حوضه ای، جاده سازی و شخم وشیار از مهم ترین چالش محیط زیست استان است.

 

یوسف پور چرای مازاد دام درمراتع، بهره برداری غیراصولی و شکار غیر مجاز را از دیگر مشکلات و معظلات این حوزه دراستان دانست.

 

علیرضا شجاعی، مدیر کل دفتر آموزش و پژوهش استانداری چهارمحال و بختیاری در این نشست اظهار داشت: توسعه نیاز به دانش دارد و توسعه یک الگوی خاصی است که خودمان آن را دنبال می کنیم.

 

وی با بیان اینکه ما آگاهانه باید الگوی خاصی را برای توسعه استان انجام دهیم، اضافه کرد: ظرفیت های بومی و محلی در استان باید شناسایی شود تا بتوانیم توسعه پایدارا را محقق سازیم.

 

وی بیان داشت: باید تلاش کنیم تا برای نسلهای بعد فرصت و امکان لازم وجود داشته باشد و فرزندان ما باید بدانند توسعه پایدار و مفهوم محیط زیست چیست و هنگامی که این مفهوم ها شناسانده شود می توانیم به مفهوم آمایش سرزمین دست پیدا کنیم.

 

مدیر کل دفتر آموزش و پژوهش استانداری چهارمحال و بختیاری بیان داشت: در آمایش سرزمین سه مفهوم تعریف شده است که شامل ارتباط بین زمین، انسان و فضا است که این سه ساماندهی می شوند.

 

شجاعی گفت: در آمایش سرزمین باید بین سه عنصر انسان، زمین و فعالیت ها تعادل برقرار شود تا هم بتوانیم محیط زیست را حفظ کنیم و هم بهره برداری مطلوب از آن داشته باشیم.

 

وی یادآور شد: در آمایش سر زمین باید درک درستی از آینده پیدا کرد و روش های مطالعه و پژوهش را دنبال کرد.

 

مدیر کل دفتر آموزش و پژوهش استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: انسان نقش حیاتی را در توسعه ایفا می کند و باید روش ما نگاه به آینده باشد.

 

لازم به ذکر است، سومین نشست علمی تخصصی دانش توسعه استان چهارمحال وبختیاری با حضور رییس گروه بررسی جغرافیای و سیستم پشتیبانی مناطق حفاظت شده کشور و انجمن های زیست محیطی، مدیران مدارس و استادان دانشگاه در موزه تاریخ طبیعی شهرکرد برگزارشد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 374951

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha