به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، حجت الاسلام سیدعلیرضا صدر حسینی، معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، امروز (20 خرداد) در شورای پیشگیری از وقوع جرم استان در سنندج گفت: پیشگیری از وقوع جرم دارای سابقه ای طولانی است و در قانون جمهوری اسلامی به عنوان یکی از وظایف پنج گانه قوه قضائیه ذکر شده است.
وی افزود: رییس قوه قضائیه خود به این مهم اهتمام جدی دارد و بر این اساس شوراهای قضایی در تمامی شهرستان های استان تشکیل شده است و هر دستگاهی از دیدگاه خود به فعالیت های پیشگیرانه می پردازد.
معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه اظهار داشت: باید تلاش شود شورای پیشگیری در شهرستان ها بیشتر تقویت شده و مسئولان استانی در شوراهای شهرستان ها حضور پیدا کرده و راهکارهای مناسب در راستای پیشگیری از وقوع جرم در جامعه ارائه دهند.
وی با اشاره به تدوین و ابلاغ30 برنامه پیشگیری از وقوع جرم در قوه قضائیه تصریح کرد: پیش از این 100 برنامه پیشگیرانه از وقوع جرم در دستگاه قضا اجرا می شد که با نگاه کارشناسانه این تعداد از نظر کمی کاهش یافته بیشتر به کیفیت فعالیت ها توجه شده است.
این مقام مسئول در ادامه گفت: پیشگیری از وقوع جرم دارای ابعاد مختلفی از جمله پیشگیری های فرهنگی، اجتماعی و انتظامی است و توجه به این ابعاد و ارائه راهکارهای اساسی می تواند منجر به جلوگیری از جرم در جامعه شود.
حجت الاسلام صدرحسینی، با بیان اینکه 70 درصد پیشگیری از وقوع جرم در بعد فرهنگی است، افزود: در این راستا لازم است با اقدامات و فعالیت های پیشگیرانه تمامی ابعادی که انگیزه جرم را در جامعه ایجاد می کنند از بین برده و زمنیه رشد جامعه ای سالم و عاری از هرگونه جرم فراهم شود.
وی با تاکید بر تلاش برای شناسایی نقاط آسیب پذیر و جرم خیز در جامعه اظهار داشت: هم اکنون مناطق حاشیه شهرها که جمعیت زیادی را نیز به خود اختصاص داده اند جزو مناطق آسیب پذیر هستند که توجه به این مناطق باید در اولویت کارهای فرهنگی قرار گرفته و سرمایه گذاری های لازم در این راستا انجام شود.
معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، افزود: مراقبت و توجه به خانواده های زندانیان، معتادان و همچنین محکومین به اعدام یکی دیگر از راهکارهای جلوگیری از وقوع جرم در جامعه در بعد پیشگیری فرهنگی است.
وی پیشگیری رشد مدار را یکی دیگر از راهکارهای جلوگیری از وقوع جرم در جامعه عنوان کرد و گفت: در این راستا لازم است که از همان دوران کودکی، خانواده ها، صدا و سیما و آموزش و پرورش وارد عمل شده و آموزشهای لازم را در این راستا ارائه دهند.
حجت الاسلام صدر حسینی در ادامه به بعد پیشگیری اجتماعی در جامعه اشاره کرد و افزود: در زمینه پیشگیری از وقوع جرم اقدامات اجتماعی بسیار تاثیر گذار است و باید تلاش شود که زمینه های اجتماعی جرم در درون جامعه از بین برود.
به گفته وی در انجام اقدامات پیشگیری اجتماعی فراگیر شدن مشاوره های ازدواج و طلاق و برگزاری کارگاه های مهارت های زندگی برای تمامی اقشار جامعه می تواند بسیار موثر واقع شود این مهم باید در دستور کار شورای پیشگیری از وقوع جرم قرار گیرد.
معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه اظهار داشت: در زمینه پیشگیری انتظامی نیز باید شرایط محیطی به گونه ای فراهم شود که فرد حتی اگر خواهان باشد نیز نتواند مرتکب جرم شود.
وی خاطرنشان کرد: در بخش قضایی نیز باید احکامی که در دادسراها و دادگاه ها توسط قضات صادر می شود پیشگیرانه و بازدارنده باشد و از احکام تنبیهی پرهیز شود.
پایان پیام/
نظر شما