به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، محمد فوقی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران امروز(22خرداد) در نشست توجیهی برنامه های ابلاغی شهرستان نکاء که در مسجد حضرت ابوالفضل(ع) برگزار شد، گفت: در روایات متعددی از مسجد به عنوان مقر فرماندهی و حکومت و سکونت امام زمان(عج) یاد شده است.
وی با بیان اینکه مسجد مرکز حکومت اسلامی در دوره حضرت رسول(ص) قلمداد می شد و در دوره حیات آن حضرت نقش محوری جامعه را ایفا می کرد، افزود: مسجد، مبدأ و خاستگاه هر اقدام پیامبر(ص) بود و مردم نیز به نوعی فعالیت های روزانه خود را با فعالیت های مسجد، تطبیق می دادند.
فوقی گفت: مساجد زیرساخت اساسی جامعه اسلامی هستند که با توسعه فرهنگ دینی و حمایت از اعتبارات کانون های فرهنگی و هنری مساجد، بسیاری از مشکلات اقتصادی و سیاسی مرتفع می شود.
وی با اشاره به سخن ارزشمند حضرت امام خمینی(ره) که فرمودند مسجد سنگر است، گفت: این رهنمود امام راحل تعارف و تشریفات نیست بلکه یک استراتژی و قدرت نرم نظام جمهوری اسلامی است.
فوقی با اشاره به اینکه اعتبارات فرهنگی در مجلس تصویب می شوند، گفت: مدیران مسئول و ائمه جماعات کانون های فرهنگی و هنری زمینه ارتباط نمایندگان مجلس شهرستان ها را با فعالیت های کانون فرهنگی و هنری فراهم کنند تا از نزدیک با برنامه ها آشنا شوند.
وی با اشاره به جمعیت 111هزار و 944 نفری شهرستان نکاء که در روستاها بیش از 10هزار نفر بیشتر از شهرها متمرکز هستند، اظهار داشت: باید توجه به روستا ها بیشتر از شهرها باشد.
فوقی افزود: در دبیرخانه کانون های مساجد اصل بر توسعه فرهنگ در روستاها است و مقرر شده تا 60درصد کانون های فرهنگی در روستاها و 40 درصد در شهرها تاسیس شوند.
وی با اشاره به وجود 191مسجد در نکاء، گفت: 86 کانون فرهنگی و هنری در مساجد این شهرستان فعال هستند که از این تعداد 60کانون شهری و 26کانون روستایی است.
فوقی با بیان اینکه نیازسنجی از نوجوانان و جوانان موجب خروجی مناسب فعالیت های کانون های فرهنگی و هنری مساجد می شود، تاکید کرد: مساجد باید پویا و دارای برنامه های جذاب و پرمحتوا، برگرفته از ارزش های اسلامی باشند.
وی، گفت: جذابیت و تنوع برنامه های کانون های مساجد مهمترین عامل جذب نوجوان و جوان به مسجد است.
فوقی خواستار اعلام شماره حساب از سوی کانون های این شهرستان جهت مکاتبات مالی و واریز سرانه های فرهنگی و ارائه گزارش عملکردهای کانون ها در هر مناسبتی شد و عنوان داشت: فرم های خودارزیابی توسط مدیران مسئول کانون های فرهنگی و هنری تکمیل شود.
وی به اهمیت اجرای طرح تلاوت نور، تفسیر همراه، تشکیل کانون مصلی، تاسیس کتابخانه های مساجد در کانون های فرهنگی و هنری اشاره کرد و گفت: به جهت اهمیت فعالیت های فرهنگی و دینی در دانشگاه ها، در دانشگاه آزاداسلامی واحد نکاء کانون تشکیل شده است.
فوقی همچنین به فعالیت کانون تخصصی نماز مازندران در این شهرستان اشاره کرد و گفت: جهت راه اندازی خانه دیجیتال در نکاء تلاش شود.
محمد علی صفرپور، رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان نکاء نیز در این نشست با بیان اینکه مسجد جایگاه سجده، اوج عبادت و بندگى انسان براى خدا است، افزود: برترین محل عبادت و تقرب به خداوند متعال مسجد است.
وی با اشاره به مسجد به عنوان اصلی ترین پایگاه انقلاب اسلامی در دوران انقلاب و دفاع مقدس گفت: مساجد همواره در طول تاریخ ایران اسلامی محل تربیت نیروهای متعهد و ارزشی بوده است .
صفرپور، همچنین به نقش اثرگذار کانون های مساجد در ارتقاء سطح علمی و فرهنگی نوجوانان و جوانان اشاره کرد.
وی با اشاره به اهمیت کارهای فرهنگی در مساجد، خواستارشد: به جهت تقارن بازی های جام جهانی فوتبال در برزیل با ماه مبارک رمضان، بازی های ایران در مساجد پخش شود.
صفرپور اظهار داشت: برنامه های فرهنگی و هنری از طریق ارشاد اسلامی باید به سمت مساجد هدایت شوند تا شهر و روستا مملو از عطر معنوی شود.
پایان پیام/
نظر شما