به گزارش خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان، اختتامیه دهمین همایش بینالمللی دکترین مهدویت عصر امروز باحضور اندیشمندان داخلی و خارجی در سالن همایشهای بینالمللی صداوسیما برگزار شد.
دکتر موسوی گیلانی با ارائه گزارشی از کمیسیون شماره یک این همایش، گفت: در این کمیسیون 15 مقاله، 7 مقاله خارجی به زبان انگلیسی و عربی و 8 مقاله داخلی ارائه شد.
وی با بیان اینکه در جامعه امروز بحران اخلاق بزرگترین بحران است، گفت: این مقالات به دنبال راهکاری برای حل این بحران با تکیه بر سبک زندگی دینی و مهدوی بودند.
دکتر موسوی گیلانی بااشاره به محورهای مورد بررسی در این مقالات، خاطرنشان کرد: سنجش میان سبک زندگی دینی و مقایسه آن با سبک زندگی غربی نقش جوانان، معلمان، زنان و کارگزاران در سبک زندگی دینی و بررسی سبک زندگی با دو مقوله امامت و مهدویت ازجمله محورهای این مقالات بودند.
حجتالاسلام دکتر قنبری در ادامه همایش با ارائه گزارش کمیسیون شماره 2، گفت: 17 مقاله، 6 مقاله خارجی و 11 مقاله داخلی در این کمیسیون ارائه شد.
وی با اشاره به محورهای مورد طرح در این کمیسیون، اظهارداشت: مفهومشناسی سبک زندگی زمینهساز، نقش زنان و خانواده در زیست دینی و عالمانه زمینهساز، راهبردهای رسانهای سبک زندگی زمینهساز و جهانیسازی و اصول اخلاق جوانان مسلمان ازجمله محورهای مورد بررسی مقالات در این کمیسیون بودند.
دکتر انصاریاننژاد در ادامه با ارائه گزارش کمیسیون دانشگاه عالی دفاع ملی، گفت: 14 مقاله با ارائه دو کتاب در مورد راهبردهای توسعه اخلاق و تربیت به این کمیسیون توسط دانشگاه عالی دفاع ملی عرضه شد.
وی با بیان اینکه اساسیترین نکته فهم و درک این مسئله است که اخلاق زمینهساز چیست و عدم توجه به آن چه بحرانهایی میتواند داشته باشد، بیان داشت: شیوه تفکیک این مبانی راهبردی براساس اخلاق دینی در این مقالات مورد بررسی قرار گرفت.
دکتر انصاریاننژاد بااشاره به نحوه ساخت، طراحی و تولید هنجارهای اخلاقی متناسب با کارکردهای نوین امروز نیز از محورهای این مقالات بود، خاطرنشان کرد: آسیبشناسی روندهای تطبیق اخلاق در جامعه زمینهساز راهبردهای توسعه اخلاق، راهبرد تولید هنجار برنامهای، ساختاری و رسانهای نیز در این محور مورد بررسی قرار گرفت.
دکتر فقیهی در ادامه این نشست با ارائه گزارش کمیسیون انجمن تعلیم و تربیت حوزه علمیه قم، خاطرنشان کرد: 9 مقاله توسط این انجمن به همایش دکترین مهدویت ارائه شد. منبع تمامی این مقالات در نوع نگارش، منابع روایی و قرآن بودند.
وی بااشاره به دو نکته در تمام این مقالات، گفت: زمینهسازی ظهور مجموعه تمهیداتی است که ظهور حق علیه باطل، حاکمیت ارزشها، برقراری عدالت اجتماعی، تحقق اهداف منجی موعود ازجمله مصداقهای این زمینهسازی است.
دکتر فقیهی ادامه داد: مبانی تربیت اخلاقی زمینهساز ظهور نیز در این مقالات مورد توجه قرار گرفت، بنابراین ویژگیهای اخلاقی منتظران و امام عصر(ع) نیز ازجمله این مبانی بودند.
دکتر مفتح در ادامه این همایش با ارائه گزارش کمیسیون دانشگاه قم، گفت: 14 مقاله به این کمیسیون ارائه شد که 6 مقاله در 5 محور مورد بررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد: سبک زندگی مدیران زمینهساز، خشونت در زمان ظهور، تکثر اندیشهها با محوریت اخلاق زمینهساز و خانواده و تأثیر خانواده در جامعه منسجم با شاخصه دینمحوری، خدامحوری، اخلاقمحوری و معنویتمحوری از محورهای مورد بررسی در این مقالات بود.
شایان ذکر است، دهمین همایش بین المللی دکترین مهدویت 22 و 23 خرداد همزمان با نیمه شعبان ولادت امام عصر(ع) باحضور شخصیت های کشوری و لشکری و نمایندگانی از 15 کشور جهان در سالن همایش های بین المللی صداوسیما برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما