به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، مهدی قرهشیخلو، رییس سازمان دارالقرآن الکریم در نشست خبری این سازمان که امروز برگزار شد با اشاره به اصول سیاستگذاری سازمان در سال 93 گفت: امسال که از سوی مقام معظم رهبری سال فرهنگ و اقتصاد با عزم ملی و مدیریت جهادی است سازمان دارالقرآن الکریم برنامههای خود را به صورت کمی و کیفی توسعه میدهد و در قالب برنامه پنجساله امسال تا سال 97 این طرحها به صورت چشمگیری گسترش خواهد یافت.
وی افزود: ما قصد داریم آموزش عمومی قرآن را ویژه سه میلیون نفر برگزار کنیم. همچنین تربیت 500 هزار نفر حافظ قرآن از دیگر اهداف این چشمانداز است. برگزاری 10 هزار مراسم و محفل انس با قرآن کریم در کشور، بازآموزی صددرصدی معلمان قرآن در طول 30 سال گذشته، ارتقای کمی موسسات قرآنی، خانههای قرآنی و شهری و افزایش آنها به میزان 12 هزار تشکل از دیگر برنامههای سازمان دارالقرآن الکریم در مدت پنج سال آینده است.
تقویت سهم مردمی در فعالیتهای قرآنی
قرهشیخلو با بیان این مطلب که سازمان دارالقرآن برای تحقق برنامهها و اهداف خود از ظرفیت مردمی بهرهمند میشود، گفت: امسال سعی داریم بخش اعظمی از پروژهها و طرحهای قرآنی را به بخش مردمی واگذار کنیم زیرا این بخش دارای ظرفیت، توان و انگیزه به مراتب بیشتری است و تقویت سهم مردمی در فعالیتهای قرآنی از مهمترین اهداف سازمان دارالقرآن خواهد بود، در همین راستا سعی داریم از ظرفیت نهادها، ارگانها و برنامههای موجود نیز استفاده کنیم، به عنوان مثال در مراسم اعتکاف موضوع قرآن را به صورت پررنگ در بین جوانان توسعه دادیم. ما سعی داریم با صرفهجویی در هزینهها بیشترین خروجیها را در طرحها و برنامههای خود احصا کنیم.
وی افزود: بودجه قرآنی سازمان دارالقرآن الکریم برای تحقق برنامههای خود 35 میلیارد تومان تخمین زده شده که یکپنجم آن از منابع مالی تأمین میشود و ما سعی داریم مابقی این بودجه را از ظرفیتهای مردمی تامین کنیم.
750 هزار نفر تحت آموزش قرآنی سازمان دارالقرآن قرار میگیرند
رییس سازمان دارالقرآن الکریم با اشاره به توسعه آموزش عمومی قرآن در کشور گفت: امسال بالغ بر شش هزار نفر در حوزه آموزش عمومی قرآن شامل صحیحخوانی، 100 هزار در حفظ عمومی که 60 هزار نفر در طرح 1448 شرکت میکنند و تحت آموزشهای قرآنی سازمان دارالقرآن قرار میگیرند که تحقق این هدف با تشکیل سه هزار کلاس صورت میپذیرد.
وی افزود: در راستای آموزشهای تخصصی قرآن در نظر داریم دورههای تربیت مربی، مفاهیم، سبک زندگی قرآنی و ویژه 25 هزار نفر برگزار کنیم و در مجموع امسال امیدواریم 750 هزار نفر تحت پوشش آموزشهای قرآنی سازمان دارالقرآن قرار بگیرند.
قرهشیخلو عنوان کرد: در راستای اهداف آموزشی سازمان دارالقرآن طی سال گذشته دورههای تربیت استعدادهای درخشان قرآنی برگزار شد که در دو دوره آموزشی مجزا در تهران و مشهد میزبان این افراد بودیم، امسال نیز این طرح را ادامه و در صورت تامین منابع مالی این دورههای درازمدت آموزشی را گسترش میدهیم.
راهاندازی 50 جلسه ثابت و محوری تفسیر قرآن
قرهشیخلو با بیان این مطلب که امسال 50 جلسه آموزش تفسیر قرآن در کشور راهاندازی میشود، گفت: پیش از این 50 جلسه ثابت و محوری حفظ قرآن با حضور اساتید مجرب قرآنی در کشور برگزار شد که موفقیت 70 درصدی کسب کرد. بنا داریم این جلسات را ویژه بانوان نیز در سطح کشور راهاندازی کنیم و امسال علاوه بر کلاسهای آموزش حفظ 50 جلسه ثابت و محوری تفسیر قرآن در کشور راهاندازی میشود.
داوران مسابقات قرآن توسط سازمان دارالقرآن ارزیابی میشود
رییس سازمان دارالقرآن با بیان این مطلب که ویژه داوران قرآنی آزمون برگزار میکنیم، تصریح کرد: در راستای ارزیابی و اعطای مدرک حافظان قرآن امسال سعی داریم داوران قرآنی را نیز ارزیابی و به آنها مدرک اعطا کنیم، به هر حال مسابقات قرآنی در حجم بالایی برگزار میشود که نیازمند ساماندهی است و در این راستا سازمان دارالقرآن با اعلام فراخوانی از افرادی که توانایی داوری در رشته قرائت یا حفظ قرآن را دارند دعوت به عمل آورده و با ارزیابی به آنها گواهینامه اعطا میکند البته افرادی که در سطح مورد نظر نباشند ویژه آنها دورههای آموزشی داوری قرآن برگزار میشود.
تولیدات مکتوب و نرمافزار با رویکرد سبک زندگی قرآنی
قرهشیخلو با اشاره به اهم فعالیتهای پژوهشی سازمان دارالقرآن و اعلام خبر تولیدات مکتوب و نرمافزاری با رویکرد سبک زندگی قرآنی عنوان کرد: سازمان دارالقرآن الکریم در راستای اهداف پژوهشی خود ضمن پیگیری مصوبات و برنامههای دورههای تخصصی خود همچون شورای آموزش، شورای تألیف، شورای نظارت بر چاپ و نشر قرآن، شورای اعطای مدرک حفاظ و تشکلهای مردمی 25 عنوان تولید در بخشهای مختلف همچون مکتوب و نرمافزار با رویکرد سبک زندگی قرآنی را ارایه میکند تا منبعی مفید برای ارتقای سطح دانش مردم در این حوزهها شود. همچنین تولید حداقل 4 دوره ترتیل قرآن در کشور از دیگر برنامههای سازمان دارالقرآن است.
کیفیسازی مسابقات تسنیم، تلاوت و نورالهدی
رییس سازمان دارالقرآن با بیان این مطلب که مسابقات قرآنی و تفسیری خود را همچون ادوار گذشته به صورت کیفیتر برگزار میکنیم، گفت: امسال شاهد برگزاری هفتمین دوره مسابقات تفسیر نورالهدی و دومین دوره مسابقات قرائت و حفظ با عنوان تلاوت در قالب جدید و با هدف زمینهسازی انس بیشتر با مفاهیم قرآن کریم هستیم.
وی در مورد مسابقات تلاوت تصریح کرد: این مسابقات با توجه به اینکه تجربهای نداشت اما شاهد حضور هشت هزار نفر شرکتکننده بود که اغلب آنها اظهار رضایت کردند.
قرهشیخلو تصریح کرد: امسال مسابقات تسنیم ویژه کارکنان دولت را برای سومین دوره پیاپی با حضور همسران و فرزندان کارکنان این دستگاهها برگزار می کنیم. همچنین قصد داریم علاوه بر برگزاری مسابقات قرآنی در بین دستگاههای فرهنگی برنامههای جنبی دیگر همچون آموزش قرآن را نیز گسترش دهیم. گفتنی است، امسال نهمین دوره مراسم تکریم قهرمانان قرآنی را نیز با گستردگی بیشتر نسبت به ادوار گذشته برگزار میکنیم.
برگزاری 2000 محفل انس با قرآن در کشور
قرهشیخلو گفت: در راستای توسعه فرهنگ استماع قرآن و انس و الفت بیشتر مردم با آیات الهی قصد داریم دو هزار محفل قرآنی را در کشور برگزار کنیم. این طرحها در قالب ختم قرآن و حرمهای شریف ائمه معصومین (ع) و یا ماه رمضان با گستردگی بیشتر برگزار میشود همچون سال گذشته که 800 مراسم ختم قرآن در سطح کشور برگزار شد.
وی افزود: در راستای ارتقای فعالیتهای قرآنی سازمان دارالقرآنالکریم قصد دارد نشستهای تخصصی، نقد و تحلیل این حوزه را با حضور اساتید مجرب برگزار کند.
ورود سازمان دارالقرآن در عرصه آموزش مجازی قرآن
قرهشیخلو با بیان این مطلب که در حوزه فناوری اطلاعات و آموزش مجازی قرآن ورود جدی خواهیم داشت، گفت: ما قصد داریم تمام فعالیتهای سازمان دارالقرآن را در قالب فضای مجازی به مخاطبان ارایه کنیم و امسال آموزش مجازی قرآن را به صورت جدی پیگیری و در همین راستا شاهد ارتقای سطح کیفی پایگاه اطلاعرسانی تلاوت با طراحی جدید، تغییر در بخش محتوایی خواهیم بود.
وی افزود: در راستای ایجاد شبکه اجتماعی بین موسسات قرآنی با هدف ارتقای تبادل نظر، تعامل بیشتر پرتال موسسات قرآنی مردمنهاد راهاندازی میشود که طراحی آن رو به اتمام است.
تصحیح 14 هزار جزء قرآن توسط مصححین قرآن
قرهشیخلو با اشاره به اهم فعالیتهای معاونت نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم سازمان دارالقرآن الکریم گفت: امسال سعی داریم حدود 14 هزار جزء قرآن را توسط مصححین تصحیح کرده تا مجوز این قرآنها صادر شود.
وی افزود: تصحیح قرآن کار بسیار سنگینی است و هر مصحح حدود شش میلیون حرف و حرکت را مورد بررسی قرار میدهد، این کار بسیار مقدس و سخت که برخی از مصححان ما در آن دارای سابقه 20 ساله هستند ما را ملزم کرده تا در مراسم تکریم از چهرههای قرآنی از آنها تجلیل کنیم.
قرهشیخلو عنوان کرد: در راستای نظارت بر عملکرد ناشران و چاپخانههای قرآن کریم هماهنگیهای خوبی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایجاد شده که امیدواریم مشکلات چاپ و نشر قرآن را به حداقل برسانیم.
قرهشیخلو عنوان کرد: متاسفانه برخی از قرآنها در خارج از کشور چاپ شده و به داخل ارسال میشوند که این کار اصلا مقبول نبوده و باید سرمایههای کشور را در خود کشور خرج کرد و از توانمندیهای چاپخانههای داخلی بهرهمند شد.
هزار تشکل قرآنی و مردمی از سوی سازمان دارالقرآن حمایت میشود
قرهشیخلو با بیان این مطلب که از فعالیتهای بخش مردمی در حوزههای قرآن حمایت میکنیم، تصریح کرد: یکی از مهمترین دغدغههای موسسات قرآنی نبود جا و امکانات است که با اعتبارات محدود سازمان دارالقرآن تنها بخشی از آن مرتفع میشود، امیدواریم امسال با حمایت گسترده دستگاهها همچون وزارت آموزش و پرورش، سازمان میراث فرهنگی و سازمان اوقاف و امور خیریه این دغدغه موسسات را رفع کنیم. ما در راستای حمایت از این موسسات قصد داریم هزار تشکل قرآنی مردمنهاد را تحت پوشش حمایتهای مالی خود قرار دهیم.
رییس سازمان دارالقرآن الکریم عنوان کرد: یکی از وظایف سازمان تبلیغات ساماندهی هیئتهای مذهبی کشور است، سازمان دارالقرآن قصد دارد در راستای این هدف از توانمندی 91 هزار هیئت مذهبی که در این سازمان ثبت شدهاند، استفاده کند و بحث آموزش قرآن و جلسات قرآنی را به میان هیئتهای مذهبی بیابد.
بهرهمندی از ظرفیت مردمی برای چاپ قرآن
قرهشیخلو گفت: در راستای بهرهمندی از ظرفیتهای مردمی قصد داریم 500 هزار جلد قرآن کریم را با کمکهای مردمی چاپ و در مناطق محروم توزیع کنیم که تاکنون 60 میلیون تومان کمکهای مردمی به سازمان دارالقرآنالکریم ارسال شده است که بر اساس این بودجه 10 هزار جلد قرآن سفارش داده شده و در ماه رمضان بین مناطق محروم کشور توزیع میشود. ما برای موفقیت در این طرح نیازمند اطلاعرسانی خوب هستیم و در صورت محققنشدن کمی در این طرح امیدواریم یک جریانسازی و فرهنگسازی را در بین مردم ایجاد کنیم.
قرهشیخلو خاطرنشان کرد: حدود 450 دفتر سازمان تبلیغات در کشور وجود دارد و شش هزار تشکل مردمی قرآننهاد نیز تحت پوشش سازمان دارالقرآن هستند و ما برای پیگیری جدی برنامههای خود هر سال دو بار بازدید حضوری از این تشکل های مردمی داریم. یکی از مهمترین دغدغههای سازمان دارالقرآن نبود اعتبارات است که از دولت میخواهیم بودجه قرآنی را در زمان مقتضی اختصاص دهد.
پایان پیام/
نظر شما