جذاب ترین پازل تربیت مهدوی که کودک تکمیل می کند

خبرگزاری شبستان: نخستین مرحله در این مسیر آن است که نسل خود را با محبت اهل بیت عجین کنیم. نفس این محبت، زمینه قرب و نزدیکی را فراهم کرده و باعث می شود که فرزندان معرفت کسب کنند و انسان اهل معرفت، داناست.

معصومه ظهیری، عضو هیئت علمی جامعه الزهرا(س) و مدیر گروه مطالعات زنان جامعة ‌المصطفی العالمیه در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: آنچه به عنوان تربیت مهدوی یا سبک زندگی مهدوی از آن یاد می شود جدای از تربیت و آموزه های نبوی نیست. یعنی تربیت مهدوی همان تربیتی است که پیامبر اسلام صل الهج علیه وآله برای ما به ارمغان آوردند. همچنان که فرمودند : « إنَّما بُعِثتُ لاُتَمِّمَ مَکارِمَ الخلاقِ» من مبعوث شدم تا آنچه از خوبی، نیکی و کرامتهای انسانی است را تمام کنم.


وی افزود: اما در این میان باید توجه داشت که نه حکومت پیامبر گرامی اسلام به اکمال و نقطه اتمام خود رسید و نه حکومت کوتاه مدت امیرالمومنین علیه السلام. بنابراین آنچه که در حکومت نبوی و علوی به کمال نرسید، در زمان حجت بن الحسن عجل الله تعالی فرجه الشریف واقع می شود. اما رسیدن به آن تقطه ایده آل، نیازمند مقدماتی است.

قرآن به صراحت می فرماید: « ولَقَدْ کَتَبْنَا فِی الزَّبُورِ مِن بَعْدِ آالذِّکْرِ أَنَّ الْأَرْضَ یَرِثُهَا عِبَادِیَ الصَّالِحُونَ» یعنی خداوند متعال وعده داده است که زمین از آن صالحان خواهد بود. اما انسان هایی که منتظر مصلح هستند می بایست هم صالح باشند و هم صالح پرور. 


 پرورش نسل صالح در گرو  شناخت و آگاهی است

عضو هیئت علمی جامعه الزهرا(س) تصریح کرد:  پرورش نسل صالح نیز نیازمند آن است که ما ابعاد تربیت دینی را در سبک زندگی خود رعایت کنیم و این منوط به تحقق شناخت و آگاهی برای ما است. 
 ظهیری در ادامه برخی از محورهای تربیت دینی را برشمرد و افزود: اولین محور در تربیت دینی، بحث خدامحوری است. این که انسان حرکت خود را برای خدا و جلب رضایت او بداند.

دوم این که آداب ترک محرمات و انجام واجبات را در سبک زندگی خود بدانیم، انجام دهیم و به نسل خود نیز منتقل کنیم. چون این واجبات هستند که زمینه های فلاح و رستگاری را برای انسان فراهم می کنند. در کنارآن نیز باید از چیرگی های محرمات پرهیز داشت.

 مدیر گروه مطالعات زنان جامعة ‌المصطفی العالمیه محور دیگر در تربیت مهدوی را « رعایت حسن خلق » عنوان کرد و افزود: انسان می بایست آنچه را که در آموزه های دینی، به عنوان «بهترین ها» شمرده شده ، در سیره، روش و اخلاق خود جاری کرده و مزین به آنها شود. چرا که این آراستگی به بهترین ها ، سلامت و طهارت روحی و جسمی، سلامت خانواده و سلامت جامعه را برا ی ما تضمین می کند.


گوشت و پوست فرزندانمان را با محبت اهل بیت عجین کنیم  

وی تصریح کرد: محور دیگر آن است که انسان برمیزان صلاحیت ها، اعمال صالح، ظرفیتها ، قابلیت ها و توانایی های خود بیفزاید. متاسفانه نسل فعلی ما گاه به آنچه که دارد و به همان اندازه بسنده می کند در حالی که در آموزه های دینی ما «تربیت» یک مقیاس و معیار و شاخص معین یا به عبارت دیگر«حد یقف» ندارد. انسان باید روز به روز به سوی خوبی ها و بهترین ها حرکت کند تا به کمال مطلوب دست یابد .

 ظهیری در بیان راهکارهای عملی در این عرصه خاطرنشان کرد: پیامبر گرامی اسلام صل الله علیه وآله طبق دستور الهی در قرآن فرمود: « قل لا اسئلکم علیه اجرا الا الموده فی القربی» به عبارت دیگر حضرت برای اجر و مزد رسالت خود چیزی از ما طلب و درخواست نفرمود مگر این که اهل بیتش را دوست بداریم و نسبت به آنها «مودت» داشته باشیم و «مودت» یک محبت قلبی است.

مرحله اول برای داشتن نسل مهدوی آن است که نسل خود را با محبت اهل بیت عجین کنیم. نفس این محبت، زمینه قرب و نزدیکی را فراهم کرده و باعث می شود که فرد معرفت کسب کند و انسانی که معرفت دارد در عمل نیز سعی می کند باید و نباید ها را رعایت کند چرا که انسان اهل معرفت داناست و انسان دانا، پرهیز، مراقبت و مواظبت دارد.

بنابراین ابتدا باید گوشت و پوست و استخوان و رو ح و روان فرزندان را با محبت اهل بیت آمیخت. فرزندان در سایه سار این محبت مستمر و دائم به اهل بیت نزدیک شده و پس از نزدیکی آنها را می شناسند و پس از شناخت، آنها را الگوی خود قرار می دهند و کسی که اهل بیت الگوی او باشند در زندگی فردی و اجتماعی به حیات طیبه و مدینه فاضله می رسد و چنین فردی رستگار است.

 این کارشناس دینی خاطرنشان کرد: دلیل این که امروز درجامعه شاهد فراز و فرودهایی هستیم آن است که الگوی تام و کامل جامعه ما، اهل بیت نیستند بلکه برخی افراد الگوهای کاذب و موقت دارند. اگر این روش با تمرین، تکرار، تبلیغات صحیح و آموزش های درست تغییر یابد مطمئنا مسیر زندگی به سوی مسیر حق ادامه می یابد. البته من معتقدم امروز نیز این مسیر در جامعه در حال طی شدن است و رغبتی که جوانان ما به آموزه های دینی و عبادات نشان می دهند بیانگر همین موضوع است اما این کافی نیست و باید رشد پیدا کند.

 ما اهل باور و رعایت هستیم اما گاه دچار سهل انگاری می شویم  

به اعتقاد من بر خلاف ادعای برخی که عنوان می کنند اکثریت جامعه ما نگاه منفی به آموزه های دین دارند، به هیچ وجه اینگونه نیست. بلکه اکثریت جامعه در آموزه های دینی اهل باور و رعایت هستند. اما در برخی موارد، سهل انگاری می شود . دلیل این سهل انگاری نیز یا به آموزش ما باز می گردد که درست آموزش نداده ایم یا به موضوع تبلیغات ما، که در مقابله با تبلیغات ضد دینی ، غلبه ندارد و یا ترویج های ما خوب نیست و پیام دین را به خوبی منتقل نمی کنیم.

ظهیری گفت: امام صادق علیه السلام فرمود: اگر محاسن کلام مارا به مردم برسانید آنها رغبت می کنند بنابراین ما در آموزش ها، تبلیغات یا ترویج خود گاه نقص داریم و گاه کم کاری می کنیم. اما در صورتی که با استفاده از همه ابزارها و به شکل درست و از مسیر صحیح این کار انجام شود، گستره فراگیری آن در جامعه نیز بیشتر می شود. بنابراین نگاه مردم و بخصوص جوانان ما کاملا مثبت است اما در عمل کم می آورند چون ظرفیت سازی های ما کافی نیست.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 376927

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha