وصف طبیعت و زیبایی، در حقیقت ستایش خداوند است

محمود سجادی گفت: برخلاف تصور رایج، در شعر معاصر نیز وصف خداوند و توحید به چشم می‌خورد اما این توحید مبهم و پنهان است.

به گزارش خبرنگار شبستان، محمود سجادی، در نشست فراخوان شعر توحیدی که از سوی انجمن ادبی امین در سرای اهل قلم نمایشگاه کتاب برگزار شد، گفت: اینکه می‌گویند گسست شعر معاصر ریشه در بی‌توحیدی می‌دانند چندان قیاس درستی نیست زیرا ما باید با نگاهی بی‌غرض به این آثار نگاه کنیم چون من اعتقاد دارم کسی که وصف طبیعت و زیبایی می‌کند در واقع ستایش حضرت باری‌تعالی را گفته است.

 

سجادی افزود: ملک‌الشعرای بهار در جوانی مدایح بسیار درخشانی درباره ائمه اطهار سروده است که از لحاظ توحیدی اشعار بسیار درخشانی هستند اما در برخی از توصیفات زیبایی و طبیعت نیز چنان از زیبایی‌ها صنع آفریدگار توصیف می‌کند که انسان بوی و عطر خداوند را مانند یک نسیم در آن شعر حس می‌کند.

 

وی تصریح کرد: وصف خداوند از قرون گذشته در شعر شاعران به چشم می‌خورد آنچه مهم و قابل توجه است هنرنمایی شاعران در هنگام سرودن است تا دچار تکرار و مکررات نشوند.

 

سجادی در ادامه بیان داشت: اگر شاعری بخواهد با ابهام درباره خداوند شعر بنویسد و این عمل را با زیبایی به پایان برساند بی‌شک انسان با شعور آن را درک خواهد کرد و درک شعر توحیدی تقریبا برای هر شعرشناس و باسوادی ممکن است.

 

این محقق ادبیات درباره وضعیت شعر معاصر گفت: در دیوان شاعرانی چون حمید سبزواری، محمود شاهرخی، مشفق کاشانی و ... توحید و خداجویی موج می‌زند و درباره اشعار نیمایی، سپید، حجم و ... باید بگویم به این معنی نیست که در آنها از وصف خداوند و توحید خبری نباشد بلکه این حضور وجود دارد اما کمی بنا به شیوه‌های بیانی مبهم است.

 

در پایان این نشست، محمود سجادی، اشعاری از توحیدی‌های حکیم نظامی گنجوی را قرائت و تشریح کرد و درباره این شاعر ملی ایرانی گفت: حکیم نظامی از پاک‌ترین و پارساترین شاعران ایران است که در همه پنج کنج جاویدانش بی نام خدا قصه و شعری را آغاز نکرده است، در همه جای شعر او بنا به نوع قصه و مناسبت‌های ادبی و سیر روایت و هندسه کلام نام خداوند حضور دارد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 37749

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha