تلاش مراکز مهدوی متناسب با تقاضای مخاطب نیست

خبرگزاری شبستان: عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: تلاش موسسات در تبیین آموزه مهدویت متناسب با تقاضای مخاطبان نیست، باید با استفاده از ابزارهای متناسب حقایق متعالی مهدویت در اختیار قرار دهند.

حجت الاسلام خدامراد سلیمیان، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در گفت و گو با خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان با بیان اینکه آموزه مهدویت متناسب با دوره های زندگی انسان ها نیازمند بازخوانی روزآمد است، گفت: با توجه به اینکه انسان ها در دوره های مختلف رشد عقلانی پیدا می کنند. بنابراین آموزه های دینی و همچنین مهدویت باید تبیین متناسب داشته باشند.
وی با بیان اینکه اگر چه انتظار به معنای چشم به راه بودن است ولی این مفهوم به خوبی در متن سخنان ائمه تبیین یافته است، خاطرنشان کرد: در سخنان ائمه انتظار به معنای واگذاری اصلاحات به فرد نیست بلکه همه روایات در واقع حقیقت انتظار را نوعی رفتار آگاهانه با الگوبرداری از جامعیت زندگی در عصر موعود بیان می کنند.
حجت الاسلام سلیمیان بااشاره به اینکه این جامعیت در عصر موعود تمام و کمال به منصه ظهور می رسد، اظهارداشت: در این راستا ما موظفیم با نگاه به شاخصه های جامعه آرمانی زندگی امروز خود را تنظیم کنیم.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بااشاره به روایت "افضل الاعمال انتظار الفرج" تصریح کرد: در مورد این روایت به این نکته می رسیم که انتظار یک رفتار و کنش است. البته از نوع برترینش و یک عبادت است و در بین عبادت ها برترین آنهاست.
وی با بیان اینکه متاسفانه آنچه که در نگاه عمومی در رابطه با انتظار ترسیم شده است، با حقیقت انتظاری که در سخنان ائمه است، فاصله دارد. ادامه داد: باید توجه داشت که انتظار باوری است که در درون خود همه رفتارها را به همراه دارد. یعنی با تمام ظرفیت های ممکن فرد و جامعه با مدل زندگی موعودانه تنظیم شده و تمام اهداف برپایی جامعه را اجرایی می کند.
حجت الاسلام سلیمیان افزود: بر این مبنا هرگز در انتظار توصیه نشده که صبر کنیم تا کسی بیاید و ما را نجات دهد و هدایت کند بلکه توصیه شده که در صورت نبود شرایط ظاهری، امام تمام تلاش خود را کرده و تا جایی که شرایط اجازه می دهد، خود را به شاخص های جامعه موعود نزدیک کنیم.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه ما مکلف هستیم با توجه به محدودیت های دوران غیبت یک زندگی ظهورانه را شکل دهیم، گفت: ما به عنوان منتظر زمانی که این دوران غیبت را سپری کنیم و وارد عصر ظهور شویم، دیگر فرصتی نیست تا به شرایط مطلوب دوران ظهور برسیم. بنابراین باید امروز تا حد امکان شاخصه ها را تبیین و زندگی کنیم تا در ظهور دچار تغییر و تحول نشویم.
وی انتظار را عمل به شاخصه های جامعه موعود دانست و بیان داشت: در روایات بسیاری آمده است که اگر شما در تنگناهای دوران غیبت به مسئولیت ها خوب عمل کنید، تفاوتی با کسی که در دوران ظهور است، ندارید. همانطور که زمینه سازی بر خلاف برداشت اشتباهی مبنی بر اینکه در دوران غیبت ما هیچ کاره ایم و باید صبر کنیم تا امام بیایند، به این معناست که ما تا حد توان کارهایی کنیم که وقتی امام ظهور کردند، همان کارها را خواهیم کرد.
حجت الاسلام سلیمیان بااشاره به نام گذاری امسال ازسوی مقام معظم رهبری، مبنی بر اقتصاد و فرهنگ و مدیریت جهادی و ارتباط آن با مدیران مهدوی، ادامه داد: با توجه به استقبال گسترده عموم مردم به آموزه مهدویت، ما نیازمند تبیین های متناسب با فهم مخاطب امروز هستیم و این آموزه باید بازخوانی و روزآمد شود.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی خاطرنشان کرد: بسیاری از مراکز و موسسات امروز در راستای تبیین آموزه مهدویت تلاش می کنند ولی این تلاش متناسب با تقاضای مخاطبان نیست و می طلبد با استفاده از ابزارهای متناسب رسانه ای و هنری حقایق متعالی مهدویت در اختیار قرار دهند.
وی با بیان اینکه در جامعه امروز بخش هایی از این آموزه که آسیب زا و انحرافی است، بدون اولویت بندی در اختیار عموم قرار می گیرد، اظهارداشت: این درحالی است که ما از بحث های با اولویت بالا غفلت می کنیم. در این راستا تبیین شاخصه های جامعه موعود یکی از این اولویت هاست.
حجت الاسلام سلیمیان ادامه داد: با توجه به اشتیاق کشورهای جهان به شاخصه های حکومت جهانی موعود، برخی از تلاش های دشمنان مهدویت در مهار شیعه معطوف به این است که اگر شیعه فرصت تبیین این آموزه را پیدا کند، بسیاری از انسان ها را جذب خواهد کرد و زمینه سازی ظهور شکل می گیرد.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تبیین شاخصه های آموزه مهدویت با ابزار مناسب و اولویت دار را در گسترش فرهنگ مهدوی مهم دانست و بیان داشت: در این راستا باید تمام مراکز و مجموعه ها بر حسب شرایط و امکانات در این تبیین اقدام کنند. چراکه اگر این فرهنگ در جامعه عمق پیدا کند، باعث می شود تا در مواجه با فرهنگ های وارداتی ایستادگی کنیم.
وی با بیان اینکه متاسفانه آنگونه که شایسته است، به فرهنگ مهدویت در سیستم آموزشی پرداخته نشده است، اظهارداشت: فرهنگ مهدویت منحصر شده به مناسبت هاست، درحالی که باید شبانه روز با توجه به اینکه امام عصر(ع) قلب عالم امکان است، زندگی کنیم که اگر این باور زندگی ما شود، می توانیم بگوییم در انتظار حقیقی هستیم و در راه زمینه سازی گام برمی داریم.


پایان پیام/

کد خبر 377579

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha