به گزارش خبرگزاری شبستان از شهرکرد، دکتر مرتضی هاشم زاده، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد امروز(28 خرداد) در همایش شناخت ام اس که در سالن دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد برگزار شد، با اشاره به اینکه بیش از یک دهه از فعالیت های انجمن های ام اس در کشور می گذرد اظهار داشت: بیماری ام اس، امروزه طیف وسیعی از تخصص های پایه، بالینی و حتی انسانی و فنی را درگیر خود ساخته است.
وی افزود: نقش فاکتورهای محیطی در ام اس، ژنتیک در ام اس، ایمونولوژی در ام اس، پاتوفیزیولوژی، بیولوژی و علوم پایه پزشکی در ام اس، تغذیه در ام اس، توانبخشی و ام اس، حاملگی در ام اس، تشخیص ام اس، تشخیص های افتراقی، نوروافتالمولوژی در بیماری ام اس، درمان ام اس، درمان های حمایتی، اپیدمیولوژی و نقش آن در کنترل بیماری ام اس و عوارض دارویی ازجمله عمده ترین محورهای این همایش دو روزه است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد اظهار داشت: بیماری ام اس بیماری است که درمان ندارد و بیشتر افراد جوان و کسانی که در دهه دوم و سوم زندگی قرار دارند را درگیر می کند لذا انجمن ام اس شهرستان شهرکرد با اجرای برنامه های فرهنگی و شاد سعی درفراهم کردن شرایطی شاد برای آنها دارد.
دکتر هاشم زاده گفت: در سراسر جهان برنامه هایی جهت شناخت بهتر بیماری، پاتوفیزیولوژی، شناخت سلولی، سلول های پایه و کنترل نسبی ارائه شده است و در کشور ما نیز باید هر چه سریع تر این علوم را با تیم های تحقیقاتی همراستا با ام اس درگیر کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد اظهار داشت: با توجه به اینکه وظیفه سیستم عصبی انتقال پیام از مغز به اندام ها می باشد، ام اس باعث می شود گلبول های سفید که وظیفه محافظت از بدن را دارند به کارکرد این سیستم آسیب وارد کنند، که این آسیب با علائمی همچون عدم تعادل، تاری چشم و در مراحل پیشرفته عدم توانایی در راه رفتن همراه است.
پایان پیام/
نظر شما