به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، سعید جلیلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، عصر امروز(28خرداد)در همایش مردم انقلاب کرمان در محل خانه شهر در سخنانی موضوع "گفتمان انقلاب اسلامی" را محور بحث قرار داد و در این زمینه قبل از ورود به بحث اصلی، توضیحاتی داد.
وی در این رابطه با بیان اینکه برخی از عناوین یک مفهوم گاهی اوقات آنقدر توضیح داده میشود که این مفهوم بر خلاف تکرار آن عنوان مفهومش به خوبی روشن نمیشود و بعد از مدتی این عنوان یک عنوان ملالآور میشود و مفهوم به خوبی تبیین نشده است.
جلیلی با اشاره به اینکه چه کنیم تا مفهومی با عنوان "گفتمان انقلاب اسلامی" دچار این آفت نشود؟ بیان داشت: گفتمان انقلاب اسلامی را نمیشود در خلا و محیط انتزاعی تعریف کرد زیرا این گفتمان در یک محیط ملی، منطقهای و بینالمللی مطرح شده و برای دانستن مختصات این مفهوم باید مختصات آن محیط را به خوبی بدانیم.
وی با بیان اینکه گفتمان انقلاب اسلامی سابقهای 50 ساله دارد که از سال 42 امام(ره) این بحث را در یک محیط بینالمللی مطرح کردند؛ افزود: این گفتمان در شرایطی مطرح شد که در جهان یک گفتمان دیگر در حال شکلگیری و تثبیت بود.
مشاور مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: سال 42 ایامی بود که 17، 18 سال از جنگ جهانی دوم گذشته بود و مناسباتی در جهان در حال شکلگیری بود که بعضی از قدرت های بزرگ جهانی، امتیازاتی را برای خود تعریف کرده بودند و فارغ از این امتیازات، نمیگذاشتند جهان شکل بگیرد.
وی با تصریح اینکه این مناسبات بر اساس دموکراسی و عدالت نبود بلکه بر اساس قدرت شکل گرفت و مبنای آن، زور که یک مبنای قدیمی استکباری بود، شکل گرفت؛ اظهار داشت: این انحصارات فقط در قدرت نظامی و سیاسی نبود بلکه در اقتصاد هم همین کار را کردند و تا همین امروز هم تداوم دارد.
جلیلی در همین رابطه با بیان اینکه آمریکا بیش از 70 کشور را در مقاطعی به مناسبت های مختلف، مورد تحریم قرار داده است؛ گفت: در امنیت هم همین طور است؛ در دموکراسی هم همین است و دموکراسی برای آنان وقتی معنا دارد که نتیجه آن چیزی باشد که با منافع آنها همخوان باشد و من در سفر اخیر اشتون به تهران این را به وی اعلام کردم.
جلیلی با بیان اینکه این انحصارات مربوط به تاریخ گذشته نیست و مربوط به همین امروز است؛ افزود: الان هم زور و تزویر است و آن کسی که سلاح هسته ای دارد و هر روز آن را بیشتر میکند، مدعی می شود که باید خلع سلاح وجود داشته باشد و همان کسی که ابتدایی ترین اصول دموکراسی را نادیده میگیرد مدعی دموکراسی می شود.
وی با بیان اینکه هر کشوری که در منطقه فاصله بیشتری با دموکراسی دارد ارتباط بیشتری با آنها دارد؛ گفت: شعار "اقتصاد آزاد"را در حالی مطرح کردند که شهروند خود را به 15 سال زندان به این دلیل که یک کالای ساده را به فلان کشور فروخته، محکوم می کنند.
جلیلی با اشاره به اینکه حتی بعضی از متحدان اینها می گویند ما مخالفت می کنیم اما زیرفشار هستیم، افزود: به وزیر خارجه یک کشور مهم اروپایی که غول اقتصادی نامیده می شود، گفتم این چه وضعی است؟ گفت ما یک قدرت کوچک هستیم اگر بایستیم فشار به ما وارد میشود.
وی با بیان اینکه گفتمان انقلاب اسلامی را باید در چنین فضایی تحلیل کرد؛ بیان داشت: در این فضا انقلاب اسلامی شکل می گیرد و نگاه خودش را بیان می کند؛ وقتی که انقلاب اسلامی در این فضا شکل گرفت تقریبا کسی نبود که این قدرت ها از او استقبال کند بلکه برای مقابله با آن برخاستند.
جلیلی ادامه داد: اما ملتی اراده کرد و ایستاد و توانست اراده اش را بر آنها تحمیل کند و اگر انقلاب اسلامی آمد و این کار را انجام داد و اراده خود را بر آنها غلبه داد آنها احساس کردند این از جنس دیگر حرکت ها نیست.
وی با اشاره به اینکه انقلابی پیدا شد که فقط استبداد شاه را هدف قرار نداد بلکه پشتیبانان او را هم هدف قرار داد؛ به دشمنی های آنان در عرصه های مختلف اشاره و تصریح کرد: همان هایی که امروز در گفت و گوی با ما می نشینند، همه از صدام پشتیبانی می کردند و هشت سال جنگ را به ما تحمیل کردند.
جلیلی با اشاره به اینکه در موضوع هسته ای، سخت ترین تحریم ها را گذاشتند که ایران هسته ای نشود اما ایران هسته ای شد؛ افزود: آنها از این نگران هستند که گفتمانی در حال شکل گیری و ظهور است که مرتب میوه های جدید می دهد و فقط خرمشهر را آزاد نمی کند بلکه مدلی را به دنیا نشان می دهد که جنوب لبنان هم آزاد می شود و ورق در جنگ های 33 روزه و 22 روزه هم عوض و خاطره اش شکست رژیم صهیونیستی است.
وی با بیان اینکه گفتمان انقلاب اسلامی، ویژگی هایی دارد که در این رویارویی می تواند این پیروزی ها را بر آنها تحمیل کند؛ تأکید کرد: باید بدانیم، علت موفقیت و ناکامیها چه بوده است و اگر این را خوب درک نکنیم، ممکن است برای ادامه مسیر دچار مشکل شویم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با افزودن اینکه این گفتمان ثابت کرد که بدون آمریکا نه تنها می شود پیشرفت کرد بلکه در برابر آن هم پیروز شد و مردم سالاری بدون اتکاء به منابع قدرت و ثروت داشته باشیم، تصریح کرد: انتخاب دست مردم است و نمی توان این را انکار کرد.
جلیلی انتخابات سال گذشته که رهبری از آن به حماسه سیاسی تعبیر کردند؛ این انتخابات را ابطالی بر اتهامات دشمنان و طرفداران فتنهگر آنها دانست و افزود: این فراتر از این است که چه کسی انتخاب می شود.
وی با اشاره به اینکه آنها نگران این هستند که یک مدل واقعی ارائه می شود که مردم انتخاب کننده هستند و نه کلوپ های قدرت و ثروت؛ افزود: فضایی که خواستند غالب کنند در حال شکست است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: گفتمان انقلاب اسلامی در مفهوم قدرت یک معنای جدید وارد کرد مناسبات قدرت را عوض کرد و نشان داد که این مختص ایران نیست و بر همین مبنا جنوب لبنان آزاد می شود.
وی خاطرنشان کرد: اگر آنها نمی توانند موفق باشند به این دلیل است که روستای گنجان را که بیشترین شهید را داده در محاسبات خود نمی گنجانند و می خواهند که ما هم آن را درمحاسبات خود قرار ندهیم.
جلیلی با بیان اینکه امروز نه تنها رسانه های آنان بلکه بالاترین مقامات رسمی ایالات متحده هم اعلام می کنند که قدرت ایران به عنوان یک قدرت منطقه ای انکار ناپذیر است؛ تأکید کرد: باید به داشته های خود توجه کنیم.
وی در این بخش از سخنانش با اشاره به دیدار روز گذشته خود با پدر سرلشکر حاج قاسم سلیمانی در روستای قنات ملک شهرستان رابر و بیان این نکته که لقمه حلال و مدنظر دادن خداوند در برابر زور را باعث موفقیت پسرش می داند، خاطرنشان کرد: کسانی که با ایمان به خدا به عرصه سیاست و اجتماع می آیند، ببینید آنوقت خیلی عرصه ها شکل می گیرد و حماسه ها ایجاد می شود و دغدغه آنان(دشمنان)این است که ژنرال سلیمانی کجاست؟
وی با بیان اینکه نگرانی آنها این است که ایران نه تنها در برابر آنها مقاومت کرده بلکه پیشرفت هم کرده است؛ افزود: ایران فقط در دفاع مقدس الگو نیست بلکه در مردم سالاری دینی و... هم الگوست و به سمت یک تمدن جدید حرکت می کند.
جلیلی با بیان اینکه آنها تا مدتی به دلیل مسائلی که جهان اسلام با خودش داشت؛ تحت عنوان مدرنیته که تمدن را هم مساوی آن کردند یکه تاز بودند؛ افزود: آنها هم نظریه پردازی و هم چپاول کردند.
وی با بیان اینکه در گفتمان انقلاب اسلامی اندیشه ای پیدا می شود که آزادی را به گونه ای دیگر مطرح می کند و معنای واقعی آزادی و تعالی را می آورد؛ گفت: آنها می دانند اگر آزادی در شکل دقیق خودش محقق شود برای مستکبران جایی نمی ماند.
جلیلی در تبیین آزادی برخاسته از گفتمان انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: وقتی از تعلقات نفسانی خودت آزاد شوی می توانی در برابر دنیا بایستی و این آزادی، آزادسازی به دنبال می آورد که نه تنها خرمشهر بلکه جنوب لبنان هم آزاد می شود.
جلیلی تصریح کرد: آنها 100 کانال ماهواره راه می اندازد به اسم آزادی تا شما را دوباره درگیر تعلقات مادی کنند و بر مبنای تزویر به اسارت بکشد.
وی با بیان اینکه در علم هم همین طور است و ما می گوییم انحصارات باید شکسته شود؛ خاطرنشان کرد: در موضوع هسته ای، مقاومتی که ملت ما کرد و این هزینه ای که داد که ما هسته ای شویم؛دفاع از موضوع خاص اخلاقی نبود، دفاع از علم، پیشرفت و دانشگاه بود.
وی افزود: ایران گفت به چه دلیل دانشگاه من حق نداشته باشد تحقیقات علمی کند؟ و در حقیقت اینجا بود که انقلاب اسلامی با تمام توان پشت سر علم آمد و آنها یکی از بحث هایشان این است که "خیلی بخواهیم لطف کنیم این تحقیقات در حد جاری را اجازه دهیم" که این دیگر اسمش تحقیق نیست زیرا تحقیق به معنای پیشرفت است.
جلیلی با بیان اینکه این فرهنگ و اندیشه فقط این نیست که حاج قاسم سلیمانی را ارائه کند که توی دهن آنها بزند، شهید شهریاری را معرفی می کند که جلوی آنها می ایستد بدون اینکه یک ریال مطالبه کند، سوخت 20 درصد ایجاد می کند؛ خاطرنشان کرد: ما این سوخت را برای تولید دارویی می خواستیم که در آن زمان 850 هزار بیمار از آن استفاده می کردند و حالا یک میلیون نفر شده اند.
وی افزود: آنها سال 88 گفتند نمی دهید؛ گفتیم خودمان تولید می کنیم، خنده ای کردند و گفتند بروید تولید کنید مگر به همین راحتی است؟ راست هم می گفتند، خیلی سخت بود اما در کمتر از دو سال شهید شهریاری توانست تولید این سوخت را انجام دهد.
وی گفت: کشوری که 5 هزار سلاح هسته ای دارد نگران غنی سازی اورانیوم( در ایران) نیست بلکه او نگران غنی سازی چنین نیروهایی است که دانشمند نماز شب خوان با اعتقاد، جان خود را در کف می گیرد و این کار را انجام می دهد.
مشاور مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: اما هدف این نبود که چهار کارخانه یا پل بیشتر شود؛ بلکه در همه مناسبات یک مفاهیم جدید ارائه داد و این گفتمان یک ویژگی ممتاز دارد و آن اینکه در آن تمدنی که ترسیم می کند به اینها اکتفا نکرده و علاوه بر این مفاهیم جدیدی مطرح می کند که باعث تحول در مناسبات قدرت می شود.
جلیلی با بیان اینکه تفاوت این گفتمان در این است که در اخلاق و معنویت مناسباتی تعریف می کند که آنها ندارند و در آن گستره ای که برای هستی قائل است، هدایت به عنوان یک کار ویژه دولت اسلامی در تمدن دینی مطرح می شود.
وی افزود: گفتمان انقلاب اسلامی مبتنی بر قرآن و اهل بیت که تبلور آن در ولایت فقیه است، شکل گرفت و این کشتی(قرآن و اهل بیت)آن را حرکت می دهد و متوقف نمی شود.
جلیلی یادآور شد: انقلاب اسلامی فرصت بی بدیل برای کشور، منطقه و جهان است وباید وظیفه خود را با وحدت و همبستگی خوب حول محور ولایت انجام دهیم و امروز به تعبیر رهبری در پیچ تاریخی و شرایط خوب هستیم و ایران در سیر صعودی است و دشمنان به گفته خودشان در سیر نزولی هستند که انقلاب به حداقل ها اکتفا نکرده و به قله هانگاه می کند.
پایان پیام/
نظر شما