بررسی مسائل محیط زیست رشت با حضور دکتر ابتکار

خبرگزاری شبستان: رئیس شورای شهر رشت از برگزاری جلسه‌ایی در تهران با محوریت بررسی مسائل محیط زیست شهر با حضور دکتر ابتکار معاون رییس جمهور در آینده‌ایی نزدیک خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، رضا جمشیدی چناری، رئیس شورای شهر رشت امروز(29 خرداد در نشست با خبرنگاران استان با محوریت نتایج اجلاس روسای شوراهای اسلامی کلانشهرها و مراکز استان‌ها با بیان اینکه این نشست طی دوره‌های گذشته در تهران برگزار شد، گفت: با برگزاری این نشست در رشت سعی کردیم تا حداکثر بهره را از این فرصت در جهت توسعه شهرمان ببریم.


وی با بیان اینکه طرح‌های خوبی در این اجلاس مصوب شد، افزود: مهمترین چالش شهر رشت محیط زیست شهر است که در معرض خطر قرار دارد و در این اجلاس مقرر شد تا جلسه بعدی در تهران با محوریت مسائل محیط زیستی کلان‌شهرها به ویژه رشت با حضور دکتر معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست برگزار شود.


جمشیدی با اشاره به دفن زباله در سراوان تصریح کرد:در هر ثانیه 17 لیتر شیرابه سمی حاصل از زباله‌های سروان وارد روخانه‌های استان می‌شود و ما طرح جهانی برای رفع این معضل ارائه کردیم که در کشور برزیل نیز اجرا شد.

 

وی ادامه داد: در حال طراحی سامانه لنفی سراوان هستیم که اجرای کامل این پروژه نیازمند 130 میلیارد تومان است.


جمشیدی با بیان اینکه 11 شهر روزانه 600 تن از زباله‌های خود را در منطقه سراوان دفن می‌کنند، اظهار کرد:باید این مسئله در چهارچوب استان حل کنیم و نیازمند کمک همه دستگاه‌های استان هستیم.


وی با اشاره به دو رودخانه زرجوب و گوهررود که از آلوده ترین رودخانه‌های جهان هستند، اذعان کرد: حل معضل این رودخانه ها نیازمند یک همت ملی است.


رئیس شورای شهر رشت افزود: اجرای فاز اول پاکسازی این رودخانه‌ها نیازمند 500 تا 600 میلیارد تومان منابع است.


وی با بیان اینکه برای اجرای طرح ساماندهی رودخانه‌ها قولی ندادیم، گفت: در سال 93 وعده انجام طرح مطالعاتی را دادیم چون بدون کارکارشناسی نمی‌توان معضلی را حل کرد.


جمشیدی با ابراز تاسف از نبود توپوگرافی این دو رودخانه اظهار کرد: نقشه برداری مسیر رودخانه توسط شرکت مجری طرح آغاز شده و اجرای کامل آن نیازمند اعتبار ملی است.


وی با اشاره به اینکه کانال کشی فاضلاب شهر رشت در 65 سال گذشته به سمت این دو رودخانه بوده است، تاکید کرد: هم اکنون چهار نوع آلاینده وارد این رودخانه‌ها می‌شود که شیرابه پسماند سراوان، فاضلاب خانگی، فاضلاب بیمارستانی و شهرک صنعتی از آلاینده‌ها هستند و ماهیت هرکدام با دیگری متفاوت است.


رئیس شورای شهر رشت اضافه کرد: طبق مطالعات انجام شده فاضلاب خانگی در 54 نقطه وارد این رودخانه‌ها می‌شود.


وی با بیان اینکه سه راهکار در مطالعات این دو رودخانه در حال بررسی است، خاطرنشان کرد: ایجاد کانال مخفی در کف رودخانه، ایجاد لوله‌های موازی با رودخانه در جناحین و ایجاد پکیج در نقاط مختلف که هر کدام از این راهکارها به تصویب مراجع ذیربط برسد اجرایی می‌شود.


جمشیدی اظهار کرد: کارگروهی تحت عنوان کارگروه توسعه با مشارکت سپاه و شورای شهر تشکیل شده تا با ورود سپاه به این عرصه بتوانیم گام‌های مثبتی برداریم.
 

 

پایان پیام/

کد خبر 377935

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha