پیشنهاد مجله آمریکایی و اعتمادی که از بین رفته است

خبرگزاری شبستان: به نوشته فارین پالیسی در حالی که بسیاری از کشورهای منطقه درگیر تنش و بحران هستند ایران در ثبات کامل به سر می برد.

خبرگزاری شبستان: مسئله بحران عراق و شورشی های داعش در جوامع بین الملل محور گفتگوهای بین المللی قرار گرفته است. در وضعیت کنونی منطقه سایت فارین پالیسی مطلب جالبی درباره ایران منتشر کرده است.
این مجله به نقل از جیمی کارتر که در دوران شاه مخلوع به ایران سفر کرده بود می نویسد ایران یکی از باثبات ترین کشورهای منطقه است که می توان در ایجاد ثبات روی این کشور حساب کرد.
بعد از صحبت های رئیس جمهور آمریکا در ایران انقلاب می شود و زیاد این حرف جدی گرفته نمی شود ولی همانطور که مجله آمریکایی اعتقاد دارد سخن رئیس جمهور در چند دهه بعد اتفاق افتاده است.
به نوشته فارین پالیسی در حالی که بسیاری از کشورهای منطقه درگیر تنش و بحران هستند ایران در ثبات کامل به سر می برد. ایران در پرتنش ترین منطقه جهان در میان عراق و سوریه و پاکستان و افغانستان که همگی دچار بحران های مختلفی هستند در ثبات قرار دارد و امنیت به طور کامل در سراسر این کشور برقرار است.
فارین پالیسی با اشاره به بحران امنیتی عراق اضافه کرد: به دلیل پیشروی‌های داعش در عراق؛ یعنی همسایه ایران و کشوری که آمریکا در آن سال‌ها زمان صرف کرد، تریلیون ها دلار پول خرج کرد و جان هزاران سرباز خود را در آن از دست داد ، احتمال همکاری‌های بین ایران و آمریکا برای نابودی این گروه افراطی، در حال افزایش است. اما مسائل صرفاً به داعش ختم نخواهد شد؛ بلکه شرایط منطقه به نحوی اقتضا می‌کند که باید دیدگاه‌های این دو کشور افزایش پیدا کند؛ به‌گونه‌ای که در کنار هم بودن آن‌ها خیلی طبیعی به نظر خواهد رسید.
این نشریه ادامه داد: «البته هنوز اختلافات زیادی وجود دارد مثلاً آمریکا نمی‌تواند قبول کند که به یک آن، ایران تمام قدرت منطقه شود و ایران هم هنوز از این تفکر بیرون نیامده است که افزایش قدرتش صرفاً به مخالفت با آمریکا وابسته است. اما به خاطر شرایط به وجود آمده، ایران و آمریکا نسبت به هر زمان دیگری به هم نیاز دارند به‌ گونه‌ای که بدون هم نمی‌توانند بحران عراق و افغانستان را حل کنند.»
فارین پالیسی با استناد به گزارشی از خبرگزاری بلومبرگ نوشت: «"جفری گولدبرگ" از وب‌سایت خبری "بلومبرگ" از "اوباما" درباره خطر افراط‌گرایان سؤال پرسیده و اوباما جواب داده است که ایرانی‌ها، راهبردی تصمیم می‌گیرند و بدون تفکر قبلی عمل نمی‌کنند، آن‌ها دارای جهان‌بینی هستند و منافع خود را خوب می‌شناسند و بازیگر مهمی به‌حساب می‌آیند. جفری گولدبرگ در مطلب دیگری می پرسد: درباره تندروهای ضد شیعی چطور؟ اوباما سکوت کرده و با صدایی آهسته می گوید: فعالیت‌های آن‌ها در حال افزایش است و این تنها تمایز بین این دو گروه به‌حساب می‌آید.»
این نشریه معتبر آمریکایی اضافه کرد: «نباید فراموش کرد که ایران در سال 2001 با حمایت‌های سیاسی و اطلاعاتی به دولت بوش، برای عقب راندن طالبان کمک کرد، اما زمانی که آمریکا دیگر به کمک ایران نیاز نداشت، ایران را در لیست سیاه قرارداد و محورت شرارت نامید. به همین دلیل ایران اعتماد ندارد که دوباره بخواهد با آمریکا وارد روابط استراتژیک شود.»
 

کد خبر 378634

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha