به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، حجت الاسلام سلیمان پورابراهیم، مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد گیلان امروز(2تیر) در جلسه با مدیرعامل سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری رشت بر تعامل و همکاری بیشتر در راستای ترویج اندیشههای اسلامی در جامعه و محور قرار گفتن مسجد در همه امور تاکید کرد.
وی با بیان اینکه فعالیتهای فرهنگی در مساجد باید پررنگ تر شود، اظهار کرد: در گذشته مساجد در رأس همه امور و محور همه برنامهها بود که باید این کارکرد مساجد به آنها بازگردانده شود و این نیازمند همت اصحاب مسجد است.
حجت الاسلام پورابراهیم با تاکید بر اینکه فعالیتها و برنامههای اجرایی در مساجد باید با حفظ شأنیت مساجد صورت گیرد، تصریح کرد: باید مساجدی را در محلات به عنوان مساجد مجری در نظر گرفته و همه برنامههای خود را در آن اجرا کنیم و پس از شناسایی نقاط قوت و ضعف، آن مسجد را الگوی سایر مساجد رشت قرار دهیم.
وی ادامه داد: در این راستا طرح "محله ما" با همکاری دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد و سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری رشت با محوریت مساجد شهر در قالب برگزاری کلاسهای آموزشی و توجیهی اجرا میشود.
حجت الاسلام پورابراهیم با بیان اینکه مرحله اول این طرح از شنبه(14 تیر) در پنج مسجد فعال محله معلولین، دیانتی، جماران، پل طالشان و کوی حسینی برگزار میشود، تاکید کرد: برگزاری کارگاههای آموزشی مهارتهای زندگی با تاکید بر مباحث دینی و آموزش فرهنگ شهروندی و برگزاری کارگاههای آموزشی از برنامههای اجرایی در این طرح است.
مرتضی عاطفی، مدیرعامل سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری رشت نیز در این جلسه با بیان اینکه برای نهادینه سازی یک امر باید از محلات و اجتماعات کوچک آغاز کرد، افزود: مردم محلات در صورت شکلگیری نظام نوین محلهایی بهتر میتوانند با مشارکت در حیات محلهای خود مانع شکل گیری معضلاتی شوند که کلیات حیات شهری را تهدید میکند.
وی ادامه داد: شناخت شبکههای اجتماعی درون محلات و افزایش اینگونه شبکهها در سطح نواحی موجب کاهش آسیبهای اجتماعی و هزینههای اداره شهر میشود.
عاطفی با بیان اینکه شهر رشت دارای 55 محله در سطح مناطق پنج گانه است اذعان کرد: شهرداری رشت با تاکید بر رویکرد محله محوری و محوریت مساجدو با هدف جلب مشارکتهای مردمی طرح محله ما را اجرا میکند.
وی با اشاره به اینکه پنج محله که دارای مساجد فعال هستند توسط دبیرخانه کانونهای مساجد برای اجرای طرح انتخاب میشوند، افزود: پس از اجرای طرح در این محلات و شناسایی نقاط قوت و ضعف، طرح در 55 محله شهر اجرایی میشود.
مدیرعامل سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری رشت اضافه کرد: این طرح در قالبهای جشنواره، مراسم، برگزاری کلاسهای آموزشی با اولویت آموزش فرهنگ شهروندی موجب افزایش مشارکت اجتماعی شهروندان و ارتقای فرهنگ شهروندی میشود.
وی با بیان اینکه رویکرد محله محور برگرفته از رویکرد اجتماع محور است، اضافه کرد: این رویکرد در راستای حل پایدار و بهینه مسائل شهری و همکاری با مدیریت شهری یکی از کارآمدترین سازوکارهای منجر به توسعه پایدار است.
عاطفی جلب مشارکتهای مردمی، ارتقای فرهنگ شهروندی، کاهش آسیبهای اجتماعی، افزایش وفاق و همبستگی اجتماعی در محلات، شناسایی نخبگان محلی، ترویج سبک زندگی اسلامی، تقویت مهارتهای زندگی وجلوگیری از جرایم کوچک در محلات را از جمله اهداف اجرای طرح دانست.
پایان پیام/
نظر شما