به گزارش خبرنگار شبستان، نخستین نشست رسانه ای حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی با عنوان «رویکردها، راهبردها و سیاست های سازمان سینمایی دولت تدبیر و امید» صبح امروز در تالار وحدت آغاز شده و همچنان ادامه دارد.
در ابتدای این مراسم، کلیپی از فعالیت های سازمان سینمایی در دولت جدید پخش و سایت جدید این سازمان نیز رونمایی شد.
حجت الله ایوبی در بخش نخست سخنان خود گفت: در ابتدای صحبت های خود خدا را شکر می کنم برای آسایشی که مردم در سایه جمهوری اسلامی ایران از آن برخوردار هستند و خوشحالم که امروز در فضای خوب و شادی که در کشور برقرار است در کنار شما نشسته ام. پیروزی های پی در پی در عرصه های ورزشی والیبال و فوتبال بسیار غرورآفرین است و امیدواریم و دعا می کنیم خداوند ریشه ناامنی در کشورهای همسایه را نابود کند.
رئیس سازمان سینمایی با بیان این مطلب که مدیریت جدید در عرصه سینما در دولت یازدهم 8 ماه است که کار خود را آغاز کرده، گفت: امیدوارم ماهها و هفتههای خوبی از این پس در انتظار سینمای ایران و ایران اسلامی باشد. من از این فرصت استفاده میکنم و از اهالی رسانه که همیشه همراه ما بودهاند تا فضای آرامش را به جامعه سینمایی برگردانیم تشکر می کنم.
وی ادامه داد: در این مدت نه چندان دراز همه تلاش مجموعه مدیران سازمان سینمایی این بود که برخی از نگرانی های اصلی اهالی سینما را که به عدم شفافیت در مدیریت سینمایی اختصاص داشت، کاهش دهیم. در این میان یکی از نگرانی های عمده اهالی سینما حمایت های دولت از سینما و رابطه دولت با هنرمندان بوده و خوشبختانه تا جای ممکن این نگرانی برطرف شده است. اما امروز و در این جلسه می خواهم به این سوال که آیا دولت و دولت ها باید در جهت حمایت از صنعت سینما حضور پیدا کنند یا خیر پاسخ دهم.
ایوبی تأکید کرد: تجربه کشورهای سینمایی از غرب تا شرق نشان داده که دولت ها همواره کمک و پشتیبان سینما در عرصه تولید پخش و نمایش هستند. یکی از وظایف اصلی دولت ها حمایت از صنعت سینما است. به فراخور همین وظیفه در مدت زمان کوتاهی که در خدمت اهالی سینما بودهایم، سعی کردهایم حمایت های لازم را به انجام برسانیم ولی متاسفانه برخی از نگاه های بازدارنده این کمک را رانت خواری و یا ویژه خواری می نامند. نسبت دادن چنین صفت هایی نه در شأن سینمای ایران و نه در شأن اهالی سینما است.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شفاف سازی و قانونمند کردن از حمایت های سازمان سینمایی را از مهمترین وظایف مدیران ارشد این سازمان عنوان کرد و گفت: آنچه مسلم است شفاف کردن و قانونمند کردن از حمایت های سازمان سینمایی در تولید فیلم های این هنر صنعت، از جمله وظایف ذاتی مدیران است و خوشبختانه گام هایی هر چند ناکافی در جهت شفاف سازی حمایت های این سازمان از تولیدات سینمایی برداشته شده است. خوشبختانه هرچه جلوتر می رویم اتاق شیشه ای ما شفاف تر می شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود متذکر شد: در برنامه ریزی انجام شده برای سال آینده حمایت از فیلم های بلند سینمایی را در دستور کار داریم و قرار است کمیته ای از افراد خوشنام در عرصه های مختلف فیلم سازی انتخاب کنیم. به همه سینماگران که درخواست حمایت دارند این اسامی اعلام می شود. سینماگران طرح ها و فیلمنامه های خود را جهت بهره بردن از حمایت های دولتی ارائه می کنند و پس از بررسی و تصویب طرح ها و برنامه ها، حمایت های دولتی انجام می شود. خوشبختانه در تولید فیلم های اول به این کمیته و به دنبال آن شفاف سازی دست پیدا کردهایم و قطعا این برنامه برای بنیاد سینمایی فارابی و فیلم هایی که تحت حمایت خود دارد نیز برقرار می شود.
ایوبی در این نشست رسانهای با اشاره به تولید فیلم های فاخر یادآور شد: طبق بودجه مصوب، سازمان سینمایی هر ساله هزینه ای را صرف تولید فیلم های فاخر می کند. از همین رو قرار است طرح ها و فیلمنامه هایی که در حوزه فیلم های فاخر وجود دارد فرستاده شود و به طبع پس از تصویب کمیته مورد نظر، این فیلم ها تولید خواهند شد. بنابراین اصل حمایت دولت از سینما لازم و ضروری است اما مهم این است که دولت ها بدانند چگونه در حوزه حمایت از سینمای ایران باید ورود پیدا کنند.
این مدیر سینمایی در ادامه صحبت های خود با اشاره به جایگاه فیلم های هنری در سینمای ایران، گفت: خوشبختانه فیلم های هنری و تجربی جایگاه ویژه ای در سینمای ایران دارند. منتها این فیلم ها در گیشه جایی برای رقابت با سینمای تجاری ندارند. از همین رو کارگروه «هنر و تجربه» برای عرضه و حمایت این نوع سینما تشکیل شده است که امیدواریم از بعد از عید فطر کار خود را آغاز کند.
رئیس سازمان سینمایی با اشاره به تجهیز سالن های سینما در 8 ماه گذشته توضیح داد: بخش عمده ای از حمایت ها را به پس از تولید برده ایم، در واقع عمده بودجه برای تجهیز سالن های سینمایی صرف شده است. تا این لحظه 234 سالن مجهز به سیستم پخش دیجیتال شده اند، بقیه سالن ها هم یا مشکل مدیریتی داشتند و یا آمادگی لازم برای تجهیز سالن های خود را نداشتند.
ایوبی متذکر شد: دیجیتال کردن سالن های سینمایی باعث شد 2 میلیون دلار صرفه جویی داشته باشیم. در واقع از این پس قرار نیست هزینه ای برای خرید کپی فیلم ها صرف کنیم و از سویی دیگر این اقدام نوعی عدالت فرهنگی در همه شهر های کشور را ایجاد کرد و همه هموطنان در یک زمان مشخص می توانند از فیلم های در حال اکران بهره ببرند.
وی در ادامه افزود: طرح مکانیزه کردن سالن های سینما رو به پایان است و تاکنون 130 سالن جهت مکانیزه شدن باقی مانده است. در واقع صاحبان فیلم در این سیستم می توانند در جریان آمار فروش آثار خود قرار بگیرند.
این مدیر سینمایی با اعلام این خبر که در نخستین نشست خبری خود طرح «سینما کارت» افتتاح می شود، گفت: خوشحالیم که پس از مدت ها امروز و در کنار شما طرح «سینما کارت» را ارائه می کنیم و در این طرح مجموع سالن ها به کارت خوان مجهز می شوند و متقاضیان فیلم های سینمایی می توانند خرید بلیت های خود را از دستگاه کارت خوان انجام دهند.
ایوبی در ادامه صحبت های خود با اشاره به اینکه ایران تنها تهران نیست، تأکید کرد: خوشبختانه در شهرستان ها و استان های کشور استعدادهای بالقوهای در حوزه سینما داریم. انجمن سینمای جوان در چند وقت اخیر در 52 شهر از استان های ایران هفته های فیلم و عکس را برگزار کردند. در برخی از شهر ها حضور داشتم و شاهد شور و هیجان این برنامهها بودم.
وی در پایان بخش نخست از صحبت های خود به کاهش تصدی گری دولت در امور سینما و واگذاری آن به اصناف اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در این مدت اصناف در خانه سینما تقویت شده اند و من امیدوارم خانه سینما در جهت تقویت بیشتر اصناف سینمایی قدم بردارد و همکاری های خوبی برای حل مشکلات صنفی و معیشتی اهالی سینما برداشته شود.
پایان پیام/
نظر شما