دستگاه قضایی با امنیت روانی جامعه در ارتباط است

خبرگزاری شبستان: رئیس کل دادگستری استان سمنان گفت:دستگاه قضایی با حقوق خصوصی شهروندان و افراد و همچنین امنیت روانی جامعه در ارتباط است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان، سیدمحسن مظهری امروز(2تیر) در نشست با خبرنگاران به مناسبت فرا رسیدن هفته گرامیداشت قوه قضاییه بابیان اینکه بسیاری از عملکرد های دستگاه قضایی قابل اطلاع رسانی و انعکاس در جامعه به صورت جزیی و موردی نیست افزود: دستگاه قضایی با حقوق خصوصی شهروندان و افراد و همچنین امنیت روانی جامعه در ارتباط است و حفظ آن راپر اهمیت و واجب تر از انعکاس اقدامات میدانیم.


مظهری گفت: دادگستری و ادارات تابعه قوه قضائیه از محدود نهادهایی هستند که مردم به راحتی به آن مراجعه داشته و با مسئولین به گفتگو می پردازند که در هفته قوه قضائیه نیز تلاش خواهد شد از راه های مختلف، ضمن آموزش های حقوقی و پیشگیرانه، ارتباط مفید و موثری با مردم برقرار شود.


وی این هفته را فرصت مناسبی برای ارائه گزارش عملکرد و فعالیتهای دستگاه قضایی عنوان کرد و گفت: با توجه به رویکرد و نظر حضرت آیت ا.. لاریجانی ریاست قوه قضائیه که اعمال مستحبی را نیز در وقت اداری غیر ضروری و موجب تضییع حقوق مردم میدانند، بر این باوریم که نباید در برنامه های هفته قوه قضائیه به گونه ای برنامه ریزی شود تا به بهانه بزرگداشت این هفته، لحظه ای در خدمت رسانی به مردم غفلت شده و یا طعلل شود.


رئیس کل دادگستری استان سمنان گفت: متأسفانه تناسبی بین جمعیت و تعداد پرونده‌های قضایی که در استان سمنان تشکیل می‌شود وجود ندارد.


وی، با اشاره به اینکه متأسفانه سمنان از نظر تعداد پرونده‌های وارده شرایط خوبی ندارد اظهارداشت:تناسبی بین جمعیت این استان و شمار پرونده‌های تشکیل شده در محاکم قضایی برقرار نیست.


رئیس کل دادگستری واقع گرایی و حرکت در چارچوب سیاستهای ابلاغی قوه قضائیه را از ویژگیهای برنامه عملیاتی این سال توصیف کرد و افزود: رسیدگی به پرونده های قضایی و استفاده کامل از سامانه الکترونیکی پرونده های قضایی در جهت ثبت و رصد مناسب هر یک از مراحل رسیدگی، در راس برنامه های دادگستری می باشد.


مظهری افزایش آموزش های حقوقی-قضایی و همچنین پیگیری راهکارهای پیشگیری از وقوع جـرم در جامعه را در کنار مهمترین وظیفه ذاتی دستگاه قضایی مهم و ضروری عنوان کرد.


رئیس کل دادگستری استان سمنان افزود: باید فعالیت‌های مستمر و منسجمی انجام شود تا بتوانیم حجم بالای پرونده‌هایی که در دادگستری استان سمنان تشکیل می‌شود را مهار کنیم.


وی وقوع جرائم و مسایل قضایی را معلول پدیده های اجتماعی دانست و گفت: وضعیت اقتصادی، تورم، بیکاری، نابسامانی های اجتماعی نظیر اعتیاد و مشکلات فرهنگی در این مورد تاثیرگذار است.


مظهری با اشاره به وجود 45 شعبه دادگاه و 61 شعبه دادسرای فعال در استان سمنان اظهار داشت: از 160 پست قضایی این استان در 112 پست قاضی فعال وجود دارد و 30 درصد پستهای قضایی در این استان بلاتصدی است.


وی خاطرنشان کرد: در این استان به ازای هر پنج هزار و 799 نفر جمعیت یک قاضی فعالیت دارد.


رئیس دادگستری استان سمنان از خالی بودن 59 درصد پست های اداری دادگستری استان سمنان نیز خبر داد و گفت: در این استان 135 شعبه حل اختلاف شامل 77 شعبه شهری و 58 شعبه روستایی با 778 نفر نیروی شاغل فعال است.


وی نرخ رسیدگی به پرونده ها در محاکم مختلف قضایی این استان را بالای 100 درصد بیان کرد و گفت: در این محاکم در سال 92 بین 9.5 تا 51 درصد کاهش پرونده داشته ایم.
 

پایان پیام/

کد خبر 378910

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha