به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، همایون هاشمی، رییس سازمان بهزیستی کشور امروز 3 تیر در اولین کنگره ملی توانبخشی مبتنی بر خانواده با اشاره به اصلاحات ساختاری در سازمان بهزیستی اظهار داشت: زمانی که فعالیت خود را در سازمان بهزیستی آغاز نمودم 530 میلیارد تومان مجموعه ظرفیتهای مالی این سازمان بود که با تلاش و همکاری دستاندرکاران و همکاران در سازمان این میزان به رقم قابل توجهای افزایش یافته است.
وی با تشریح نحوه اجرای طرح توانبخشی مبتنی بر خانواده خاطرنشان کرد: بیش از 80 مقاله با محوریت توانبخشی مبتنی بر خانواده و ضرورت اجرای این طرح به دبیرخانه کنگره ملی توانبخشی مبتنی بر خانواده ارسال شده است.
وی با بیان اینکه مسئولان و فعالان در این عرصه توانبخشی به شدت وضعیت جامعه را رصد میکنند تا طرحها و برنامههای مبتنی بر نیازهای جامعه ارایه دهند، تصریح کرد: متوسط کار تخصصی در سازمان بهزیستی رشد قابل توجهای داشته است و سعی کردهایم در زمینه توانبخشی هوشمندانه و به صورت تخصصی عمل کنیم.
راهاندازی مرکز فوقتخصصی جراحی برای افراد نیازمند توانبخشی
هاشمی از راهاندازی مرکز فوقتخصصی جراحی تأمین نیاز توانبخشی افراد جامعه هدف خبر داد و افزود: این اتفاق مهم در آیندهای نزدیک به وقوع میپیوندد.
رییس سازمان بهزیستی کشور از برگزاری نمایشگاه تخصصی توانبخشی با کمک کمپانیها و واحدهای اقتصادی خبر داد و افزود: اجرای برنامههای مختلف میتواند جامعه را نسبت به مسایل و دغدغههای پیشروی معلولان آگاه نماید و مشارکت مردمی را در این بخش گسترش دهد.
هاشمی با اشاره به اهداف اجرای طرح توانبخشی مبتنی بر خانواده خاطرنشان کرد: در راستای اجرای این طرح تلاش کردهایم تا معلول در خانواده خود که خاستگاه وی است، نگهداری شود و سازمان بهزیستی در خدماترسانی به این افراد خانوادهها را همراهی کنند.
هاشمی یادآور شد: صرفهجویی اقتصادی و کاهش هزینهها، استفاده مناسب از نیروهای انسانی و اجتماعی، تأثیر نگرش خانواده نسبت به معلولیت، تحکیم بنیان خانواده و نگهداری سالمند، معلول و بیمار روانی مزمن در کانون خانواده و ارتقای سطح کمی و کیفی مراقبتی توانبخشی و ایجاد فرصتهای اشتغال و توانمندسازی شغلی از جمله اهداف اجرای این طرح است.
رییس سازمان بهزیستی در ادامه با اشاره به خدمات ارایهشده از سوی این سازمان در قالب این طرح اظهار داشت: ویزیت در منزل، تقویت حمل و نقل افراد معلول با اختصاص خودروهای ویژه و آموزش والدین معلولان از جمله اقدامات این سازمان در قالب توانبخشی مبتنی بر خانواده است که مددجویان بر اساس نیازهای معلولان خدمترسانی میکنند.
وی از اجرای مرحله اول طرح توانبخشی مبتنی بر خانواده در 10 استان کشور به عنوان پایلوت خبر داد و گفت: توانبخشی مبتنی بر خانواده در استانهای مازندران، تهران، چهارمحال و بختیاری، خراسان شمالی، اصفهان، یزد، گلستان، آذربایجان شرقی احصا شد و در قالب آن 1600 نفر تحت پوشش خدمات بهزیستی در قالب توانبخشی مبتنی بر خانواده قرار گرفتند.
هاشمی ادامه داد: مرحله دوم قرارگیری توانبخشی مبتنی بر خانواده در 31 استان کشور اجرا میشود که در قالب آن 4 هزار و 600 نفر از افراد جامعه هدف از خدمات این طرح بهرهمند میشوند که در مرحله نهایی اجرای این طرح همه افراد جامعه هدف را تحت پوشش قرار خواهد داد.
وی تصریح کرد: در قالب اجرای این طرح تاکنون یکهزار و 533 نفر از افراد تحصیلکرده فاقد شغل مشغول به کار شدهاند.
رییس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه توسعه اشتغال در سال 93 یکی از اساسیترین برنامههای راهبردی سازمان است، اظهار داشت: در قالب این طرح هر یک از مراقبان 4 نفر را تحت پوشش قرار میدهند که هر کدام از افراد معلول در طول هفته سه جلسه و مجموعا 9 ساعت از خدمات توانبخشی بهرهمند میشوند.
وی از اختصاص حدود 60 خودروی مناسبسازیشده ویژه معلولان به استانها خبر داد و افزود: این تعداد خودرو در اختیار مراقبان قرار میگیرد تا در زمان خدماترسانی به معلولان در صورت نیاز بتوانند برای جابجایی افراد معلول جهت انتقال به مراکز درمانی استفاده نمایند.
رییس سازمان بهزیستی کشور بر مشارکت نهادهای ذیربط برای افزایش حضور معلولان در جامعه تأکید کرد و افزود: با مناسبسازی معابر در سطح شهر برای معلولان میتوان زمینه افزایش فعالیت اجتماعی و حضور آنها را در جامعه افزایش داد.
هاشمی در پایان یادآور شد: امکاناتی فراهم کردهایم تا معلولان با توجه به بضاعت و توانمندی خود بتوانند در عرصه فعالیت اقتصادی ورود پیدا بکنند و بتوانند منبع درآمدی هرچند اندک برای خود داشته باشند.
پایان پیام/
نظر شما