نقش قرآن در دوران معاصر و پیچیدگی آن

خبرگزاری شبستان: همزمان با برگزاری اولین نشست تخصصی کمیته علمی بیست دومین نمایشگاه بین المللی قرآن نقش قرآن در عصر حاضر و پیچیدگی های آن به بحث و گفتگو گذاشته شد.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، دکتر مجید معارف از اساتید برجسته دانشگاهی در نشست تخصصی رسالت قرآن در عصر حاضر که در بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قران برگزار شد با اشاره به مولفه های شناخت قرآن کریم به عنوان سند قانونی مسلمانان جهان گفت: برای دستیابی به کارکردهای قرآن کریم باید به شناخت محتوایی ان برسیم قرآن یک امر ذومراتب است که می توان ان را در زمینه های تاریخی معارفی علمی و محتوایی بررسی کرد ما می توانیم قران را از خود قران بشناسیم.

وی افزود: مرحله ابتدایی شناخت قرآن آشنایی با کتاب مقدس مسلمانان با عنوان معجزه پیامبر اسلام (ص) است که حقانیت ایشان را اثبات می کنند. به گفته علامه طباطبایی قرآن برای دو هدف کلی نازل شده است یکی سندحقانیت پیامبر (ص) و کتاب هدایتگری مسلمانان است.

دکتر معارف عنوان کرد: برای معرفی قرآن کریم اگر بگوییم این کتاب معجزه پیامبر (ص) است و با هدف هدایتگری مسلمانان نازل شده به شناخت ابتدایی دست یافته ایم زیرا این موارد یک مسلمان جزء باورهای اولیه خود می داند.

وی افزود: ما برای شناخت بهتر قرآن کریم باید به زوایای علمی آن دست یابیم کتابی نه تنها در 1400 سال گذشته معجزه پیامبر (ص) مطرح بود اکنون نیز معجزه است و بدون تحریف در دستان ما قرار دارد به هر حال وجوه اعجازی قرآن بر کسی پوشیده نیست. نوع دیگر شناخت قرآن کریم تفکر در ابعاد محتوایی و معارفی ایات الهی است آیا محتوای قرآن تنها به مسایل اخلاقی اعتقادی تاریخی یا اجتماعی می پردازد و یا مباحث علمی را منظور علم روز را بیان می کند ما می دانیم که قرآن همه جوانب و مواردی را که به ان اشاره کردیم در خود گنجانده و به هیچ موضوعی به طور انحصاری نپرداخته است یا به صورت اجمال یا به صورت تفسیر آن را تدوین کرده است که این نشان از جامعیت موضوعی قران کریم دارد.

دکتر معارف تصریح کرد: شناخت محتوایی قرآن زمینه ساز آشنایی با کارکردهای آیات الهی را مطرح می کند که مهمترین ان هدایتگری مسلمانان است اگر قران داستانی را از سرگذشت گذشتگان مطرح می کند برای ان است که ما با خواندن آن از آن عبرت بگیریم و سرنوشت خود را با آن بازخوانی کنیم.

وی افزود: به عنوان مثال زمانی که پیامبر (ص) ابوجهل را به عنوان فرعون معرفی می کند برای آن است که سرگذشت دوران خود را با آیات قرآن کریم بازخوانی کرده است.

این استاد دانشگاه افزود: قرآن از مطرح کردن این موضوعات می خواهد به هدف هدایتگری خود برسد این کتاب الهی قانون اساسی اسلام است.

دکتر معارف با اشاره به نقش قرآن کریم در شناخت قرآن معاصر و پیچیدگی های آن تصریح کرد: قرآن کریم در شناخت دوران معاصر و مواجهه با پیچیدگی های آن نقش پیچیده ای دارد دوران کنونی بسیار متفاوت از گذشته است به مراتب کار قرآن نیز سخت تر می شود و از آن بالاتر کار اصحاب قرآن مشکل تر می شود چون بخشی از رسالت قرآن را اصحاب قران باید به مقصد برساند اکنون زمانی است که مخاطبان قرانی به دو بخش مسلمانان و غیرمسلمان تقسیم می شوند غیرمسلمانانی که اعتقادی به قرآن ندارند اما ای کاش کاری هم به قرآن نداشتند بی اعتقادی و بی اعتنایی غیرمسلمانان به آیات الهی منطقی است اما کار داشتن آنها به قرآن کریم چالش برانگیز است.

پایان پیام/


پایان پیام/

 

کد خبر 379898

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha