100 مرکز فرهنگی دیجیتال در جوار مساجد ایجاد می شود

خبرگزاری شبستان: سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و توسعه ستاد عالی کانون‌های مساجد با اشاره به فعالیت 180 مرکز فرهنگی دیجیتال در جوار مساجد گفت: امسال 100 مرکز دیگر به این مراکز افزوده می شود.

سعید سعادتی، سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و توسعه ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور از راه‌اندازی 100 مرکز دیجیتال درجوار مساجد کشور خبر داد و به خبرنگار حوزه مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که میان ستاد عالی کانون های مساجد کشور با شبکه ملی فرهنگ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به امضا رسیده است بنا شد امسال به 180 مرکز فرهنگی دیجیتال مساجد، 100 مرکز افزوده ‌شود.

 

وی بیان کرد: با توجه به منویات مقام معظم رهبری و نام‌گذاری امسال از سوی ایشان به عنوان سال فرهنگ و اقتصاد با عزم ملی و مدیریت جهادی، امسال رویکرد معاونت برنامه‌ریزی توسعه ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور، در بحث فرهنگ و اقتصاد یک رویکرد جدی است از اینرو بحث اقتصاد و فرهنگ در شورای طرح و برنامه و شورای معاونین ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور و در کارگروه اقتصاد مقاومتی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ستاد عالی کانون های مساجد کشور تشکیل و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

 

وی با اشاره به رویکرد ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور در بحث خودکفایی و کارآفرینی کانون‌های مساجد کشور تصریح کرد: طبق رصد کارشناسان در این زمینه ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل در کانون های مساجد کشور شناسایی شده است زیرا که مردمی ترین و فراگیرترین شبکه‌ای که می‌تواند در بحث اشتغال‌زایی و کارآفرینی به کمک دولت بیاید، شبکه غنی مساجد هستند.

 

سعادتی اظهار کرد: مساجد ظرفیت مردمی و نیروهای دلسوز و متعهد نظام و نیز نیروهای خودجوش و داوطلب هستند که با کمترین هزینه و فقط با بسترسازی اولیه می‌توانند در بحث کار و تولید بویژه در عرصه فرهنگ و هنر وارد صحنه ‌شوند. بنابراین با بهره گیری از این شبکه می توان در شبکه تولید، توزیع و مصرف در عرصه فرهنگ و هنر فعالیت داشت. توانمندی و ظرفیت‌های بالای نخبگان مساجد نیز بسیار ظرفیت خوبی است. زیرا که برخی از مساجد هستند که پاتوق و محل حضور نخبگان دانشگاهی هستند.

 

وی تصریح کرد: امروز مقابله با جنگ نرم دشمن و نیز تربیت و کادرسازی افسران جنگ نرم باید از مساجد باشد و باید ظرفیت‌ مساجد در این زمینه شناسایی و توانمند و مجهز به دانش و فناوری روز شود و این را به شبکه و جبهه فرهنگی تبدیل کنیم زیرا وقتی به شبکه و جبهه فرهنگی تبدیل شوند از حالت انفعال به فعال تبدیل می‌شوند.

 

برگزاری جشنواره کار آفرینان مساجد

سعادتی بحث ساماندهی، آموزش و توانمندسازی نخبگان کانون‌ها و حمایت از ایده‌ها و محصولات و تولیدات آنها را از دیگر مواردی دانست که باید مورد توجه قرار گیرد و خاطر نشان کرد: عرضه محصولات بچه های مساجد در قالب نمایشگاه‌های فرهنگی در سطح جامعه و بحث رقابتی‌کردن فعالیت‌ها آنها با رویکرد رقابت‌های سالم با برگزاری و تدوین جشنواره‌ تجلیل از کارآفرینان و نخبگان مساجد در سطح استانی و ملی از جمله برنامه هایی است که در این زمینه در دستور کار است.

 

سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و توسعه ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور تصریح کرد: در همین راستا، ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور، تفاهم‌نامه ای با دانشگاه صنعتی شریف به امضا رساند که بر اساس این تفاهم نامه در بحث توسعه کارآفرینی و اشتغال‌زایی، ارتباط با مراکز دانشگاهی و توسعه فناوری‌های نوین و زیرساخت‌های فناوری ارتباطات در کانون‌های مساجد همکاری ها افزایش می یابد و بحث توانمندسازی نخبگان کانون های مساجد مورد توجه قرار می گیرد که بر این مبنا کارگروهی میان ستاد عالی کانون های مساجد کشور و دانشگاه صنعتی شریف تشکیل می شود و هر دو هفته یکبار جلسه این کارگروه برگزار و در جهت رسیدن به نتایج تلاش می شود.

 

وی با اشاره به اینکه امروز در جنگ نرم اهالی مساجد و نخبگان باید با ظرفیت‌ ها و آسیب‌های فضای مجازی آشنا و موقعیت خودشان را در فضای مجازی مشخص کنند، ادامه داد: تلاش می شود، بانک کارآفرینان و نخبگان ایجاد شود تا ایده‌های نخبگان و کارآفرینان را تبدیل به محصول کند و از محصولات آنها حمایت و در جهت تکثیر آن تلاش شود، زیرا که کانون‌های مساجد بهترین شبکه برای بازاریابی این محصولات فرهنگی است.

 

وی به بیان دیگر اهداف امضای تفاهم‌های همکاری با دانشگاه صنعتی شریف اشاره کرد و گفت: امضای این تفاهم‌نامه موجب توانمندسازی نیروها در بحث اقتصاد مقاومتی، کسب و کار و گفتمان‌سازی وسیع این حوزه توسط بچه‌های مسجد می شود که پس از امضای این تفاهم نامه برای مدیران مراکز و کارشناسان فنی مراکز فرهنگی دیجیتال مساجد دوره های آموزشی برگزار شد و ظرفیت‌ها و تجربیات آنها مورد رصد قرار گرفت و گسترس تعاملات و شبکه ای‌ شدن و ارتباط آنها  با یکدیگر مورد توجه قرار گرفت و از طرفی آنها با حوزه جنگ نرم و آسیب‌هایی موجود در این زمینه آشنا شدند، که باید گفت این دوره آموزشی در راستای عملیاتی‌ کردن تفاهم‌نامه همکاری میان ستاد عالی کانون های مساجد کشور با دانشگاه صنعتی شریف و شبکه ملی فرهنگ بوده است.

 

وی خاطرنشان کرد: پس از برگزاری این دوره مسئولان دبیرخانه استانی موظف به شناسایی کارآفرینان و نخبگان در رشته‌های مختلف، در رشته‌هایی همچون انیمیشن‌سازی، بازی‌های موبایل، تولید فیلم و عکس دیجیتال، بازی‌های کامپیوتری، بحث تولید محتوا و تحلیل محتوا شدند که باید ظرفیت‌ها و استعدادهای مساجد در این زمینه را شناسایی کنند و درگام دوم تلاش می شود، دوره آموزشی کاربردی برای 500 نفر از این فعالان طراحی و برگزار شود.

 

سعادتی خاطرنشان کرد: پس از این دوره از دانشگاه صنعتی شریف در جهت استعدادیابی دعوت به همکاری می شود تا در هر کدام از این رشته‌ها ناب‌ترین بچه‌های مسجد شناسایی شوند.

 

ایجاد 60 کانون کار آفرین

وی اظهار کرد: علاوه بر اینها امسال تلاش می‌شود با همکاری ائمه جماعات و کارآفرینان و نخبگان مساجد به صورت آزمایشی تا پایان سال 93، 60 کانون کارآفرین ایجاد شود.

 

راه اندازی سامانه محراب

وی همچنین از راه‌اندازی سامانه محراب در همین راستا خبر داد و گفت: این سامانه بانک اطلاعات، ایده‌ها، تجربیات کارآفرینان و نخبگان را ثبت می کند و نخبگان مساجد را شناسایی و ساماندهی می کند تا از این طریق تجربیات آنها به یکدیگر منتقل شود همچنین در این سامانه از ظرفیت نخبگان مسجد و نیز ظرفیت دانشگاه صنعتی شریف و شبکه ملی فرهنگ و ائمه جماعات و روحانیون حوزه علمیه قم در جهت تولید محتوا برای اساتید استفاده می‌شود.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 380807

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha