به گزارش خبرنگار شبستان، جلیل دارا، مدیر کل امور فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست خبری تشریح برنامه های دومین جشنواره ملی باران در جمع خبرنگاران گفت: هدف جشنواره ملی باران تولید آثار فاخر و ارزشمند با موضوع نماز و نیایش است که این جشنواره در پنج بخش هنری، ادبی، پژوهشی، اینترنتی و ویژه، آثار مختلفی را دریافت کرده است.
وی افزود: دومین جشنواره ملی باران با حضور دانشجویان، اساتید و کارمندان دانشگاهها برگزار می شود و شرکتکنندگان این جشنواره مانند دوره اول تنها به دانشجویان محدود نبودند.
دارا ادامه داد: آثار این دوره با رشد دو برابری نسبت به دور قبل همراه بوده است و تاکنون 1500 اثر در بخشهای مختلف و با موضوع نماز و نیایش به دبیرخانه ارسال شده است که در اختتامیه این جشنواره از 51 نفر از برگزیدگان تقدیر به عمل میآید.
مدیر کل امور فرهنگی وزارت علوم از تقدیر معنوی از برگزیدگان جشنواره خبر داد و گفت: جوایز این دوره عمدتا کمک هزینه حج عمره و عتبات عالیات است، ضمن اینکه در این دوره از سه نفر از فعالان فرهنگی حوزه نماز در دانشگاهها نیز با هماهنگی ستاد اقامه نماز تقدیر به عمل میآید.
دارا با اشاره به حضور دانشگاههای مختلف در دومین جشنواره ملی باران خاطرنشان کرد: علاوه بر دانشگاههای وزارت علوم، دانشگاههای آزاد و وزارت بهداشت نیز در این دوره جشنواره شرکت کردهاند. ویژگی مهم دیگر این دوره کیفیت بالای داوریها بوده و سعی شده داوریها از سطح تخصصی و بالاتری برخوردار باشند.
مدیر کل امور فرهنگی وزارت علوم عنوان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاهی است که علاوه بر فعالیتهای علمی و فرهنگی در زمینههای اعتقادی و دینی نیز فعالیت می کند و هدف انقلاب اسلامی هم این بوده که دانشجویان علاوه بر تربیت علمی از تربیت اعتقادی نیز برخوردار شوند.
دارا با بیان اینکه فعالیتهای فرهنگی دانشگاهها باید حول محور مسجد باشد، گفت: فریضه نماز باید در اولویت تمام فعالیتهای فرهنگی دانشگاهها بوده و دانشگاهیان باید با انجام تحقیقات علمی و فعالیتهای فرهنگی این فریضه را در سطح جامعه پاس دارند.
مدیر کل امور فرهنگی وزارت علوم با اشاره به رئوس برنامههای فرهنگی سال آینده دانشگاهها گفت: سال 90 کارنامه فرهنگی برای فعالان فرهنگی دانشگاهها صادر میشود، همینطور فعالیتهای فرهنگی را علاوه بر دانشجویان به اساتید و کارمندان نیز گسترش میدهیم.
دارا با بیان اینکه عمده رویکرد سال 90 در فعالیتهای فرهنگی این است که خانوادههای دانشجویان نیز تحت پوشش فعالیتها قرار گیرند، گفت: اگر طبق وعدههای داده شده بودجه سال 90 افزایش یابد فعالیتهای فرهنگی دانشگاهها از گسترش و افزایش قابل توجهای برخوردار میشود.
وی افزود: دستاوردهای جشنوارههای مختلف باید در میان عموم مردم بازتاب داشته باشد که در این جهت قصد داریم آثار هنری و علمی شرکتکنندگان در جشنواره ملی باران را به صورتهای نمایشگاهی و مجموعه مقالات به عموم مردم عرضه کنیم.
مدیر کل امور فرهنگی وزارت علوم در پاسخ به این سؤال که با توجه به چهار میلیون دانشجوی سراسر کشور آیا حضور 1500 نفر در جشنواره باران آمار خوبی است، گفت: امسال تنوع جشنوارهها را بیشتر کردهایم؛ جشنواره شعر و ادب، مسابقات قرآن اساتید و کارگران، المپیادهای قرآنی و دیگر فعالیتهای فرهنگی نشان از گستردگی فعالیتها دارد. همچنین قصد داریم تمام سلایق فرهنگی را تحت پوشش قرار دهیم، با توجه به این موضوع حضور 1500 نفر در جشنوارهای تنها با موضوع نماز میتواند قابل توجه باشد.
دارا با اشاره به رتبهبندی فعالیتهای فرهنگی دانشجویان گفت: بخش نهایی رتبهبندی فعالیتهای فرهنگی دانشجویان در سال 90 اجرا میشود و بدین ترتیب انجمنهای علمی و کانونهای فرهنگی دانشجویی بر اساس رتبهای که از وزارت علوم دریافت میکنند از بودجه و امکانات و حمایتهای وزارت علوم برخوردار میشوند، این امر در جهت شعار کیفیسازی فعالیتهای فرهنگی دانشجویی است.
بنا بر این گزارش، احمد عادلی، دبیر جشنواره ملی باران نیز به ارایه گزارشی از فعالیتهای دبیرخانه این جشنواره پرداخت و گفت: این دوره نسبت به دوره قبل ویژگیهای قابل توجهای داشت که از آن جمله میتوان به همکاری 13 سازمان فرهنگی، رشد دو برابری شرکتکنندگان و استفاده از داوران متخصص، متبحر و معتقد به هنر انقلابی و توحیدی اشاره کرد.
عادلی از انتشار مجموعه مقالات دومین جشنواره ملی باران خبر داد و گفت: یک هفته بعد از برگزاری اختتامیه مجموعه مقالات جشنواره ملی باران در دو جلد منتشر و در سراسر دانشگاههای کشور توزیع میشود. همچنین آثار هنری این جشنواره بعد از اختتامیه در چندین نمایشگاه در معرض دید عموم قرار می گیرد.
پایان پیام/
نظر شما