به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، مرتضی روزبه پیش از ظهر امروز (10 تیر) در نشست هم اندیشی با اعضای ستاد پارک علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان که در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: در بحث مراکز رشد و مراکز علم و فناوری لازم است تا مجموعه ای متمرکز این حوزه را مدیریت کند و با توجه به اهمیت این بخش، باید به صورت مرتب این جلسات را داشته باشیم و در این جلسات مستمر به مسائل بپردازیم.
وی ادامه داد: در اهمیت موضوع(شرکت های دانش بنیان) شکی نیست و هرچه در این حوزه تعلل و غفلت کنیم باید خسارت های بیشتری را دهیم برای نمونه در موضوع آب آن روز که باید تدبیر و فکر کرده و از همه علوم و تخصص های ذی ربط برای استحصال، نگهداری و مصرف استفاده می کردیم این کار نشد و نتیجه این شد که از آب موجود باید 24 تا 25 درصد استفاده بهینه داشته و 75 درصد پرت آب داشته باشیم و در این حوزه مرثیه سرایی کرده و بگوییم وضعیت دشت ها و اراضی اینگونه شده است.
استاندار قزوین اضافه کرد: موضوع آب، جهانی است و اکثر کشورها با این موضوع مواجه هستند و در این خصوص تدبیر کردند و نمی شود با شبکه آبیاری 50 سال گذشته و با آن روش آب را سر مزارع ببریم بنابراین باید به جای مرثیه سرایی برای آب تدبیر کرد و افراد متخصص ورود یابند و این حوزه پژوهش صورت گیرد.
وی عنوان کرد: در زمستان به دلیل سرمازدگی بسیاری از محصولات از بین رفتند و بعد از این مشکل نیز آمدیم اعلام کردیم به کشاورزان خسارت پرداخت شود و سپس قصه تمام شد و این سوال وجود دارد آیا زیر این آسمان، فقط کشور ایران است که سرما و برف دارد.
روزبه تصریح کرد: غفلت و بی توجهی نسبت به مراکز پژوهشی و یافته های متخصصان، خروجی های تحمیلی و سختی برای کشور دارد که علاوه بر آثار شوم فرهنگی، نتیجه قهری آن فقر و فلاکت است.
وی با اشاره به لزوم ارتباط دستگاه های اجرایی و مراکز رشد و شرکت های دانش بنیان اظهار کرد: مراکز باید با دستگاه های اجرایی و مدیران ارتباط مستمر داشته باشند، عضو کارگروه تخصصی و شورای برنامه ریزی شوند.
استاندار قزوین توضیح داد: ما با گروه های مختلفی مواجه هستیم که صاحبان سرمایه هستند نظیر بانک ها، شما می توانید کتاب و جزوه ای از ایده ها را طراحی کرده و ارائه دهید تا اگر کسی خواست در قزوین سرمایه گذاری کند این طرح ها و ایده ها را ارائه دهیم.
وی اعلام کرد: ما دچار فقر کار کارشناسی هستیم به طوری که حرف های آرمانی در جلسات می زنیم در خصوص اینکه دلمان می خواهد قزوین توسعه یابد، ارتباط صنعت و دانشگاه برقرار شود، بهره وری آب بالا رود و غیره ولی روش و شیوه کارشناسی در این موارد نداریم.
روزبه گفت: ما خیلی چیزها داشتیم که به راحتی از دست دادیم برای نمونه در بحث شهرک کاسپین، من در آن زمان بسیار مخالف بودم که اراضی شمالی آزادراه و اتوبان مانند گوشت قربانی توزیع شود زیرا این اراضی بی بدیل و بی نظیر است و احداث این شهرک نیز با این عنوان مورد موافقت قرار گرفت که صنایع هایتک، تکنولوژی برتر و دانش بنیان در آن استقرار یابد ولی الان این شهرک تبدیل به چه شده است.
وی افزود: بسیاری از واحدهای صنعتی به دلیل موقعیت ممتاز این شهرک، آمدند و آنجا واحد گرفتند و چه کسی باید پاسخگوی این اتفاقات باشد و چرا باید مانند گوشت قربانی چوب حراج به زمین ها زده شود بنابراین از شما نخبگان می خواهیم حساسیت را بالا برده و ادبیات گویشی خود را نسبت به وضع عمومی استان معطوف کنید و نگاه به توسعه قزوین، توسعه مبتنی بر علم و دانش داشته باشید.
استاندار قزوین یادآور شد: شما باید سه هدف بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت داشته باشید و بر این اساس پیش روید و استان قزوین ظرفیت های بسیاری دارد برای نمونه محصولاتی نظیر انگور، زعفران، پسته، فندوق، زغال اخته و غیره دارد که از طریق اینها می توان تولید ثروت و اشتغال کرد نظیر استان هایی که از طریق گز، کلوچه و یا سوهان این کار را کرده اند.
وی خاطر نشان کرد: ما مدیران روایت گر مشکلات شده ایم در صورتی که ما باید این مشکلات را حل کنیم و شرکت های دانش بنیان نیز می توانند در حل این مشکلات نقش مهمی را ایفا کنند.
پایان پیام/
نظر شما