به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی؛ نسرین علیزاده، مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی این دانشگاه در خصوص اصول صحیح تغذیه در ماه مبارک رمضان، بر استفاده از گروه های غذایی اصلی شامل نان و غلات، شیر و مواد لبنی، سبزی ها و میوه ها و گروه گوشت ها که تامین کننده انرژی، ویتامین های گروه B، آهن و مقداری پروتئین است، تأکید کرد.
وی با بیان اینکه میوه ها و سبزی ها، مهم ترین منبع ویتامین ها، املاح و فیبر است که مصرف 5 تا 3 واحد سبزی و 4 تا 2 واحد میوه در روز توصیه می شود، اظهارداشت: گروه گوشت و حبوبات برای رشد، خونسازی و سلامت دستگاه عصبی و شیر و لبنیات برای تامین کلسیم، فسفر و مواد مغزی بدن لازم و ضروری است.
وی بیان کرد: وظیفه اصلی یک برنامه غذایی صحیح در ماه مبارک رمضان که با گرسنگی طولانی مدت همراه است، ممانعت و به حداقل رساندن بروز مشکل در بدن و تجزیه نشدن بافت ماهیچه ای است.
علیزاده، در مورد روزه گرفتن کودکان و نوجوان نیز اظهارداشت: روزه مانع درس خواندن نمی شود و بهتر است دانش آموزان و دانشجویان درس خواندن را از صبح زود شروع کنند و ساعات آخر روز را برای استراحت بگذارند.
وی به کودکان و نوجوان توصیه کرد: از مصرف زیاد مواد قندی نظیر زولبیا و بامیه و انواع شیرینی جات به ویژه در وعده سحری خودداری کنند زیرا مصرف زیاد آن سبب افزایش قند خون و کاهش توانایی یادگیری می شود.
مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی افزود: گروه کودکان و نوجوانان بعد از افطار می توانند بر اساس توصیه پزشکان و متخصصان تغذیه از شربت ها و قرص های ویتامین، مناسب سن خود استفاده کنند تا نگرانی برای کمبودهای تغذیه ای در این ماه برطرف شود.
به گفته وی، منابع خوب پروتئین نظیر انواع گوشت، ماهی و حبوبات و سبزیجات و میوه ها نباید از برنامه روزانه فرد حذف شود و مصرف مواد غذایی مقوی و پر ارزش نظیر خرما و موز باید در اولویت قرار گیرد.
علیزاده با بیان اینکه سالمندانی که روزه می گیرند باید به تغذیه خود بیشترتوجه کنند، زیرا کاهش میزان آب در بدن سالمندان و کاهش قند خون ممکن است باعث سرگیجه شود و خطر آفرین است، نسبت به حذف وعده سحری در ماه رمضان برای همه گروه های سنی هشدار داد و گفت: مصرف میوه، شیرکم چرب، انواع سوپ ها و آش، چای کم رنگ در فاصله افطار تا سحر به ویژه برای سالمندان مفید است و می تواند تعادل آب و مواد معدنی را در بدن برقرار کند.
وی همچننی اظهارداشت: صرف غذا در دفعات کمتر از 2 بار در سال هایی که ماه رمضان در فصل تابستان است، توصیه نمی شود و بهتر است غذای مصرفی در وعده سحری خصوصیات و ویژگی های وعده ناهار را داشته باشد تا از ایجاد گرسنگی در طول روز پیشگیری شود.
مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، مصرف نان، پنیر و سبزی را یکی از عادات خوب غذایی در ماه مبارک رمضان برای وعده افطار اعلام و عنوان کرد: شیر گرم، فرنی و شیر برنج ، سوپ کم چرب، آش کم حبوبات و بدون روغن انتخاب مناسبی برای غذای افطار است.
وی نسبت به مصرف زیاد چای در ماه رمضان هشدار داد و خاطرنشان کرد: خوردن چای باعث افزایش دفع ادرار و از دست رفتن نمک های معدنی می شود که بدن در طول روز به آن نیاز دارد.
علیزاده به مصرف غذاهای آب پز و بخار پز نسبت به غذاهای پرچرب در این ایام تاکید کرد و گفت: مصرف زیاد زولبیا و بامیه که فقط حاوی مقادیر زیادی انرژی است، باعث افزایش وزن و چاقی می شود و هیچ ماده مغذی در آن وجود ندارد.
پایان پیام/
نظر شما