دولت و مجلس ساختار گردشگری حلال را تعریف کنند

خبرگزاری شبستان: مشاور رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه جهانگردی یکی از بزرگترین ابزار توسعه اسلام بوده است گفت: دولت و مجلس ساختار گردشگری حلال را تعریف کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، دکتر مرتضی طالع ماسوله، مشاور رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی در همایش گردشگری حلال که عصر امروز( 12 تیر) در هتل شبستان رشت برگزار شد، با بیان اینکه گردشگری حلال بحثی نیست که در قرن 21 آغاز شده باشد، اظهار کرد: گردشگری حلال از آغاز اسلام همراه اسلام بوده است.


این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: بزرگترین ابزاری که اسلام را از چارچوب حجاز بیرون برد، جهانگردی بود.


وی یکی از بزرگترین ابزار توسعه اسلام را جهانگردی دانست و اظهار کرد: دنیای شرق کرده زمین و کشوری مانند اندونزی که سه برابر ایران مسلمان دارد، توسط ملوانان ایرانی در زمان سلسله صفویه مسلمان شدند.


مشاور رئیس سازمان میراث فرهنگی، شفاف نبودن ساختار و دستورالعمل مربوط به توسعه گردشگری را از موانع توسعه گردشگری حلال برشمرد و گفت: غرب در حوزه گردشگری دو اقدام مهم آینده نگری و آینده نگاری را انجام داده و ما در این دو بخش هیچ کاری نکرده‌ایم.


طالع ماسوله، دولت را موظف به آینده نگری و آینده نگاری در حوزه گردشگری به ویژه گردشگری حلال دانست و گفت: نقش علما در معرفی جاذبه های گردشگری حلال برجسته است.


وی تاکید کرد: دولت و مجلس موظف به تعریف ساختار گردشگری حلال هستند.


این استاد دانشگاه، توسعه گردشگری را نیازمند نگاه قاطعانه و نه سطحی توصیف کرد و گفت: ابزار گردشگری حلال برای تبلیغ دین هم موثر است.


وی توجه به ارزش ها را لازمه توسعه گردشگری حلال برشمرد و گفت: دنیا، دنیای عزت و احترام گذاشتن به انسان‌هاست و اگر گردشگری در کشور احترام ببیند دوباره به آن کشور باز می‌گردد. 


مشاور رئیس سازمان میراث فرهنگی به مولفه‌های گردشگری حلال اشاره و اعلام کرد: ایجاد امنیت مهمترین رکن گردشگری حلال است که در فقه اسلامی جزء وظایف حکومت اسلامی در حوزه گردشگری تعریف شده است.


وی بایستگی در مراعات ارزش‌های اسلامی را از دیگر مولفه‌های گردشگری حلال برشمرد و گفت: تفریح در حوزه گردشگری باید توام با احترما به هنجارهای جامعه هدف باشد.

 
طالع ماسوله در خصوص ترسیم بایدها و نبایدها برای گردشگران، افزود: بایدها و نبایدهای مورد رعایت جهانگرد غیرمسلمان در کشورهای اسلامی، باید اصولی تعریف شده و مشخص باشد.


مشاور رئیس سازمان میراث فرهنگی، گیلان را دارای توانمندی‌های گردشگری فراوان خواند و گفت: تاریخ جنبش‌های شیعه، آل بویه، آل زیار و مرعشی‌ها از جاذبه‌های سیاحتی گردشگری حلال گیلان هستند.
 

پایان پیام/

کد خبر 382251

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha