معاوضه تابلوی نقاشی «زن سوم» با «شاهنامه طهماسبی»

دکتر حسن حبیبی، رئیس بنیاد ایران شناسی گفت: شاهنامه طهماسبی در سال 1373 به همت شورای عالی انقلاب فرهنگی با یکی از تابلوهای موزه هنرهای معاصر ایران معاوضه شد تا این کتاب ارزشمند به ایران بازگردد.

به گزارش خبرنگار شبستان، در همایش یک روزه «هزاره شاهنامه» که همزمان با هزارمین سال سرایش شاهنامه در بنیاد ایران شناسی برگزار می شود، دکتر حسن حبیبی، رئیس این بنیاد با اشاره به نسخه شاهنامه طهماسبی عنوان داشت: این شاهنامه 17 سال است که به ایران بازگشته است. داستان بازگشت آن به ایران داستانی بلند است که به دلیل حال نامساعدم از نوشتن آن ابا داشتم.
 

وی درباره این جلد از شاهنامه گفت: این شاهنامه در زمان شاه اسماعیل به مدت 20 سال نوشته شده و شامل هزار صفحه می باشد که به نظم درآوردن آن یک شاهکار مدیریتی در 500 سال اخیر است. کاغذ آن پوست پیازی نازک است و درعین نازک بودن مرکب را به پشت خود سرایت نداده است.


وی ادامه داد: تدوین این شاهنامه در سال 944 هجری قمری به پایان می رسد و مدتی در خزانه شاهی نگه داشته و سپس در روایتی غیر مستند، به شاه عثمانی هدیه داده می شود و مدتی در آنجا می ماند تااینکه درسال 1901 در اختیار کتابخانه لندن قرار می گیرد.


رئیس بنیاد ایران شناسی با بیان اینکه ایرج افشار و یحیی ذکاء قصد خریداری آنرا پیش از انقلاب داشتند افزود: این دو عزیز بزرگوار مذاکراتی را با مسئولان فرهنگی وقت برای خرید این کتاب نفیس انجام دادند که به دلیل مسائل مالی به ثمر ننشست.


حبیبی افزود: سرانجام شاهنامه طهماسبی در سال 1373 به همت شورای عالی انقلاب فرهنگی با یکی از تابلوهای موزه هنرهای معاصر ایران با عنوان «زن سوم» معاوضه شد تا این کتاب ارزشمند به ایران بازگردد.
 

حسن حبیبی در پایان خاطر نشان ساخت: این شاهنامه خوشنویسی متوسطی دارد که در حد خوشنویسی های میرعماد نیست، اما دارای نگاره ها و مینیاتورهای ارزشمندی است.


پایان پیام/
 

کد خبر 38268

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha