به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، محمدرضا مقدم، معاون پژوهشی وزیر نفت در نشست خبری ظهر امروز درباره تفاهمنامه این وزارتخانه با وزارت علوم برگزار شد، گفت: صنعت نفت از ابتدا به پژوهش، آموزش، فناوری و حوزه آکادمیک اهتمام داشته است.
وی افزود: صنعت نفت پژوهشکده و دانشگاهی با قدمت 50 و 70 سال دارد.
وی اظهار کرد: صنعت نفت به دلیل تأمین انرژی در دنیا جایگاه ویژهای دارد و تا سالهای آینده نفت و گاز محوریت تأمین انرژی هستند.
مقدم تصریح کرد: طی تفاهمنامهای که با وزارت علوم منعقد کردهایم دورههای ویژه با همکاری دانشگاهها در خارج از کشور فراهم کردهایم.
وی با اشاره به مشکلات تحریم در صنعت نفت اظهار کرد: نظامنامه جدیدی هنگام تحریمها تدوین کردهایم که نیازهای ضروری کشور را رفع کنیم و به صورت شبکهای کار نماییم که تحقیقات پایه به عنوان بخش اساسی محصول تجاری محسوب میشوند.
مقدم با بیان اینکه 1400 میلیارد تومان پروژه تعریف شده است، اظهار کرد: البته بخشی از این پروژهها به دلیل محدودیت بودجه اجرا نشد.
وی با اشاره به ابلاغ سیاستهای مقاومتی اظهار کرد: نگاه این سیاستها اقتصاد درونزا و بروننگر است و این سیاستها رویکرد دانشبنیان هستند که باید توان بازتولید داشته باشیم.
مقدم با بیان اینکه وزارت نفت سیاستهای اقتصادی را تدوین کرده است، تصریح کرد: دو بحث اساسی در این سیاستها آمده است، یک بحث پشتیبانی و ارتقای توانمندی علمی و آموزشی صنعت نفت در بخشهای مختلف است و دیگری رویکرد فناوری و اقتصادی و دانشبنیان در حوزه نفت است که نتیجه آن این تفاهمنامه است.
وی با بیان اینکه ایران جزء پرمصرفترین کشورهای مصرف انرژی است، تصریح کرد: با استفاده از شبکه پشتیبان باید از توانمندیهای دانشگاههای خارج استفاده کرد و به این تفاهمنامه اضافه کنیم و همچنین مبادلات علمی و فناوری داشته باشیم و از انتقال تکنولوژی استفاده کنیم.
به گفته مقدم، وزارت نفت از 5 طرح کلان ملی توسعه میادین پارس جنوبی، ساخت توربین 25 واتی، ذخیره سازی نفت، ذخیره سازی گاز، تبدیل نفت و گاز سنگین به سبک حمایت می کند.
پایان پیام/
نظر شما