محمد فوقی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران امروز(16تیر) در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به کارکردهای مختلف عبادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی مساجد، اظهار داشت: از صدراسلام تاکنون هیچگاه مساجد کارکرد حزبی نداشته است و در سخنرانی ها و برنامه های مسجد باید عبودیت و افزایش ایمان مردم مدنظر وعاظ باشد.
وی با بیان اینکه مسجد از جایگاه حکومتی برخورداراست و اداره آن از شئون ولی فقیه و از وابستگی به دولت رها است، گفت: این بدان معنا نیست که در عرصه تهاجم فرهنگی، دولت در مقابله با شبیخون فرهنگی دشمن از مساجد حمایت نکند.
فوقی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری درخصوص تقویت کانون های فرهنگی و هنری مساجد و برنامه سازی برای جوانان، تصریح کرد: تعمیق تفکر ولائی، تبیین آموزه های دینی و تقویت ایمان مردم رسالت مهم این کانون ها است که باید مورد توجه باشد.
وی با بیان اینکه مساجد با برخورداری از ظرفیت بالای فراجناحی همواره محل رشد و تعالی نبوغ انسان های خدادوست است، اظهار کرد: میطلبد مسئولان و دستاندرکاران فرهنگی برای ارتقای کمی و کیفی وضعیت مساجد بر اساس رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی از هیچ کوششی دریغ نورزند.
فوقی با تاکید اینکه مسجد از زمانهای گذشته حتی در زمان پیامبر(ص) یکی از مهمترین پایگاهها برای حفظ اسلام بوده است، تصریح کرد: نقش مساجد با محوریت ائمه جماعات در مسیر روشنگری و هدایت مردم بیبدیل است و اگر پیوند میان نسل جوان و مساجد تقویت شود، این نقش هر روز پررنگتر می شود.
وی با اشاره به اینکه مساجد محل بروز و ظهور انقلاب و تشکیل حکومت اسلامی است، گفت: مساجد در انسجام افکار عمومی در سطح جامعه بسیار تأثیرگذار بوده و باید برای حفظ این مهم تلاش کنیم.
فوقی با بیان اینکه مقام معظم رهبری اهمیت مساجد و تقویت آنها را برای مقابله با جنگ نرم دشمن تبیین نموده است، اظهار کرد: با بهرهگیری از مساجد و شیوههای درست وخوب تبلیغی می توان نوجوانان و جوانان را به بینش عمیقی از دین رساند تا در برابر تهاجم فرهنگی دشمن ایمن شوند.
وی با بیان اینکه مهمترین، جنبهای که در مسجد باید مورد توجه قرار گیرد، عبادت و معنویت است، گفت: کانون های فرهنگی و هنری در ماه مبارک رمضان و برنامه های ویژه این ماه بکوشند، زمینه عبادتهای فردی و بهخصوص عبادتهای اجتماعی که موجب ترس دشمنان اسلام می شود را فراهم کنند.
فوقی با اشاره به تقارن ماه رمضان و ایام فراغت دانش آموزان و دانشجویان، بیان کرد: کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران از آغاز ماه مبارک اقدام به برگزاری کلاس های مختلف با محوریت قرآن کرده است تا از لحظه لحظه این ماه استفاده مطلوب شود.
وی با بیان اینکه تلاش شده تا کانون های فرهنگی هنری مساجد این استان در این ماه به مراکز مهم جذب جوانان و نوجوانان به قرآن شوند، یادآورشد: برگزاری سه نوبت نماز جماعت در مساجد استان، اجرای طرح قرآنی 1448، حفظ موضوعی قرآن با محوریت سبک زندگی دینی، اجرای طرح تفسیر کوتاه در 878 مرکز، اجرای طرح تلاوت نور در 1631 مرکز، فعالیت 37 مرکز خانه نور در ماه مبارک رمضان، برگزاری کلاس های طرح اوقات فراغت تابستان و کارگاه های آموزش خانواده و سبک زندگی در سطح943کانون فرهنگی وهنری از جمله برنامه های ویژه ماه رمضان در مساجد مازندران است.
فوقی، آموزش و حمایت از گروه های نمایش و سرود کانون های فرهنگی وهنری، حمایت از نشریات تجربی مساجد مازندران، تجهیز کتابخانه مساجد استان، برگزاری جلسات پرسش وپاسخ ویژه جوانان و ختم روزانه قرآن کریم، جشن میلاد امام حسن مجتبی (ع)، سفره های کریمانه افطاری و محفل انس با قرآن در 943 کانون فرهنگی وهنری، برگزاری نمایشگاه عفاف وحجاب در کانون امام حسین(ع) شهرستان میاندرود را از دیگر فعالیت های ماه رمضان در کانون های مساجد دیار علویان برشمرد.
وی، دیدار با خانواده شهدا و ایثارگران، اجرای مسابقات قرآنی، برگزاری جلسات ویژه احکام بانوان، ویزیت رایگان بیماران، شب شعر، مسابقات ورزشی بعداز افطار، قرائت ادعیه ماه مبارک رمضان، مراسم وفات حضرت خدیجه، احیای شب های قدر و یادواره شهدا در سطح 943 کانون فرهنگی وهنری، اجرای طرح قرآنی منتظران ظهور در کانون جوادالائمه شهرستان نوشهر، برگزاری جلسات شرح حدیث معراج در کانون معین آمل، شرکت در راهپیمایی روز قدس و برپایی جشن های عید سعید فطر را از دیگر برنامه های ماه رمضان در کانون های مساجد مازندران اعلام کرد.
پایان پیام/
نظر شما