رشته خشکار زینت سفره های افطاری/عدم نظارت ویژه بر تهیه رشته خشکار

خبرگزاری شبستان: رشته خشکار یکی از شیرینی‌های کهن گیلان است که بعد از گذشت سال‌ها همچنان زینت سفره‌های افطاری گیلان است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، با گذشت زمان رفته رفته علم وتکنولوژی افزایش یافته و کارهای دستی جای خود را به کارهای ماشینی داده است اما برخی از آداب و رسوم و غذاهای محلی همچنان ریشه دیرینه خود را حفظ کرده وجایگاه ویژه‌ای در سفره‌های گیلان دارد.
 

رشته خشکار یکی از غذاهای بومی گیلان است که مخصوص این مرز و بوم است که همچنان با شیوه و طعم قدیم بعد از گذشت سالیان کهن هنوز زینت بخش سفره‌های افطاری گیلان است. رشته خوشکار شیرینی مخصوص گیلان است که معمولاً آن را با چای می‌خورند. چرب و خیلی شیرین است.

در این راستا ، گفتگوی ویژه ای با مسئول یکی از شیرینی سراهای قدیمی بازار بزرگ رشت ، شیرینی سرای گل افشان انجام شده است .
 

نظارت ویژه برای تولید شیرینی سنتی رشته خشکار در گیلان وجود ندارد

سیداحمدمیرعبدالعظیمی، مسئول شیرینی سرای رشته خشکار گل افشان رشت در بازار شهرداری رشت در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار کرد: رشته خشکار تنها شیرینی است که فقط در گیلان تولید می‌شود و یکی از شیرینی‌های بسیار کهن این دیار است.
 

وی با بیان اینکه شیرینی سرای رشته خشکار گل افشان تنها مغازه‌ای است که با مجوز و پروانه کسب به تولید و عرضه این شیرینی مخصوص می‌پردازد، افزود: در ماه مبارک رمضان بسیاری از افراد فقط به خاطر کسب درآمد به این شغل رو می‌آورند که کیفیت و مرغوبیت اصلی رشته خشکار را ندارد.
 

مسئول شیرینی سرای گل افشان گفت: برنج و گردو از جمله موادی است که باید از نظر مرغوبیت برای تهیه این نوع شیرینی سنتی مورد توجه قرار گیرد که متاسفانه برخی از افراد سود جو گرایش به این شغل داشته و در تولید این موارد را رعایت نمی‎کنند.


 

میرعبدالعظیمی به مشکلات پیش روی این صنعت در گیلان پرداخت و اظهارکرد: نظارت ویژه بر تولید این شیرینی در گیلان وجود ندارد و نیز حمایت‌های ویژه‌ای توسط ارگان ذی ربط نمی‌شود.
 

وی تصریح کرد: برای تهیه مواد اولیه این شیرینی سنتی ماه رمضان مشکلاتی وجود دارد که باید توسط ارگان و مسئولین ذی ربط برای حمایت و حفاظت این شیرینی سنتی انجام گیرد.


شیرینی سرای گل افشان قدمتی 70 ساله دارد 
میرعبدالعظیمی به سابقه طولانی تولید رشته خشکار توسط شیرینی سرای گل افشان پرداخت و گفت: این شیرینی سرا از سال 1324 آغاز به کار کرده و نسل به نسل و خانوادگی به این کارمشغول هستند و الان نیز نوه‌های این خانواده به این شغل مشغول هستند.
 

وی با بیان اینکه گل افشان برگرفته از نام فامیلی این خانواده است اظهار کرد: من داماد این خانواده هستم و شش سال است به این کار مشغولم. این شغل اصلی این خانواده است ودر 365 روز سال به پخت این شیرینی سنتی با هفت پرسنل در بازار بزرگ رشت مشغول هستیم. 
 

میرعبدالعظیمی به شیرینی سنتی گیلان اشاره کرد و گفت: رشته خشکار شیرینی سنتی و مخصوص گیلان است و در هیچ استانی تولید نمی‌شود این شیرینی از جمله سوغات گیلان است که مردم این دیار اگر به استان دیگر سفر می‌کنند برای سوغات از این شیرینی سنتی استفاده می‌کنند.
 

وی به توریست بودن گیلان اشاره و اذعان کرد: گردشگرانی که از اقصی نقاط کشور به گیلان سفر می‌کنند استقبال چشمگیری از این شیرینی سنتی دارند.


مسئول شیرینی سرای گل افشان در ادامه به فواید این شیرینی پرداخت و تصریح کرد: این شیرینی به عنوان زینت سفره‌های افطاری در گیلان استفاده می‌شود ودارای کالری و چربی وشیرینی بسیاری است.
 

جشنواره رشته خشکار برای نخستین بار در گیلان

با توجه به اینکه شغل اصلی مردم گیلان کشاورزی و تولید برنج است. مردم این دیار از دیرباز با ذوق و سلیقه‌ای که داشتند ازاین دانه پربرکت برای تولید انواع شیرینی از جمله حلوا محلی، فرینی و گل پالوده و رشته خشکار و... کنند.
 

با هدف حراست و حفاظت از فرهنگ، آداب ورسوم گیلان  برای نخستین بار همزمان با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان جشنواره رشته وخشکار با همت جمعی از مسئولین محلی طاهرگوراب شهرستان صومعه سرا وباهمکاری اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری گیلان برگزار شد.

 عیسی عابدی، دبیر جشنواره رشته و خشکار گیلان با بیان اینکه رشته و خشکار یک سوغات محلی مردم گیلان است، گفت: طاهرگورابی‌ها سفیران فرهنگی، بومی و محلی رشته و خشکار در شهرهای دیگر کشورمان هستند و در این راستا30 اکیپ به استان‌های دیگر برای عرضه این محصول اعزام شدند.

عابدی تصریح کرد: یکی از سنت‌های قدیمی این دهستان در ماه مبارک رمضان این بوده است که افراد برای رفتن به صله رحم، با خود رشته و خشکار که نوعی شیرینی محلی است، به مهمانی می‌بردند.

وی خاطرنشان کرد: پخت رشته و خشکار در طاهرگوراب به سالیانی دور بر می‌گردد که در آن زمان افراد با کوره، ذغال و انگشتان خود این شیرینی محلی را پخت می‌کردند.

دبیر جشنواره رشته و خشکار گیلان با بیان اینکه برای پخت این شیرینی محلی باید از آرد برنج حسنی استفاده شود، تاکید کرد: مواد داخل خشکار، مغز گردو، هل، جوزهندی، شکر و ادویه‌جات خوشبو است.

 

پایان پیام /
 

کد خبر 383258

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha