فرجالله عارفی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان درباره تاخیر در اعطای وام ازدواج که امروزه یکی از مشکلات جوانان محسوب میشود، گفت: در گذشته حداقل تسهیلات و امکانات برای ازدواج جوانان در نظر گرفته میشد اما متأسفانه اکنون اعطای وام ازدواج به جوانان هم دچار مشکل شده است.
وی افزود: باید برای حل مشکل جوانان اشتغال ایجاد کنیم چرا که اثر آن بسیار زیاد است و جوانان میتوانند تشکیل خانواده دهند.
عارفی اظهار کرد: البته اگر اشتغال پایدار با برنامهریزی نباشد بیکار را به بدهکار تبدیل میکنیم اما اگر شغل ایجاد کنیم و بازار کار هم وجود داشته باشد مشکلات حل میشوند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه سن بازنشستگی در کشور 5/49 سال است، گفت: سن بازنشستگی در کشور بسیار پایین است و بازنشستگان پس از بازنشستگی با توجه به تجربهای که دارند میتوانند جای یک جوان را بگیرند چرا که کارفرمایان بازنشستگان را به دلیل اینکه بیمه دریافت نمیکنند، بهتر میپذیرند.
عارفی تاکید کرد: باید دولت و مجلس قانونی را تصویب کند که میانگین افزایش سن بازنشستگی به 65 سال برسد.
وی افزود: هنگامی که سن بازنشستگی در کشور بالا رود زمینه اشتغال هم فراهم میشود و جوانان راحتتر شغل پیدا میکنند.
وی با انتقاد از اینکه در برنامهریزیها نگاه بلندمدت نداریم، تصریح کرد: مسئولان تحت تأثیر فشار افکار عمومی سیاستهای کوتاهمدت اتخاذ میکنند و ما برنامهریزی بلندمدت نداریم.
وی ادامه داد: سیاستهای کوتاهمدت برنامهریزی میکنیم تا وضع موجود را مدیریت نماییم اما نباید برنامهریزی بلندمدت را فراموش کنیم.
وی با اشاره به کشور مالزی اظهار کرد: کشور مالزی آب، نفت و گاز ندارد اما از لحاظ اقتصادی منطقه را تحت تأثیر قرار داده است چرا که نگاه بلندمدت در برنامهریزیهایش دارد.
وی با تأکید بر اینکه باید از یک جا شروع کنیم و برنامهریزی بلندمدت نماییم، تصریح کرد: باید رسانهها افکار عمومی را برای برنامهریزی بلندمدت آماده کنند.
عارفی با بیان اینکه برای ایجاد شغل باید فرهنگ کارآفرینی در کشور را ترویج دهیم، اظهار کرد: باید نگاه پشت میز نشستن را از کشور برداریم و زمینه اشتغال را بنا بر موقعیتهای مناطق فراهم کنیم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: در کشور اصولا سیاستبازی میکنیم و نگاه بلندمدت نداریم فقط میخواهیم وضع موجود را حفظ کنیم تا قدرتمان حفظ شود.
وی تصریح کرد: اگر همه ما بر اساس مزیتها سرمایهگذاری کنیم مطمئنا مؤثر است و موفق میشویم.
وی با بیان اینکه بحث اصلی در مجلس ایجاد اشتغال است، تصریح کرد: بررسی وضعیت اعطای وام ازدواج در اولویت مجلس نیست و میزان بدهی ما در بخش مردم به بانکها بیش از 100 میلیارد تومان است که این مسئله آثار تورمی دارد و گاها وامهای کلان از سوی افراد بزرگ گرفته شده و پرداخت نمیشود که دولت و دستگاه قضایی باید این مسئله را پیگیری کند.
پایان پیام/
نظر شما