وظایف فردی و اجتماعی روزه داران در ماه رمضان

خبرگزاری شبستان: یکی از اساتید حوزه علمیه تبریز به تشریح وظایف فردی و اجتماعی روزه داران در ماه رمضان پرداخت.

حجت الاسلام سیدصالح هاشمی، از اساتید حوزه علمیه تبریز، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، با اشاره به وظایف روزه داران در ماه مبارک رمضان در سفارشات پیامبر اکرم(ص) اظهار داشت: روزه دار در تشنگی و گرسنگی ماه رمضان، تشنگی و گرسنگی روز قیامت را یادآوری می کند، تا به خاطر خدا این مشقت را در دنیا تحمل کند.


وی افزود: دعا و راز و نیاز با خداوند از دیگر وظایفی است که روزه دار در ماه رمضان بر عهده دارد، چرا که دعا در ماه رمضان استجاب می شود.


این استاد حوزه علمیه تاکید کرد: انسان ها در گرو اعمال خود هستند که با ذکر استغفار می توانند از آن رهایی پیدا کنند.


حجت الاسلام هاشمی عنوان کرد: انسان اگر می خواهد گناهانش بخشیده شود سجده های خود را در ماه رمضان طولانی کند، نزدیک ترین لحظه انسان به خدا در حال سجده است مخصوصا اگر در حال گریه باشد.


وی همچنین با اشاره به ثواب قرائت قرآن در ماه رمضان گفت: هر کس در ماه رمضان یک آیه از قرآن را تلاوت کند، پاداش یک ختم قرآن را در سایر ماه ها دارد.


این استاد حوزه علمیه در ادامه اظهار داشت: خداوند می فرماید: مالک زبان خود باشید، انسان در ماه رمضان بر چشم و زبان و گوش خود مسلط باشد.


حجت الاسلام هاشمی با تاکید بر اینکه ماه رمضان ماه تربیت است، ابراز داشت: پیامبر اکرم(ص) می فرماید: همانگونه که انسان در ماه رمضان خود را از خوردن و آشامیدن حفظ می کند، در هنگام عصبانیت نیز خود را حفظ کند.


مشاور عالی شهردار تبریز در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وظایف اجتماعی انسان روزه دار در ماه رمضان اظهار داشت: پیامبر اکرم(ص) در خطبه شعبانیه می فرماید: انسان ها در ماه رمضان احترام بزرگ ترها را حفظ کنند و به کودکان رحم کنند، چرا که کودکان و برخی از مسن ترها ممکن است در ماه رمضان توان روزه داری نداشته باشند.


این استاد حوزه علمیه افزود: در ماه رمضان بر زیردستان خود آسان بگیرید، چرا که خداوند نیز در روز قیامت بر او سخت نمی گیرد.


حجت الاسلام هاشمی با اشاره به اجر صله رحم درماه رمضان گفت: انسان در روز قیامت مشمول رحمت الهی می شود اگر در ماه رمضان صله رحم کند.


وی همچنین تصریح کرد: رسیدگی به امور ایتام در ماه رمضان از سفارشات پیامبر اکرم(ص) است.


پایان پیام/

 

 

کد خبر 383385

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha