به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست، سعید متصدی، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به شبهات مطرح شده از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، با بیان اینکه در ترکیب بنزین استاندارد یورو 4 که همواره مورد نظر سازمان است، میزان بنزن 1 درصد و میزان ترکیبات آروماتیک 35 درصد است، خاطرنشان ساخت: بنزن و آروماتیک ها بخش اصلی ترکیب بنزین پتروشیمی ها هستند و به دلیل اینکه قطعاً میزان آن ها فراتر از حد استاندارد است، از نظر سازمان حفاظت محیط زیست برای جایگزینی سوخت مردود هستند.
متصدی افزود: بر اساس نمونه های مستقیم برداشت شده از واحدهای توزیع بنزین شهر تهران و آنالیزهای انجام شده در کشور آلمان میزان آروماتیک موجود در بنزین پتروشیمی 6/48 گزارش شده است.
وی ادامه داد: مهم ترین ویژگی بنزین از دیدگاه زیست محیطی به ترتیب عبارت است از میزان بنزن، مقدار آروماتیک ها، عدد اکتان و فشار بخار و این در حالی است که ترکیب تولیدی پتروشیمی ها به دلیل آنکه هدف گذاری آن بر مبنای تولید ترکیبات BTX و دارای آروماتیک بالاست از دیدگاه سلامتی برای در معرض استفاده عموم جامعه قرار گرفتن، مناسب نیست و در هیچ جای دنیا از این ترکیبات علی رغم دارا بودن عدد اکتان بالا و خواص احتراق بهتر از بنزین استفاده نمی شود.
وی با یادآوری این موضوع که اساس فلسفه احداث واحدهای پتروشیمی تولید حلال های صنعتی مانند بنزن، تولوئن و زایلن برای کاربرد در صنایع است، گفت: توجه به این نکته ضروری است که کلیه فرآیندهای پتروشیمی دارای حق انحصاری تولید محصول در شرایط خاص هستند عملاً تولید بنزین از واحدهای پتروشیمی امکان پذیر نیست.
این مقام مسئول ادامه داد: برخی به دلیل احتراق بالای حلال های صنعتی تولیدی واحدهای پتروشیمی، بدون در نظر گرفتن عوارض بسیار زیاد استفاده از این حلال ها در ایجاد آلودگی هوا، آن ها را جایگزین مناسبی برای بنزین می دانند.
متصدی خاطرنشان ساخت: اگرچه دولت وقت برای خنثی کردن تحریم ها و تامین بنزین مورد نیاز کشور، اقدام به تولید بنزین پتروشیمی کرد ولی به علت فاصله زیاد این نوع سوخت با استانداردهای جهانی و ملی، این نوع خاص از بنزین در شرایط طبیعی علی رغم وجود امکانات فنی، هیچگاه مورد توجه قرار نگرفته است و در واقع لفظ بنزین پتروشیمی عبارت غلط و ناصحیحی است که در جامعه رواج پیدا کرده و مورد استفاده قرار گرفته است.
متصدی افزود: بر اساس طبقه بندی آژانس تحقیقات سرطان در سال 2010، بنزن در گروه یک مواد سرطان زا قرار دارد. این نتیجه توسط بسیاری دیگر از مجامع علمی نیز به اثبات رسیده است.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به آمار اخذ شده از یکی از بیمارستان های تهران که بیانگر افزایش میزان سرطان در کودکان بین سال های 1389 تا 1392 از 467 مورد به 518 مورد است، اظهار داشت: این بازه زمانی همان دوره ای است که بنزین با درصد بالای ترکیبات حلقوی در کشور توزیع شد.
وی با تأکید بر نقش مهم بهبود کیفیت سوخت در بهبود شرایط کیفی هوا و در نتیجه سلامت مردم، افزود: از همین رو بحث تولید و توزیع بنزین استاندارد از اواخر سال 1392 در دستور کار هیات دولت قرار گرفت.
پایان پیام/
نظر شما