طرح "میزان توسعه یافتگی مناطق استان البرز" اجرا می شود

خبرگزاری شبستان: معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی استان البرز از اجرای طرح مطالعه سطح بندی میزان توسعه یافتگی مناطق استان البرز و تعیین مناطق اولویت‌دار در توسعه استان، از سوی جهاد دانشگاهی واحد استان البرز خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از البرز، مهشید منزوی ، معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد استان البرز با علام این خبر گفت: در فرآیند توسعه، نه تنها افزایش رفاه برحسب ارقام کلی هدف است بلکه توزیع عادلانه‌ی آن بین نواحی مختلف و گروه‌های مردم را نیز شامل می‌شود که به دنبال آن نابرابری‌های ناحیه‌ای را نیز کاهش می‌دهد.

 

وی با بیان این‌که مهم‌ترین قدم در برنامه‌ریزی توسعه تعیین اهداف توسعه و کاهش عدم تعادل‌ها است خاطر نشان کرد: برای شناسایی نابرابری‌های ناحیه‌ای در راستای فراهم نمودن بستر توسعه‌ای منطقه‌ای نیاز به شناسایی وضع موجود همه شاخص‌های توسعه در بخش‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در هر یک از شهرستانها است و همچنین آن منطقه باید از نقطه نظر توسعه یافتگی و محرومیت رتبه بندی شود.

 

منزوی تصریح کرد: با توجه به این‌که 84 درصد جمعیت استان البرز در شهرستان کرج زندگی می‌کنند و تنها 16 درصد باقی مانده جمعیت استان در 5 شهرستان دیگر استان پراکنده هستند، این امر نابرابری‌های ناحیه‌ای را در این استان تشدید کرده است.

 

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد استان البرز گفت: اجرای طرح «مطالعه سطح بندی میزان توسعه یافتگی مناطق استان البرز» برای فراهم نمودن بستر توسعه منطقه‌ای و انجام برنامه‌ریزی امری ضروری است و در صدد پاسخ به این سوال است که آیا توسعه مناطق استان البرز، به گونه‌ای متعادل صورت پذیرفته است؟

 

منزوی افزود: این طرح پژوهشی با هدف تعیین میزان توسعه یافتگی شهرستان‌های استان البرز و مناطق اولویت‌دار در توسعه استان البرز توسط معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد استان البرز اجرا می‌شود.

 

وی ادامه داد: تعیین موقعیت‌ها و نارسائی‌های موجود در راستای توسعه شهرستان‌های استان البرز و شناخت نیازهای توسعه‌ای شهرستانهای استان البرز از دیگر اهداف کاربردی اجرای این طرح است.

 

منزوی در پایان خاطر نشان کرد: این طرح از سوی دفتر آموزش و پژوهش استانداری البرز به جهاد دانشگاهی واگذار شده است که در مدت یک سال اجرا و تدوین خواهد شد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 383644

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha