تربیت عملى حضرت خدیجه(س) بهترین الگو برای زنان است

خبرگزاری شبستان:استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه حضرت خدیجه(س) در جامعه خود به عنوان یک الگوى زن برتر، تاثیر بسزایى در گسترش صفات نیک انسانى داشته است،گفت: تربیت عملى حضرت خدیجه(س) بهترین الگو برای زنان است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام ابراهیم حسینی اراکی، استاد حوزه و دانشگاه ظهر امروز(17تیر) در ویژه برنامه وفات ام المومنین حضرت خدیجه کبری(س) که در رواق بزرگ امام خمینی(ره) حرم مطهر رضوی برگزار شد، به تبیین فضایل اخلاقی و علمی این بانوی گرامی پرداخت و اظهار داشت: حضرت خدیجه(س) در جامعه خود به عنوان یک الگوى زن برتر، تاثیر بسزایى در گسترش صفات نیک انسانى داشته است.


وی سخاوت، کرامت، ایثار و فداکارى، عفت و پاکدامنى، دوراندیشى و درایت، توجه به مستمندان، عطوفت و مهربانى و صبر و استقامت را از جمله فضیلت‏هاى پسندیده حضرت خدیجه برشمرد و افزود: حضرت خدیجه(س) به عنوان اولین بانوى مسلمان در ترویج فرهنگ اسلامى و الگوهاى یک زن مسلمان و با کمال، نقش والاى خود را ایفا کرده است که تربیت عملى این بانوی گرامی می تواند بهترین الگو برای بانوان باشد.

این کارشناس مذهبی با اشاره به کمالات علمی این بانوی آسمانی، گفت: حضرت خدیجه(س) در مورد دانش عصر خود اطلاعات فراوانى داشتند و از کتاب‏هاى آسمانى آگاه و از نظر عقل و درایت و زیرکى بر تمام زنان حتى بسیارى از مردان معاصر برترى داشتند بنابراین ایشان داراى تمام کمالات و امتیازهایى بودند که یک زن مى‏تواند داشته باشد.


حجت الاسلام حسینی اراکی در ادامه سخنان خود با اشاره به اسراف و تبذیر و آثار و پیامدهای آن در زندگی فردی و اجتماعی گفت: در کاربردهای قرآنی اسراف مفهومی فراگیر است که دربردارنده هرگونه خروج از اعتدال است.


وی با بیان اینکه از نظر آموزه های قرآنی، اقتصاد قوام جامعه است، تصریح کرد: اسراف رفتاری افراطی در حوزه عمل اقتصادی است که اگر انسان به این روش ادامه دهد حقیقت آفرینش را نشناخته و از آخرت غافل می شود.
 

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه گردش سالم اقتصادی و قوام بخش جامعه زمانی محقق می شود که در همه حوزه ها از منابع و ثروت تا تولید و تا توزیع و مصرف اصول اسلامی رعایت شود، گفت: اقتصاد زمانی در جامعه قوام پیدا می کند که به دور از افراط و تفریط و مبتنی بر اعتدال و میانه روی باشد.


وی با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) که گناهانی همانند ظلم، کفران نعمت، عاق والدین، قسم دورغ و اسراف و تبذیرباعث از دست دادن نعمت های خدا دادی می شود، تصریح کرد: در کاربردهای قرآن اسراف اختصاص به امری خاص مانند امور اقتصادی ندارد بلکه چنان که گفته شد این واژه در آیات قرآنی به معنای هرگونه خروج از اعتدال و میانه روی در مسائل بینشی، منشی و کنشی به کار رفته است.


حجت الاسلام حسینی اراکی افزود: وقتی منابع و ثروت مبتنی بر عدالت در جامعه به گردش در آید و تولید و توزیع به درستی انجام گیرد اقتصاد از شکوفایی و رشد بهره مند خواهد شد و شیوه های مصرف تاثیر چندانی در اختلال روند اقتصادی به جا نخواهد گذاشت.


این استاد حوزه و دانشگاه گفت: اقتصاد از نظر قرآن در ردیف اصول اعتقادی است و بهره گیری از مادیات به دور از افراط و تفریط بهترین روش برای پیشرفت در عرصه اقتصاد است.

 

وی افزود: زندگی اقتصادی باید در چارچوب عرف سامان یابد و اسراف و تبذیر با توجه به شرایط زمانی و مکانی تغییر می کند.
 

 

پایان پیام/

کد خبر 383738

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha