به گزارش خبرگزاری شبستان ، در این نشست خبری که با حضور حمید شاهآبادی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، احمد سعیدی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، علی ترابی سرپرست دفتر موسیقی ارشاد، جهانگیر نصر اشرفی دبیر جشنواره هفتم موسیقی نواحی، فواد توحیدی دبیر تخصصی جشنواره و شهرام ابوعامری رئیس انجمن موسیقی کرمان در سالن عماد کرمان برگزار شد، شاهآبادی گفت: آنچه امروز ما شاهد آن هستیم آغاز به کار مجموعهای است که بعد از یک وقفه طولانی به همت مدیران ارشاد دوباره شکل گرفت.
شاه آبادی با قدردانی از زحمات محمدرضا درویشی دبیر شش دوره پیشین جشنواره موسیقی نواحی، ادامه داد: این هنرمند کاروان جشنواره را هدایت کرد و امروز با این وقفه طولانی موسیقی نواحی دچار آسیبهای زیادی شده. ما هماکنون شاهد آغاز به کار دوباره آن هستیم.
معاون هنری ارشاد ادامه داد: از نظر ما همه ظرفیتهای اختصاص یافته به استانها در چارچوب جریان کلی صورت میگیرد و نیازمند عملکرد استانی است. این ظرفیتها در تمامی نقاط ایران باید مورد استفاده قرار گیرد.
در ادامه این نشست علی ترابی سرپرست دفتر موسیقی ارشاد نیز در پاسخ به سوالی گفت: از آنجایی که جشنواره امسال معطوف به داستانهای خنیایی است، گروههایی در جشنواره حضور دارند که روایتگر این بخش از موسیقی مقامی هستند.
ترابی در خصوص عدم حضور بانوان هنرمند نواحی ایران در این دوره اظهار داشت: بودن یا نبودن زنان و حتی برخی گروههای نواحی به دلیل تمرکز جشنواره بر داستانهای خنیایی مطرح نبوده کما این که ما در این دوره هم شاهد حضور برخی زنان هنرمند هستیم.
بعد از صحبتهای ترابی، شاهآبادی در خصوص عدم پخش آلات موسیقی از رسانه ملی اظهار داشت: ما در بخش تصاویر آلات موسیقی از صدا و سیما تابع نظرات مقام معظم رهبری و فتوای مراجع هستیم. هر چند که حوزه صدا و سیما به وزارت ارشاد ارتباطی پیدا نمیکند و بر اساس استفتائات در حوزه پخش تصاویر محدودیتهایی وجود دارد. اما به نظر بنده اعتلای موسیقی و معرفی آن مهمتر از مسائل دیگر است و این موضوع با مسئله نمایش آلات موسیقی از رسانه ملی تفاوت دارد.
او ادامه داد: وظیفه رسانه ملی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید صیانت از موسیقی اصیل، فاخر و نیز معرفی آن به جامعه باشد.
شاه آبادی درباره رقصهای آیینی و عدم نمایش آن در جشنوارههای این چنینی اظهار داشت: مرز رقص آیینی و سنتی با رقصهای مجالس لهو و لعب کاملا شفاف است.
او ادامه داد: آنچه در موسیقیهای مقامی عنوان رقص را به خود میگیرد برگرفته از آداب و سنن آن منطقه است و از حوزه فعالیت دیگر گروهها خارج است. رقصهای آیینی با چارچوبهای خاص هیچگونه محدودیتی برای عرضه ندارند اما ما باید با واژه رقص خصوصا در حوزه مقام و نواحی کشور، با دقت برخورد کنیم.
معاون هنری ارشاد در ادامه صحبتهای خود در خصوص راهاندازی پایگاههای موسیقی نواحی در استانهای کشور اظهار داشت: ما طرحی را برای دایر کردن این پایگاهها در 8 منطقه برنامهریزی کردیم و امسال حداقل دو پایگاه را در استانهای سیستان و بلوچستان و گلستان (بندر ترکمن) خواهیم داشت.
شاه آبادی با بیان اینکه هماکنون کار مطالعاتی این پروژه رو به اتمام است، افزود: امیدوار هستیم با حمایتهای لازم تا پایان سال این دو پایگاه راهاندازی شود. البته تمام تلاش ما بر این خواهد بود که سومین پایگاه را در استان کرمان راهاندازی کنیم تا بتوانیم جریان خاموش موسیقی نواحی را با این اتفاق روشن کنیم و به جلو ببریم.
شاهآبادی درباره تجهیز کردن موزه ساز کرمان گفت: موزه نیز همانند دیگر بحثهای کشور نیازمند حمایت جدیتر است و ما قطعا این موضوع را دنبال خواهیم کرد. هر چند که موزه ساز کرمان زیرمجموعه میراث فرهنگی است اما تلاش خواهیم کرد در این زمینه وارد شویم و بیش از گذشته حمایتهای لازم را از این مکان هنری داشته باشیم.
سعیدی مدیرکل ارشاد کرمان نیز در این خصوص گفت: موزه ساز استان کرمان بیش از 300 ساز را در خود جای داده که با رایزنیهای صورت گرفته با در اختیار قرار دادن بخشی از باغ موزه پرندی بستری را برای نمایش این سازها فراهم خواهیم کرد.
او ادامه داد: با راهاندازی فاز دوم موزه هنرهای معاصر استان کرمان بخشی از آن را در اختیار موزه ساز کرمان قرار خواهیم داد.
شاهآبادی در ادامه این مراسم در خصوص ثبت موسیقیهای مقامی ایران گفت: در طول سالهای گذشته به طور پراکنده کارهایی صورت گرفته که هدف ما هماکنون ساماندهی کارهای نیمه تمام است. بخشی از بودجه امسال دفتر موسیقی به ساماندهی کارهای ضبط شده موسیقی نواحی اختصاص خواهد گرفت.
معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: ما برنامهای را تحت عنوان شوراهای موسیقی به منظور تخصصی شدن بحثهای مختلف این هنر خواهیم داشت که امیدوار هستیم این پروژه تا پایان سال عملی شود.
معاون هنری ارشاد با اشاره به تعیین نشدن دبیر جشنواره هشتم موسیقی نواحی گفت: تاکنون شخصی به عنوان دبیر برای دوره بعدی مشخص نشده است.
به گزارش ستاد خبری هفتمین جشنواره موسیقی نواحی ، ترابی سرپرست دفتر موسیقی ارشاد نیز در این باره گفت: برنامهریزی ما برای 3 سال آینده بسیار کلی است و معطوف به دبیر برگزار کننده نخواهد بود. بر این اساس هر دبیری که برای دورههای آتی انتخاب شود در چارچوب برنامهریزی 3 ساله ما قرار خواهد گرفت.
در پایان این مراسم شاهآبادی، ترابی و دیگر مسئولان هنری به همراه استاندار کرمان دبیرخانه جشنواره موسیقی نواحی را برای یک دوره فعالیت 3 ساله افتتاح کردند.
پایان پیام /
نظر شما