به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ارومیه، داودرضا عرب، سخنگوی ستاد احیای دریاچه ارومیه ظهر امروز(18 تیر) در اولین جلسه شورای استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه که در سالن کنفرانس استانداری برگزار شد، گفت: باید از تمامی ظرفیت های استان در راستای کاهش مصرف آب بویژه در بخش مصارف کشاورزی و توجه به معیشت جایگزین در منطقه بهره جوییم.
وی، با اشاره به اینکه باید از ظرفیت مردمی و سازمانهای مردم نهاد در خصوص احیای دریاچه ارومیه استفاده کنیم، افزود: نقش مردم باید در احیای در یاچه ارومیه پررنگ باشد.
عرب تصریح کرد: تامین آب از درون حوزه مسئله مهمی است که باید به آن توجه ویژه ای شود چرا که طرح های انتقال آب از خارج حوزه آبریز دریاچه ارومیه یه این منطقه به دلایل اقتصادی و فنی دشوار است.
وی، به انتقال آب از دریای خزر به دریاچه ارومیه اشاره کرد و افزود: این طرح به دلایل فنی و اقتصادی دارای مشکلات زیادی است چراکه برای انتقال هر متر مکعب آب 2و نیم دلاراعتبار نیاز دارد.
عرب خاطر نشان کرد: اگر بسیجی وار در راستای احیای دریاچه قدم برداریم می توانیم در مدت 10سال دریاچه ارومیه را احیا کنیم و به وضعیت قبلی خود برگزدانیم چراکه اعضای شورای استانی ستاد احیا با جغرافیای منطقه و با زبان مردم منطقه آشنایی کاملی دارند و بنابراین می توانند در این راستا اقدامات ارزشمندی را انجام دهند.
این مسئول، تغییرات اقلیمی، الگوی نادرست مصرف آب در بخش شرب و بهداشت و صنعت و توسعه نادرست بش کشاورزی را از مهم ترین عوامل خشک شدن دریاچجه ارومیه برشمرد.
سخنگوی ستاد احیای دریاچه ارومیه اضافه کرد: تابستان های گرم تر و خشک تر و زمستان های سرد تر و طولانی تر ، تسریع در روند ذوب پوشش برف منطقه، کاهش بارش و افزایش دما و تبخیر و کاهش آب و رواناب از مهم ترین اثرات اقلیمی ناشی از خشک شدن دریاچه ارومیه است.
وی اظهار داشت: با صرفه جویی 40 درصدی آب کشاورزی در حوزه آبریز دریاچه ارومیه مصرف حدود یک هزار و 700 میلیون مترمکعب آب در بخش کشاورزی کاهش می یابد.
پایان پیام/
نظر شما