به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند و به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی، حسن رمضانی اظهار داشت: در سال 1392، طراحی و اجرای موزه مشاهیر استان در محل عمارت زندیه این باغ آغاز شد و در حال حاضر مراحل پایانی اجرای آن در دست اقدام است.
وی افزود: این موزه شامل معرفی مشاهیر استان در قالب تندیس چهره، آثار منقول متعلق به مشاهیر، آثار مکتوب و تالیفات و همچنین خدمات علمی و معنوی آنان است که در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی افزود: مجموع اعتبار هزینه شده برای طراحی و راه اندازی این موزه در سال مالی 1392 بالغ بر 200 میلیون ریال است که از محل منابع ملی تامین شده است.
وی همچنین از احیاء و افتتاح مجموعه فضای درشکه خانه و اصطبل باغ اکبریه به عنوان بازارچه صنایع دستی خبر داد و گفت: هدف از ایجاد این بازارچه معرفی و عرضه صنایع دستی استان به گردشگران و بازدید کنندگان مجموعه جهانی باغ اکبریه است.
رمضانی اعتبار هزینه شده برای احیای این مجموعه را 120 میلیون ریال ذکر کرد و گفت: این اعتبار از محل مشارکت بخش خصوصی و منابع ملی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و پایگاه میراث جهانی باغ اکبریه تامین شده است.
گفتنی است، مجموعه باغ و عمارت اکبریه جهت راه اندازی موزه، وقف آستان قدس رضوی شده است. هم اکنون نیز موزههای باستان شناسی و مردم شناسی بیرجند در این باغ مستقرند.
باغ اکبریه به همراه 9 باغ ایرانی با شماره 009-1372 به اتفاق آراء در سی و پنجمین اجلاس کمیته میراث جهانی در سال 1390ه¬ش در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید.
پایان پیام/
نظر شما