مبلغان در تبیین فرهنگ عفاف و حجاب نقش کلیدی و اساسی دارند

خبرگزاری شبستان: مدیرحوزه علمیه گلستان با بیان اینکه حوزه های علمیه و به خصوص مبلغان درتبیین فرهنگ عفاف وحجاب نقش کلیدی و اساسی دارند،گفت: دولتمردان برای حل معضل حجاب از پتانسیل حوزه علمیه ومبلغین استفاده کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی ملکی، مدیر حوزه علمیه گلستان، عصر روز گذشته (20 تیر) در جمع خبرنگاران با اشاره به نقش تاثیرگذار و بی بدیل زن در خانواده و جامعه، گفت: حجاب بانوان باعث حفظ امنیت روانی و امور معنوی در جامعه می‌شود.


وی با بیان اینکه زنی که دارای حجاب و عفاف باشد و به عبارتی مختص خانواده خودش باشد می‌تواند تعریف زن در اسلام باشد، افزود: زنانی که از دایره اسلام و حجاب خارج می‌شوند نه تنها دین بلکه خانواده خود را نیز از دست می دهند. کسی که تمام تلاشش جلب توجه مردان نامحرم باشد قطعا همسر و فرزندان خود را از دست خواهد داد.


حجت الاسلام ملکی با اشاره به نامگذاری (21 تیر) به عنوان روز عفاف و حجاب، تصریح کرد: بعد از روی کار آمدن رضاخان در کشور ایران توسط انگلیسی ها؛ یکی از نقشه های پشت پرده آنان اسلام زدایی و دین زدایی از کشور ایران بود تا به دنبال آن بتوانند اهداف استعماری و استثماری خود را پیش ببرند که در برابر این هدف مانعی به نام حجاب را در برابر خود می‌دیدند تا آنجا که مستر همفر در خاطرات خودش اینگونه می‌نویسد که یکی از نقاط قوت زنان ایرانی حجاب آنها بود که مانع از اجرایی شدن نیات ما در ایران می شد.


وی ادامه داد: به دنبال اجرایی شدن طرح کشف حجاب توسط رضاخان، مردم مومن و متعصب مشهد در 21 تیرماه 1314 در مسجد گوهرشاد در اعتراض به این قانون تجمع کردند که رضاخان دستور تیراندازی و کشتار همه آنان را صادر کرد و فاجعه ای خونین به راه افتاد.


حجت الاسلام ملکی خاطرنشان کرد: در پی این اقدامات خصمانه، رضاخان آیت الله حاج حسین قمی، آیت الله سید یونس اردبیلی و آیت الله شیخ محمد آقازاده از مراجع عالی قدر را از مشهد به تهران تبعید کرد و دستور خلع لباس آقازاده را صادر کرد و چندی بعد با تزریق آمپول وی را به شهادت رساندند.


وی اظهارداشت: در واقع گرامی داشتن روز 21 تیر گرامی داشتن اسلام و احکام آن و یاد و خاطره شهدا و علمایی است که برای حفظ ارزش های اسلام ایستادگی کردند.


مدیر حوزه علمیه گلستان درباره معنی عبارات عفاف و حجاب، گفت: همانطور که جنبه ظاهری در اسلام معتبر است جنبه معنوی نیز معتبر است. اینگونه می توان گفت که عفاف جنبه معنوی، اعتقادی و پاکی روح و حجاب بیانگر سلامت و حفظ ظاهر است. یک زن کامل و جامع کسی است که در هر دو جهت این پاکدامنی را داشته باشد.


حجت الاسلام مصطفی ملکی با اشاره به تاکید اسلام بر منفعت حجاب برای بانوان، ادامه داد: هرچیز گرانقدر داخل یک حفاظ قرار می‌گیرد. حجاب برای زن حکم صدف را دارد که از مروارید داخلش محافظت می‌کند. اگر حجاب نباشد چشم های ناپاک به زنان دوخته می‌شود و همین امر باعث مشکلات عدیده ای برای خود زن و جامعه خواهد شد. تاکید اسلام بر لزوم حجاب بیشترین منفعت را برای خود زنان به همراه دارد.


وی در ادامه افزود: حجاب نه تنها مانعی برای آزادی زن نیست بلکه برای حفظ شخصیت و ارزش خانم هاست. زنان بزرگی در تاریخ مانند حضرت زهرا(س) و حضرت خدیجه هستند که با وجود حجاب بالاترین نقش را در جامعه ایفا کردند.


مدیر حوزه علمیه گلستان در مورد فراگیر شدن شبکه های اجتماعی در اینترنت و استفاده های نادرست از آنها توسط زنان، گفت: اسلام هیچگونه مخالفتی با پیشرفت و تکنولوژی ندارد. معتقدم برخورد فیزیکی و فیلترینگ راه حل قطعی و درستی برای رویارویی با این معضل نخواهد بود.


به گفته وی، بهترین راه برای از بین بردن این مشکلات کنترل و حراست از این ابزارها و در کنار آن واکسینه کردن جامعه است، به صورتی که مردم ما با تکیه بر داشته های خود بتوانند ضمن این که از ابزارهای روز استفاده می‌کنند این ظرفیت و فرهنگ را داشته باشند که نقاط مثبت را جذب و نقاط منفی را دفع کنند.


حجت الاسلام مصطفی ملکی با تاکید بر نقش حوزه های علمیه در تبیین فرهنگ عفاف و حجاب، گفت: حوزه های علمیه و به خصوص مبلغان در تبیین فرهنگ عفاف و حجاب نقش کلیدی و اساسی دارند. اگر دولتمردان اراده‌ای جدی برای حل معضل حجاب در جامعه داشته باشند باید از پتانسیل حوزه علمیه و مبلغین استفاده کنند. روحانیت و مبلغان از آنجایی که با مردم در ارتباط‌اند نقش مهم و بسیار تاثیرگذاری دارند.


مدیر حوزه علمیه گلستان اظهار امیدواری کرد: این روز تنها در حد نامگذاری باقی نماند و دولت و دست اندرکاران برنامه‌های ویژه و با شکوهی را مانند برگزاری نشست، همایش، کارگاه آموزشی، اطلاع رسانی از طریق رسانه ملی و غیره برای این روز بزرگ در نظر بگیرند.


پایان پیام/

کد خبر 384578

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha