شناسایی 9200 نخبه کشور برای جلوگیری از فرار مغزها

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با اشاره به جمع‌آوری جامعه آماری نفرات برتر کنکور گفت: از سال 76 تا 85 جمعیتی معادل 9 هزار و 200 نخبه برتر کشوری برای جلوگیری از فرار مغزها شناسایی شده اند.

نسرین سلطان‌خواه، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار شبستان در پاسخ به این سؤال که آیا بنیاد ملی نخبگان برنامه‌ای برای بازگشت نخبگان ایرانی خارج از کشور دارد، گفت: بر اساس سند راهبردی نخبگان که در حال تدوین است بخشی از این سند به موضوع خروج نخبگان پرداخته و بخشی دیگر برای ادامه تحصیل و کم کردن زمینه خروج نخبگان برنامه‌هایی را در نظر دارند.

 

رئیس بنیاد ملی نخبگان کشور با بیان اینکه ابتدا باید تعریف درست از استعدادهای برتر و نخبگان داشته باشیم، افزود: یکی از اهداف این سند، جمع‌آوری اطلاعات آماری دقیق و درست از جامعه نخبگان است، تا در نهایت بدانیم که چند درصد از این جامعه در خارج از کشور و چند درصد در داخل کشور مشغول به فعالیت هستند.

 

سلطان‌خواه خاطرنشان کرد: بر اساس اظهار نظر نمی‌توانیم تصمیم درستی بگیریم و باید سخنان ما بر اساس اسناد و استدلال درست باشد.

 

وی با اشاره به جمع‌آوری مدال های طلا در المپیادهای ریاضی، فیزیک، کامپیوتر، شیمی و زیست‌شناسی در چند سال اخیر اظهار کرد: بر اساس آمار جمع‌آوری شده این جامعه یک هزار نفر هستند و چند نفر از این جامعه در خارج و چند نفر در داخل کشور مشغول فعالیتند.

 

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور ادامه داد: بر اساس آمار موجود از سال 82 تاکنون خروج رتبه‌های برتر المپیادهای علمی از کشور کمتر شده است، زیرا این افراد بعد از دوره لیسانس برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر برنامه‌ریزی می‌کنند که این موضوع با تشکیل بنیاد ملی نخبگان و حمایت این بنیاد مانع از ادامه تحصیل این افراد در خارج از کشور شده است.

 

سلطان‌خواه افزود: با حمایت این بنیاد از نخبگان علمی و فناوری اعتماد به نفس و خودباوری در میان جامعه علمی بالا رفته و بر اساس آمار موجود از دولت نهم و دهم خروج المپیادی‌ها از کشور به کمترین درصد خود رسیده و ماندگاری بیشتری را برای این افراد در کشور ایجاد کرده است.

 

رئیس بنیاد علمی نخبگان کشور تصریح کرد: در دولت نهم و دهم از سال 83 تاکنون بیشترین بازگشتی بر اساس آمار و اطلاعات موجود از المپیادی‌های ایرانی خارج از کشور را داریم که نشان‌دهنده اهتمام دولت در این عرصه است.

 

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با اشاره به جمع‌آوری اطلاعات جامعه آماری نفرات برتر آزمون‌های ورودی دانشگاه از سال 76 تا 85 تأکید کرد: بر اساس این آمار 500 نفر اول آزمون ریاضی، 300 نفر اول تجربی، 300 نفر اول انسانی و 20 نفر اول رشته هنر از سال 76 تا 85 جمع‌آوری شده که جمعیتی معادل 9 هزار و 200 نفر را تشکیل می‌دهد.

 

وی گفت: بر اساس این جامعه آماری ما می‌توانیم بگوییم که چند درصد از این افراد در داخل یا خارج کشور مشغول به کار هستند و اطلاعات و داده‌های ما در این جامعه آماری قابل تحلیل است و بر اساس این اطلاعات درست می‌توانیم تصمیم‌گیری و صحبت کنیم. ما اطلاعات این افراد را به مراجع ذیربط و هیئت امنای این بنیاد و شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه می‌کنیم تا در زمینه توسعه علمی و فناوری نخبگان تصمیم‌گیری مطلوبی صورت گیرد.

 

سلطان‌خواه اظهار کرد: هر کس در این جامعه نخبگان ادعا مبنی بر خروج نخبگان از کشور دارد باید بر اساس مستندات صحبت کند و ما نیز باید بر اساس ادعای او با استدلال محکم تحلیل کنیم و صحبت‌های بدون مدرک قابل استناد نیست.

 

وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر جذب نخبگان کشورهای خارجی خاطرنشان کرد: بنیاد ملی نخبگان هیچ وظیفه‌ای در قبال جذب نخبگان سایر کشورها ندارد و فقط در مقابل نخبگان ایرانی متعهد است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 38568

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha