روند کاهش بیماری سالک در خراسان جنوبی

خبرگزاری شبستان: مسئول واحد بیماری‌های مرکز بهداشت بیرجند از روند کاهشی بیماری سالک در استان خبر داد و گفت: در حال حاضر 50 درصد تخت های بخش عفونی توسط بیماران مبتلا به بیماری های مشترک اشغال می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمد صدیق فاروقی امروز(23 تیر) در کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان بیرجند اظهار داشت: بیماریهای مشترک بین انسان و دام یک مشکل بهداشتی و اقتصادی است.


انتقال 832 عامل بیماری زا از حیوانات به انسان
وی با بیان اینکه یک هزار و 709 عامل بیماری زا وجود دارد، افزود: از این میزان 832 عامل بیماری زا از حیوانات به انسان منتقل می شود.


مسئول واحد بیماری‌های مرکز بهداشت بیرجند گفت: در حال حاضر 50 درصد تخت های بخش عفونی توسط بیماران مبتلا به بیماری های مشترک اشغال می شود.


روند افزایشی حیوان گزیدگی در بیرجند

فاروقی با اشاره به اینکه از میان 156 بیماری نوپدید و بازپدید 114 مورد زئونوز است، بیان داشت: تعدادی از بیماریهای مشترک در شهرستان روند افزایشی دارد بخاطر اینکه هر انسانی یا با دام و یا با فراورده های دامی سروکار دارد.


وی از روند افزایشی حیوان گزیدگی در بیرجند خبر داد و افزود: این بیماری مشترک در سال 90، 251مورد بوده که در سال گذشته به 286 مورد رسیده است.


مسئول واحد بیماری‌های مرکز بهداشت بیرجند ادامه داد: متاسفانه حیوان گزیدگی از 1390 مورد در سال 91 به 1440 مورد در سال گذشته افزایش یافته است.


روند کاهشی بیماری سالک در استان
فاروقی به روند کاهشی بیماری سالک در استان اشاره کرد و گفت: بحث سگ‌های ولگرد در پیشگیری از این بیماری موثر است و این بیماری در سال 90، 87 مورد بوده که در سال گذشته به 52 مورد رسیده است.


وی خاطر نشان کرد: بیماری سالک در بیرجند نیز روند کاهشی داشته و در سال گذشته به 21 مورد رسیده در حالی که در سال 91، 31 مورد بوده است.


مسئول واحد بیماری‌های مرکز بهداشت بیرجند با بیان اینکه در سال گذشته 12 نفر به بیماری تب مالت در بیرجند مبتلا شدند، ادامه داد: این بیماری در استان از 179 مورد در سال 91 به تعداد 219 بیماری در سال گذشته افزایش یافته است.


فاروقی یادآور شد: در سال گذشته بیماری تب کریمه- کنگو در بیرجند مشاهده نشده است.


وی بیشترین و کمترین بروز بیماریهای مشترک در شهرستانهای تابعه اشاره کرد و بیان کرد: حیوان گزیدیگی در سربیشه 351 مورد و در بیرجند 94 مورد بوده و تب مالت در قائن 71 مورد بوده اما در بیرجند فقط شش مورد بوده است.


بیماری" دنگ" بلای بی سر و صدا
مسئول واحد بیماری‌های مرکز بهداشت بیرجند بیماری" دنگ" را بلای بی سر و صدا دانست و عنوان کرد: عدم وجود واکسن موثر، نبودن درمان ضد ویروسی استاندارد، مقاومت ناقل بیماری به حشره کش ها و داروها، اثر تغییرات آب و هوایی، عدم توجه مسئولین به کنترل آن در دنیا، اطلاعات کم عموم جامعه و پزشکان در مورد این بیماری و تحمیل هزینه های تشخیص و درمان و مراقبت بیماری از جمله معضلات بیماری دنگ است.


فاروقی با بیان اینکه پشه ناقل بیماری دنگ در روز نیز انسان را مورد گزش قرار می دهد، متذکر شد: حدود نیمی از جمعیت جهان در معرض خطر هستند و هر 25 دقیقه یک فرد جوان جان خود را در اثر این بیماری از دست می دهد


وی ادامه داد: موارد بیماری دنگ در عرض 50 سال گذشته 90 برابر شده است.


هاری از مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان است
مسئول واحد بیماری‌های مرکز بهداشت بیرجند با اشاره به اینکه متاسفانه موارد بیماری تب مالت در 3 سال اخیردر کشور از  12 هزار و 891 نفر در سال 1389 به  18 هزار و 995 نفر در سال 1392افزایش یافته است، گفت: نقش آگاه سازی کارکنان در ارائه خدمات بهداشتی درمانی، نقش آگاه سازی جامعه، جلب حمایت مسئولان استانی و شهرستانی، بهسازی مراکز نگهداری دام و حمایت از ادارات کل دامپزشکی به منظور کنترل بیماری در دام می‌تواند در جلوگیری از افزایش این بیماری موثر باشد.


فاروقی با بیان اینکه بیماری "هاری" از مهم ترین بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان است که در خیلی از مناطق جهان شایع بوده و در ایران نیز یک اولویت مهم به شمار می آید، افزود: با وجود این که در ایران میلیاردها ریال جهت درمان و پیشگیری از هاری هزینه می شود متأسفانه سالانه نزدیک چند مورد مرگ غم انگیز و وحشتناک هاری را تجربه می کنند.


وی با اشاره به اینکه تا به حال سابقه نداشته که طی 2 ماه 3 مورد هاری در کشور مشاهده شود، یادآور شد: امسال از ابتدای سال 3 مورد مرگ از هاری در کشور گزارش شده است که این رقم در سال 1392 چهار مورد بوده است .


کشندگی بیماری هاری بالای 100 درصد است
مسئول واحد بیماری‌های مرکز بهداشت بیرجند عنوان کرد: میزان کشندگی بیماری هاری بالا 100 درصد است به طوری که پس از ظهور علائم بالینی چه در انسان و چه در حیوان، قابل درمان نبوده و بیمار محکوم به مرگ خواهد بود.


فاروقی با تاکید بر اینکه هاری یک عفونت حاد سیستم عصبی مرکزی است که تقریباً همیشه کُشنده است، اعلام کرد: این بیماری مخصوص گوشتخواران اهلی و وحشی بوده و موجب انسفالومیلیت در انسان و همه پستانداران خون گرم (گرگ، سگ، گربه ، الاغ ، گاو، اسب و...) می شود.


وی راه‌های سرایت بیماری هاری را گاز گرفتن، پنجه کشیدن، زخم در پوست، نسوج مخاطی و دستگاه گوارش ذکر کرد.


مسئول واحد بیماری‌های مرکز بهداشت بیرجند برای کاهش و جلوگیری از انتقال بیماری های مشترک بین حیوان و انسان آموزش کارگران کشتارگاه و قصاب ها و توزیع کنندگان مواد پروتئینی، آموزش پزشکان بخش خصوصی، آموزش کارکنان بیمارستان ها، برگزاری همایش بیماریهای مشترک انسان و حیوان توسط مرکز بهداشت بیرجند با حضور مسئولین استان وشهرستان با محوریت بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، درج شعارهای بهداشتی در خصوص بیماری های مشترک در سر برگ نامه های اداری، قبوض آب، برق و تهیه ویژه نامه بیماریهای مشترک انسان و حیوان را پیشنهاد داد.


پایان پیام/

کد خبر 385712

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha