به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام علی قابل پیش از ظهر امروز (23 تیر) در نشست خبری که به مناسبت سالروز تأسیس شورای نگهبان در سالن باغستان برگزار شد، بیان کرد: کشور ما بر اساس قانون اساسی که توسط خبرگان ملت نوشته شده و به تائید ملت رسیده است و به وسیله ارگان های مربوطه، اداره می شود.
وی ادامه داد: بعد از آن که نوع حکومت در نظام مقدس جمهوری اسلامی در 12 فروردین سال 58 مشخص شد، ما برای قانون اساسی نیز رفراندوم دیگری داشتیم و قانون اساسی ما با محتوای اسلامی به تصویب رسید.
رئیس دفتر نظارت شورای نگهبان استان قزوین اضافه کرد: در اوایل اسفند سال 58، امام خمینی (ره) شش فقیه شورای نگهبان را تعیین کردند و 24 خرداد سال 59 که نخستین انتخابات مجلس برگزار شد، در هفتم تیر ماه همان سال اولین مجلس تشکیل و در 26 تیر نیز شش حقوقدان با معرفی قوه قضائیه و مجلس انتخاب شدند.
وی عنوان کرد: در واقع در 26 تیر سال 59 شورای نگهبان رسمیت یافت و کار این نهاد نیز تشخیص و تطبیق قوانین و مقررات وضع شده در مجلس شورای اسلامی با قوانین فقه اسلامی است که در اصل چهارم، 72 و 85 این وظیفه ذکر شده است.
حجت الاسلام قابل توضیح داد: ما یکسری قوانین ثابت در اسلام داریم که حکم آن توسط خدا تعیین شده و پیامبر، امام و فقیه حق تصرف در آن را ندارند و یکسری قوانین نیز داریم که توسط مجلس شورای اسلامی وضع می شود و آنچه در مجلس وضع می شود، فقهای شورای نگهبان این قوانین را با اصول و فقه اسلام تطبیق می دهند تا خلاف قوانین اسلامی نباشد البته قانون اساسی نیز داریم که شش حقوقدان در خصوص شناخت قوانین مستند و مستحکم کشور ما اطلاعات لازم را دارند.
وی تصریح کرد: شورای نگهبان همچنین کار نظارت بر انتخابات مجلس، ریاست جمهوری و خبرگان را بر عهده دارد و طی چندین دوره ای که انتخابات در استان قزوین را داشتیم میزان مشارکت در استان یا با میانگین کشوری مطابقت داشته و یا بالاتر بوده است.
رئیس دفتر نظارت شورای نگهبان استان قزوین با اشاره به کار دفاتر نظارتی در ایامی که انتخابات برگزار نمی شود، اظهار کرد: ما در استان قزوین 7 هزار ناظر داریم که هر سال وظیفه داریم پالایش، بازنگری، جذب و آموزش در خصوص این افراد داشته باشیم به طوری که اگر مشاهده شود ناظری گرایش به حزب و گروه و یا تبلیغات کاندیدایی دارد، پرونده وی را کنار می زنیم.
وی تأکید کرد: اقدام دیگر ما آموزش قوانین و مسائل روز به ناظران است و موضوع دیگری که دفاتر ما در آن حوزه فعالیت دارند، رصد فعالیت افرادی است که این احتمال می رود در انتخابات نقش آفرینی کنند و جمع آوری سوابق افرادی که خود را شایسته کاندید شدن در انتخابات می دانند بر عهده ما است و از رسانه ها نیز درخواست داریم که در این راستا به ما کمک کنند.
رئیس دفتر نظارت شورای نگهبان استان قزوین در خصوص ملاک انتخاب ناظران گفت: خوشنامی افراد در منطقه، مومن و معتقد بودن به مبانی دینی و اسلامی و عدم وابستگی به احزاب و گروه ها از جمله ویژگی های مورد توجه در انتخاب ناظران است، البته در این بحث شرایط سنی و مدرک تحصیلی نیز لحاظ می شود.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص ادعای سهم اصلاح طلبان در انتخاب رئیس جمهور کشورمان اظهار کرد: بعضی از سران اصلاح طلب مدعی شده بودند که ما باعث پیروزی آقای روحانی شدیم و از این رو نیز درخواست سهم کرده بودند در حالی که خود آقای روحانی شخصی سیاسی و علمی بوده و در انقلاب سابقه داشته و عضو جامعه روحانیت مبارز هستند بنابراین بخشی از آرای ایشان، متعلق به خودشان است.
وی یادآور شد: بعضی احزاب دیگر مانند کارگزاران نیز از ایشان حمایت کردند پس سهمی از آرا نیز به این گروه تعلق دارد و به علت تعدد کاندیداها در اصولگرایان و سرگردانی نیز جمعی از اصولگرایان به آقای روحانی رأی دادند، البته اصلاح طلبان نیز وقتی آقای عارف کنار رفتند به سمت ایشان آمدند.
حجت الاسلام قابل خاطر نشان کرد: بنابراین سهم اصلاح طلبان آن نیست که بگویند ما باعث پیروزی دکتر روحانی شدیم و همه رأی آقای روحانی نیز متعلق به اصلاح طلبان نیست.
پایان پیام/
نظر شما