حمید غفاری، مدیرعامل موسسه چاپ و نشر عروج در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان با اعلام انتشار خبر "قانون و قانون گرایی در سیره امام خمینی(ره) " اظهار کرد: در هر جامعه ای قانون بر عهده شهروندان از یک طرف و مسوولین و کارگزاران از طرف دیگر وظایفی گذاشته است؛ در جامعه ما هم امام خمینی (ره) در جایگاه رهبر انقلاب و بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی در قول و عمل چنان پایبندی بی نظیری به قانون داشتند که می توانند بهترین سرمشق به ویژه برای کارگزاران باشد.
وی ادامه داد: در این راستا در این کتاب تلاش شده خاطراتی نیز پیرامون رفتار بنیانگذار کبیر انقلاب در موضوع قانونگرایی تدوین شود تا از این رهگذر جامعه اسلامی ایران به بهترین سامان اجتماعی دست یابد.
غفاری تصریح کرد: قانون و قانون گرایی در سیره امام خمینی (ره) سیره نظری و قانون و قانون گرایی در سیره امام خمینی (ره) سیره عملی، عناوین دو فصل این اثر را تشکیل می دهند؛ همچنین جایگاه قانون در اندیشه امام خمینی (ره)، امام، مدافع و مروج قانون در نظام اسلامی، لزوم قانون گرایی، ضرورت حاکمیت قانون و التزام عملی به قانون، نتایج و آثار مثبت آن از مطالبی است که می توان در این کتاب مورد مطالعه قرار داد.
وی عنوان کرد: نویسنده اثر به زاویه دید امام راحل به قانون می پردازد و اعتقاد دارد در نگاه امام خمینی اسلام دین قانون است و سعادت فرد و جامعه با تحقق قانون تامین می شود و عمل به قانون تامین کننده عدالت و پرورش دهنده انسان های مهذب و سعادتمند به حساب می آید.
به گفته وی در بخشی از کتاب آمده است: " امام خمینی که در مبارزه با خواهش های نفسانی و امیال دنیوی به جایگاه بالایی رسیده و به شخصیتی انسجام یافته و به تعادل رسیده نائل آمده بود و بر خلاف شیوه معمول و راه و رسم حاکم بر مجامع دینی، برای اسلام نقش اساسی اجتماعی قائل بود، همواره به قانون و مقررات به عنوان عمده ترین ابزار حکومتی برای تامین و تحقق عدالت نگاهی تایید آمیز داشت و در قول و عمل بهترین نمونه تعهد به قانون و قانون مداری را می توان شخص ایشان به حساب آورد و از مهمترین وجوه اندیشه سیاسی آن بزرگوار نوع نگاه ایشان به قانون و قانون گرایی است.
در دیدگاه امام خمینی(ره) حکومت و قانون لازم و ملزوم یکدیگرند: مجموعه قانون برای اصلاح جامعه کافی نیست. برای اینکه قانون مایه اصلاح و سعادت بشر است، به قوه اجراییه و مجریه احتیاج دارد. به همین جهت خداوند متعال در کنار فرستادن یک مجموعه قانون، یعنی احکام شرع، یک حکومت و دستگاه اجرا و اداره مستقر کرده است... اصولا قانون و نظامات اجتماعی مجری لازم دارد. در همه ی کشورهای عالم و همیشه این طور است که قانون گذاری به تنهایی فایده ندارد. قانون گذاری به تنهایی سعادت بشر را تامین نمی کند... به همین جهت اسلام همان طور که قانون گذاری کرده، قوه مجریه هم قرار داده است.
اما از دید آن حضرت، قانون از چنان جایگاه ارزنده اس برخوردار است که:حکومت در اسلام به مفهوم تبعیت از قانون است و فقط قانون بر جامعه حکمفرمایی دارد.
حاکم در حقیقت قانون است. همه در امان قانونند، در پناه قانون اسلامند. مردم و مسلمانان در دایره مقررات شرعی آزادند، یعنی بعد از آن که طبق مقررات شرعی عمل کردند، کسی حق ندارد بگوید اینجا بنشین یا آنجا برو. این حرف ها در کار نیست. آزادی دارند و حکومت عدل اسلامی چنین است. مثل این حکومت ها نیست که امنیت را از مردم سلب کرده اند. هر کس در خانه خود می لرزد که شاید الان بریزند و کاری انجام دهند. چنان که در حکومت معاویه و حکومت های مانند آن امنیت را از مردم سلب نموده و مردم امان نداشتند. به تهمت یا صرف احتمال می کشتند، تبعید می کردند و حبس می کردند – حبس های طویل المدت – چون حکومت اسلامی نبود. هر گاه حکومت اسلامی تاسیس شود، همه در سایه قانون با امنیت کامل به سر می برند و هیچ حاکمی حق ندارد بر خلاف مقررات و قانون شرع مطهر قدمی بردارد."
غفاری یادآور شد: "قانون و قانون گرایی در سیره امام خمینی (ره)" به قلم اصغر میرشکاری در 96 صفحه با بهای سه هزار و 500 تومان و شمارگان سه هزار نسخه به تازگی ازسوی موسسه چاپ و نشر عروج به چاپ رسیده است.
پایان پیام/
نظر شما